Engelleri aşmak için birlikte pedal çevirecekler

Türkiye Beyazay Derneği, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde engelli ve engelsiz bireyler ile 81 ilde birlikte bisiklete binecek ve spor yapacak.

Engelleri aşmak için birlikte pedal çevirecekler
Engelleri aşmak için birlikte pedal çevirecekler
GİRİŞ 01.12.2017 15:45 GÜNCELLEME 01.12.2017 15:46

“Aşmak İçin Hareket, Aşmak İçin Bisiklet kampanyasının ilk durağı 1 Aralık 2017 tarihinde Düzce’de gerçekleşecek.

Türkiye Beyazay Derneği Düzce şubesinin ev sahipliğinde, Düzce Valiliği’nin desteği ile engelli engelsiz genç, yaşlı, kadın, erkek birlikte bisiklete binecek ve aktif spor yapacak. 

Konu ile ilgili olarak Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, “Aşmak İçin Hareket kampanyamızdan sonra bu sefer de Aşmak İçin Hareket Aşmak İçin Bisiklet diyoruz. Engelli engelsiz herkes birlikte bisiklet sürecek, aktif olarak spor yapmış olacak. Hedefimiz; 200 bin engellinin bu aktivitelerden yararlanmış olması ve engellilerin toplumdaki yerleri ile ilgili ciddi bir toplumsal farkındalık yaratmaktır” dedi.

Düzce Beyazay Şube Başkanı Nurullah Çelebi, “Düzce’de gerçekleştireceğimiz kampanyamıza  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün yanı sıra siyaset, spor ve sanat camiasından ünlü isimler de destek verecek.  İlk etapta 70 bisiklet dağıtacağız. Engelli engelsiz ayrımı yapmadan birlikte bisiklete binecek ve spor yapacağız” dedi.