Karaman: Şampiyon olmadan ölmem

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, tüm kupalara takip olduklarını belirtti.

Karaman: Şampiyon olmadan ölmem
Karaman: Şampiyon olmadan ölmem
GİRİŞ 19.02.2013 09:54 GÜNCELLEME 19.02.2013 09:54

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, takımın Avrupa kupalarında oynaması gerektiğini belirtti ve ekledi; ''Ama önümüz açıksa biz her şeye talibiz.''

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman yerel bir televizyon kanalında yayınlanan spor programında önemli açıklamalarda bulundu.

Bursaspor'dan önceki dönemlerde çalıştırdığı takımlarda baskı içinde görev yaptığını ifade eden Karaman, ''Kolay değil. Son sırada bir takımı alıp yukarılara getireceksin, her maçı final oynayacaksın. Bursaspor farklı. Tüm kentin Bursaspor'un etrafında birleşmesi. Diğer kentlerde böyle değil. Bu şehrin takımını özellikle vurgulayan taraftar topluluğu var. Büyük takımda çalışmak zaman zaman tecrübe, doğru kararlar mutlak suretle başarıyı getirir'' diye konuştu.

''ŞAMPİYON OLMADAN ÖLMEM''

''Bursaspor Avrupa kupalarını oynamalı'' diyen Karaman, ''Bursaspor büyük takım. Lig şampiyonu olmuş ve üçüncü olmuş. Bundan sonraki planlamanın bu yolda devam etmesi gerekiyor. Ama önümüz açıksa biz herşeye talibiz. Ben bir kere Türkiye şampiyonu olacağım. Olmadan ölmem. Ama o da yetmez. Avrupa'da da başarı lazım'' şeklinde konuştu.

''YABANCI STATÜSÜ SIKINTISINI ÇEKİYORUZ''

Teknik ekip olarak yabancı statüsündeki oyuncuların durumunda zorluk yaşadıklarını ifade eden Karaman, ''Örneğin bu hafta 18'i yaparken bakıyorsunuz yabancı statüsündeki Forsell 18'e giremiyor. 8 yabancı hakkın var. Bankta bekleyen oyunculara bakıyorsun biri Ferdinand. Premier Liginde 250 maça çıkmış. Diğeri Sestak. Böyle bir kargaşa var. Bangura ve Tagoe de kiralık. Bir de onlar olsaydı işin içinden çıkamazdık'' dedi.

''MANCHESTER - REAL MADRİD MAÇINI İZLEYECEĞİZ''

Yurtdışında sürekli maç izlediğini ve farklı teknik adamların oyun anlaşıylarını izlediğini belirten Hikmet Karaman, ''Bugün Belediye Başkanımızı aradık. Manchester United-Real Madrid maçına takımı götürelim dedik. A takıma alacağımız 7-8 gencimizi de alalım dedik. Maç günü gidelim, maçtan sonra dönelim diye düşündük. Jose Mourinho ve Alex Ferguson'un ne yapacağını izleyelim dedik. Belediye başkanımıza destek olur musunuz dedik. O da çalışmalara başlayalım dedi. Ben bunu diğer takımlarda da yapmak istedim ama olmadı'' diye konuştu.

''VEDERSON'UN ANTRENMANI YOK''

Vederson ve Ferdinand'ın neden oynamadığı yönde yöneltilen soruyu cevaplayan Karaman, ''Vederson'ı da Ferdinand'ı da denedim. Vederson'un doğru dürüst takım antrenmanı yok. Basser ve Tuncay müthiş ikili olmuşlar. Uyumu bozmak istemedik. Hakan benim dediğimi yapsaydı seyirci alkışlardı. Eleştirilerin hepsine hak veriyorum. Herkesten çok daha iyi görüyorum. Esas şikayetçi olduğum konu, hakemle oynamayacaksın. Karabükspor maçında da sahaya giriyordu. Son derece yanlış. Pinto değişikliği olması gereken bir değişiklik.'' şeklinde konuştu.

''BEN DE DELİ BİR ANTRENÖRÜM''

Elazığspor maçında Pinto'nun oyundan çıkarken tepki göstermesiyle ilgili kendisiyle görüştüğünü söyleyen Karaman, "Pinto ile konuştum. Oyundan çıkarken yaptığı beden dili hoş değil. Ben de deli bir antrenörüm affetmem. 'Hocam çok hırslıydım, gol atmak, oyunda kalmak istiyordum' dedi. Bizim amacımız oyuncu kaybetmek değil. Hatayı ona söyleyebiliriz. Kabul etmiyorsa o zaman farklı yönlere gideriz. Düşündükleri mantıklıysa birlikte hareket ederiz. Ama diğer taraftan ben antrenörüm sen itaat etmek zorundasın. O zaman Ferdinand da sorar, Musa da sorar. Burası Bursaspor kulübü. Herkese saygılı olmak zorundasın" dedi.

''BEN HEDEF ADAMIYIM''

''Ben hedef adamıyım'' diyen Hikmet Karaman şöyle devam etti:

''Sorun Türkiye'nin sevk ve idaresinde. Sistemin sistemsizliği içerisine sokan insanlarda. Hikmet Karaman'ın gittiği her kulüpte hareket ve başarı var. Ben hedef adamıyım. Seni alanlar bu beni kümede bıraksın diyor. Günü kurtardıktan sonra ciddi meselelerle uğraşmıyor. Bursaspor kurum olmuş. Ben Gaziantepspor'a kümede kalalım diye gitmedim ki. Şampiyonluğa oynatacağım diye gittim. Ama başkanımızın yaşadığı şanssız durum kulübü öyle bir hale soktu ki. Ben orada ezilmeyi isteyen bir teknik adam değilim.''

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL