Dünya şampiyonu olduk!

Dünya Para-Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye takım halinde kadınlarda şampiyon, erkeklerde üçüncü oldu.

Dünya şampiyonu olduk!
Dünya şampiyonu olduk!
GİRİŞ 23.06.2014 13:46 GÜNCELLEME 23.06.2014 13:47

Dünya Para-Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye takım halinde kadınlarda şampiyon, erkeklerde üçüncü oldu. Ferdi mücadelelerde ise 4 altın ve 3 bronz madalya kazandı. 

Türkiye Tekvando Federasyonu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Rusya'nın başkenti Moskova'da 21-22 Haziran tarihlerinde düzenlenen şampiyonaya 37 ülkeden 111 engelli sporcu katıldı. Türkiye'den 9'u erkek 13 sporcu organizasyonda mücadele etti. 

Türkiye, takım halinde kadınlarda dünya şampiyonu, erkeklerde üçüncü oldu. Ferdi mücadelelerde 4 altın ve 3 bronz madalya kazanan milliler ayrıca tasnif dışı müsabakalarda da bronz madalyaya uzandı. 

Kadın Milli Takımı, 2 altın ve 2 bronz madalyayla 23 puan toplayarak takım halinde dünya şampiyonluğunu elde etti. K44 kategorisinde 49 kiloda Büşra Gör ve K42 kategorisi 58 kiloda Ayşe Dudu Karatay altın madalya kazandı. K44 kategorisi 58 kiloda Gülsün Çelik Demiral ile +58 kiloda Kadriye Turgut, bronz madalyanın sahibi oldu.

Erkek Milli Takımı ise 2 altın ve 1 bronz madalyayla 31 puan toplayarak takım halinde dünya üçüncüsü oldu. K42 kategorisi 61 kiloda Mehmet Sami Saraç ve K43 kategorisi 75 kiloda Yaşar Sami Gökbaba altın madalyaya uzandı. K44 kategorisi 75 kiloda Haşim Çelik bronz madalya kazandı. Tasnif dışı müsabakalarda ise +75 kiloda Turan Erdoğan da bronz madalyayı boynuna taktı.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, para-tekvando kategorisinin büyük ihtimalle 2020'deki Paralimpik Oyunlar'a dahil edileceğini belirterek, "Bu nedenle Rusya'daki şampiyonada 37 ülkenin katılımıyla bir rekor kırıldı. Dünya Şampiyonası'nda alınan sonuçlar bizim için çok önemli. Sporcularımız, elde ettikleri sonuçlar ile ülkemizi bir kez daha gururlandırdı. Başarının önünde hiçbir engelin olamayacağını herkese gösterdiler. Paralimpik Oyunlar'a katılmamız halinde ülkemize büyük başarılar kazandıracağımızı burada görme şansı bulduk. Bu başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA