Hey gidi Şükrü Saracoğlu!

Fenerbahçe'nin kalesi Şükrü Saracoğlu Stadı, ligin en kritik maçlarından birinde sezonun en boş günlerinden birine ev sahipliği yaptı.

Hey gidi Şükrü Saracoğlu!
Hey gidi Şükrü Saracoğlu!
GİRİŞ 14.05.2015 09:30 GÜNCELLEME 14.05.2015 09:30

Maçın hafta içi olması, Passolig uygulaması derken sezon başından beri tribünlere taraftar çekmekte zorluk yaşanıyor. Ancak artık ligin son 3 haftasına girildi, Fenerbahçe en kritik virajlardan birini dönüyor. Dolayısıyla Sarı-Lacivertli ekibin taraftar desteğine en çok ihtiyaç duyduğu maçlardan biri oynanıyor. Buna rağmen, Şükrü Saracoğlu Stadı, sezonun en boş günlerinden birine ev sahipliği yaptı. Kale arkalarından biri ceza nedeniyle kapalıydı, diğeri de bilet satışı olmadığından boş kaldı. Ancak diğer iki tribünün de büyük oranda boş olması, şaşkınlık yarattı. Maçın içinde tribünlerle futbolcular arasında yaşanan gerilim de, işin tuzu biberi oldu.

Takıma tepki gösterdiler

Fenerbahçe’nin attığı golden sonra Maraton alt tribünde bir taraftar fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Caner farklı şekilde auta giden bir şutu sonrası kendisine tepki gösteren taraftarlara cevap verince, tansiyon daha da yükseldi. Son dakikalara doğru tribünlerden, “Yeter artık, adam gibi oynayın” sesleri yükselirken, beklenen gol bir türlü gelmedi ve uğultular daha da çoğaldı. Stada gelen taraftar da tribünü erken terk ederken, kalanlar futbolculara tepki gösterdi. 

Tribünde kavga çıktı

Maç sonunda taraftarlar arasında kavga çıktı. Bir grup, “Aziz Yıldırım” diye tempo tutarken, bir diğer grup buna tepki gösterdi. Olayların büyümemesi için emniyet güçleri araya girdi ve olay çıkaranları tribünden uzaklaştırdı. Bu arada 90 dakika sonunda sosyal medyada da futbolculara, yönetime ve teknik heyete büyük tepki vardı. Sarı-Lacivertliler, bu beraberlikle birlikte şampiyonluk şansının kalmadığına ve hem teknik heyetle hem de birçok futbolcuyla yolların ayrılması gerektiğine inanıyor.