Fenerbahçe bir ilke imza atıyor

Bir süredir sosyal medya ve digital platformlara dair önemli atılımlar yapan, taraftarının da bu anlamda takdirini karşılayan Fenerbahçe Spor Kulübü yeni bir atılım daha yapıyor.

Fenerbahçe bir ilke imza atıyor
Fenerbahçe bir ilke imza atıyor
GİRİŞ 03.04.2014 15:05 GÜNCELLEME 03.04.2014 15:05

Fenerbahçe Spor Kulübü, 55 farklı ülkede 24 milyonu aşkın aktif kullanıcısı olan dijital müzik paylaşım platformu Spotify ile anlaşarak Türkiye'de bir ilkin daha altına imza attı.

Fransa Milli Takımı'nın yanı sıra Sir Alex Ferguson, Rio Ferdinand, David Luiz gibi sembol isimlerle de işbirliği yapan Spotify, 20 milyonu aşkın şarkı dağarcığına şimdi de Fenerbahçe notalarını dahil ediyor. Öncelikli olarak Fenerbahçe futbol takımının oyuncuları ve teknik direktör Ersun Yanal ile başlayan uygulamaya kısa bir süre basketbolcular ve diğer branştan sporcular da dahil olacak.

Bugün itibariyle, taraftarlar, futbolcular ve teknik ekibin seçtiği şarkılara erişebilecek, hangi futbolcu ne zaman nasıl müzik dinliyor öğrenebilecek. Bu sayede taraftar-sporcu ilişkisi yeni bir seviyeye çıkarılabilecek. Örneğin evinde DJ kabini olan ve takım arkadaşlarının doğum günlerinde, özel günlerde başına geçen Volkan, hit şarkıları yakından takip ederken; Emre, Sıla'nın 'Vaziyetler' şarkısını listenin ilk sırasına yerleştiriyor. Baroni ise sambayla motive oluyor...

Öte yandan Fenerbahçe SK, Spotify ile yaptığı özel anlaşma sayesinde, tribünlerde binlerce kişinin aynı anda seslendirdiği tezahüratları da ayrı bir 'play list'olarak hazırladı.