Çağla Büyükakçay ilk turda veda etti

Fransa'daki 50 bin Dolar'lık ITF turnuvasında mücadele veren Çağla Büyükakçay, teklerdeki ilk maçında İsviçreli Viktorija Golubic'e üç set sonunda mağlup oldu.

Çağla Büyükakçay ilk turda veda etti
Çağla Büyükakçay ilk turda veda etti
GİRİŞ 08.10.2013 19:58 GÜNCELLEME 08.10.2013 19:58

Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, Fransa'nın Tours kentinde boy gösterdiği 50 bin Dolar para ödüllü uluslararası turnuvaya ilk turda veda etti.

Haftaya 151 numara olarak giren Büyükakçay, zorlu bir katılım listesine sahip olan salon organizasyonundaki ilk maçını, çiftlerde ortaklık kurduğu Viktorija Golubic ile yaptı. İlk seti 6-3 ile yitiren Çağla, ikinci sette daha etkili bir performans ortaya koydu. Son ana kadar büyük çekişmeye sahne olan seti 7/5'lik tie-break ile kazanan Büyükakçay, mücadeleyi final setine taşımayı başardı.

Birçok oyunun standartların üzerinde uzunlukta sürdüğü üçüncü sette ise kritik anlarda doğru tercihler yapan Golubic sonuca gitmesini bildi. İsviçreli rakibine 6-3, 6-7, 6-1'lik skorla boyun eğen Çağla, teklerden elenirken, gözünü yoluna devam ettiği çiftler kategorisine çevirmek zorunda kaldı.

Çağla ve Golubic, yarın Polonyalı Domachowska/Linette ikilisine karşı yarı final vizesi alabilmek için karşı karşıya gelecek.