Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu!

UEFA Avrupa Ligi yarı finaline adını yazdıran Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu.

Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu!
Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu!
GİRİŞ 12.04.2013 00:32 GÜNCELLEME 13.04.2013 10:26
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde Portekiz'in Benfica takımıyla eşleşti.  İsviçre'nin Nyon kentindeki Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) genel merkezinde yapılan kura çekiminde, UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final eşleşmeleri belli oldu.

UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Finali'nde İtalyan temsilcisi SS Lazio'yu geçerek adını yarı finale yazdıran Fenerbahçe'nin yarı finaldeki rakibi Benfica oldu.

Portekiz'de Porto ve Sporting Lizbon ile ezeli rekabete dahil olan Benfica'nın Portekiz Ligi'nde 32 şampiyonluğu bulunuyor. Lakabı As Aquias (Kartallar) olan kırmızı beyazlı ekip Avrupa arenasında ise 1960-61 ve 61-62 senelerinde kazandığı Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda (Şampyonlar Ligi) zafere ulaştı. UEFA Avrupa Ligi'nde ise Benfica'nın en büyük başarısı 2010-2011 sezonundaki yarı final.

Maçlarını 65.647 kapasiteli Estadio da Luz stadında oynayan Benfica'yı Portekizli teknik adam Jorge Jesus çalıştırıyor. Kadrosundaki en kaliteli isimler ise Paraguaylı forvet oyuncusu Oscar Cardozo ve Arjantinli orta saha oyuncusu Pablo Aimar.

NASIL GELDİ?

2012-2013 sezonunda Avrupa macerasına Şampiyonlar Ligi'nde başlayan Benfica, G Grubu'nu 3. sırada tamamayarak UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı.

Kartallar, UEFA Avrupa Ligi'nde 2. turda Bundesliga ekibi Bayer Leverkusen, 3. turda Fransa temsilcisi Bordeaux ve Çeyrek Final'de Premier Leauge ekibi Newcastle United'ı kupa dışına itti.

FENERBAHÇE İLE BİR KEZ

İki ekip 1975-76 sezonu Şampiyon Kulupler Kupası 1. Tur'unda karşı karşıya geldi. 17 Eylül 1975 tarihinde Portekiz'de oynanan mücadeleyi 7-0 Benfica kazanırken 1 Ekim tarihinde iç sahada oynanan maçı Fenerbahçe Engin Verel'in 75. dakikada attığı golle 1-0 önde tamamladı.

YORUMLAR 32
  • vedat ozkan 11 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı Olsun.. GSLILER kiskanmayın 2000 heyecanı yok diyorsun sen heyecanı görmemezlıkten geliyorsun:)
    Cevapla
  • FIRAT DICLE 11 yıl önce Şikayet Et
    O'nun adı Fener bunlari da yener. GS 2000 de aldigi bir kupa icin 13 yil hava basti Fener bu sene kupayi alirsa galatanin o havasin kimse cigerlerine cekmek zorunda kalmaz
    Cevapla
  • Ömer Taş 11 yıl önce Şikayet Et
    Şu resme bakar mısın ya. Salih ile diğerlerini nasıl kıyaslarsınız!!!
    Cevapla
  • oktay çıkmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    gs liler kıskanmayın. yok gs zamanında ki hava yokmuş yahu kıskanmayın oldumu siz fazla havaya girdiniz şu an sadece süper ligde varsınız hadi bakalım onuda alırsanız
    Cevapla
  • alp042 11 yıl önce Şikayet Et
    2000 yılındaki coşku yok. fenerbahçe şansıyla da olsa yarı finale geldi ama coşku namına hiç bir şey yok. kendi aralarında yaptıkları kutlamalar var.maçlarında zaten heyecan sıfır.galatasaray gibi olamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle