Üç büyüklerden geldiler, süper ligi istiyorlar

Bank Asya Süper lig takımlarına yıldız isimler yetiştiren bir lig olduğu kadar aynı zamanda bir dönem üç büyüklerin de formasını giyen tecrübeli isimlere fırsat veriyor. İşteBank Asya'daki yıldızlar...

Üç büyüklerden geldiler, süper ligi istiyorlar
Üç büyüklerden geldiler, süper ligi istiyorlar
GİRİŞ 13.10.2011 13:24 GÜNCELLEME 13.10.2011 13:24

Bir dönem Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ta forma giyen ve kariyerlerinde şampiyonluklar bulunan futbolcular bugün formasını giydikleri takımlarda lider oyuncu olarak öne çıkıyorlar. Daha önce üç büyük takımın altyapısında yetişen yada A takım kadrosuna alınan ancak hiç forma şansı olmayan bir çok futbolcu Bank Asya Ligi'nde mücadele edecek. Bank Asya Birinci Lig dergisi üç büyük kulüpte forma giyme şansı yakalayan, takımlarının başarısına kısa yada uzun süreli katkı yapan futbolcuları haber yaptı.

Kemal Aslan-Denizlispor

Gaziantepspor'da yıldızı parladıktan sonra 2003 yılının devre arasında Fenerbahçe'ye transfer olan Kemal Aslan 2004 yılı mart ayında yaşadığı talihsiz sakatlığa kadar sarı lacivertli takımın orta sahasında forma şansı buldu. 8 ay futbola ara vermek zorunda kalan Kemal Aslan 2008 yılına kadar sarı lacivertlilerin formasını giydi. Bu süre zarfında 85 kez kadroda yer budu ve takımı adına 5 gol attı. 2008 yılında Kocaelispor'a transfer olan oyuncu devre arasında alacaklarının ödenmediğini gerekçe göstererek Bursaspor'la 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. 2009 yılının Temmuz ayında ise Çaykur Rizespor ile anlaştı. Bir yıl sonra Adanaspor'a giden Kemal bu yıl yeniden Süper Lig'e çıkmak isteyen Denizlispor'la anlaştı. Fenerbahçe forması giydiği dönemde 3 kez şampiyonluk sevinci yaşadı, bir kez Süper Kupa kazandı ve sarı lacivertlilerin Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayan kadrosunda yer aldı. Kariyeri boyunca A milli takım formasını giymese de ümit, 19 ve 18 yaş Milli futbol takımlarında 39 kez görev yaptı.

Oğuz Dağlaroğlu-Akhisar Belediyespor

Fenerbahçe altyapısından yetişerek A takım kadrosuna girmeyi başaran Oğuz 2000'lerin başında sarı lacivertlilerin yedek kaleciliğini yaptı. Üniversite mezunu olan ve eski Fenerbahçeli futbolcu ve yönetici Rüştü Dağlaroğlu'nun torunu olan Oğuz 1999-00 sezonunda as takım için yeterli bulundu ve pek çok maçta yedek kaleci olarak görev yaptı. Fenerbahçe'deki ilk resmi maçı 22 Aralık 2000 tarihinde oynanan Kocaelispor maçıydı. Sarı lacivertli taraftarlar için Oğuz o sezon oynanan Galatasaray maçındaki performansıyla hatırlanır. Rüştü'nün sakatlanıp oyundan çıkmasının ardından son 15 dakika forma giyen genç kaleci Galatasaraylıların ataklarına karşı kalesini başarıyla korumuştu. 4 sezon boyunca Fenerbahçe'de kalecilik yapan Oğuz 2003'te takımdan beklenmedik bir şekilde gönderilmişti. Fenerbahçe'nin ardından sırasıyla İstanbulspor, Diyarbakırspor, Sivasspor, Gaziantepspor, Şanlıurfaspor, Kartalspor ve Tavşanlı Linyitspor formalarını gilyen 30 yaşındaki kaleci bu yıl Akhisar Belediye takımıyla anlaştı. Geçen yıl Tavşanlı Linyitspor'Da gösterdiği performansla takımın play of'a kalmasında katkı yaptı.

Özgürcan Özcan - Karşıyaka

Galatasaray'ın umut vadeden genç yeteneklerden biriydi. Sarı kırmızılıların altyapısından yetişen futbolcu 2005 yılında dönemin teknik Direktörü George Hagi tarafından A takıma alındı. PAF takımda oynarken eliyle gol attığını görmeyen hakemi uyararak sarı kart görmüş ve bu hareketi nedeniyle de dünya fair-play ödülüne layık görülmüştü. Fiziki yapısı ve umut veren oyunuyla sırı kırmızılı taraftarların gol silahı olması beklenen Özgürcan 2 sezon Galatasaray kadrosunda görev yaptıktan sonra tecrübe kazanması için sırasıyla Kayserispor, Gaziantepspor, Sakaryaspor ve Çaykur Rizespor'a kiralandı. 2010 yılında ise beklenilen verim alınamadığı için Adanaspor'a bonservisiyle birlikte verildi. Burada bir sezon geçiren 19888 doğumlu genç futbolcu bu yıl Karşıyaka kulübüyle anlaştı.

Mehmet Yozgatlı - Rize

Üç büyüklerin formasını giyen ender futbolculardan biri olan Mehmet Yozgatlı İstanbulspor'da yıldızının parlamasının ardından 1999-2000 sezonunda Galatasaray'a transfer oldu.Galatasaray'ın ideal kadrosunun forma giydiği dönmde 20 yaşında sarı kırmızılılara gelen Yozgatlı 9 kez takımda kendine yer buldu. Geldiği yıl şampiyonluk yaşayan Yozgatlı bir sezon sonra Adanaspor'a kiralık olarak verildi. Sonraki yıl yeniden İstansbulspor'a döndü, 2003 yılında ise Fenerbahçe ile sözleşme imzaladı. Sarı lacivertlilerin sağ kanadında görev yapan ve uzun saçlarıyla taraftarın beğenisini kazan Yozgatlı 4 sezonda 102 kez takımda yer buldu ve 9 gol attı. 207 yılında ise Beşiktaş ile sözleşme imzaladı. Siyah beyazlılarda bir yıl görev yapan ancak fazla forma şansı bulamayan Yozgatlı, Gaziantepspor, Gençlerbirliği'nde futbol oynadıktan sonra çaykur Rizespor'la anlaştı.

Murat Hacıoğlu - Rize 

Şu anda 32 yaşında olan tecrübeli futbolcu Diyarbakırspor'daki performansıyla Fenerbahçe'nin dikkatini çekti ve 2004 yılında sarı lacivertlilerle sözleşme imzaladı. 2 sezon sarı lacivertli formayı giydi. Fenerbahçe'de fazla forma şansı bulamasa da aynı sezon kazanılan şampiyonlukta pay sahibiydi. Sarı Lacivertlilerde oynadığı yıllarda 4 kez Milli formayı da giyen Hacıoğlu yedek kalmaktan şikayet ettiği için Fenerbahçe'den ayrılarak Ankaraspor'a gitti. Süper lig'in seyyah futbolcuları arasında yer alan Hacıoğlu Ankaraspor'dan sonra sırasıyla Konyaspor, Kocaeli, Denizli ve Altay'da top oynadıktan sonra Çaykur Rizespor'a anlaştı.

Murat Şahin - Kasımpaşa

1976 doğumlu tecrübeli kaleci kariyeri boyunca Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın formasını da giydi. 17 yaşında Fenerbahçe'ye transfer olan ve 18 yaşında profesyonel olan Murat Şahin 7 sezon kaldığı Fenerbahçe'de Engin İpekoğlu ile Rüştü Reçber'in yedeğiydi. 1998-1999 sezonu devre arasında Konyaspor'a gönderilen Şahin, Diyarbakırspor, Adanaspor ve Çaykur Rizespor'da kariyerine devam etti. Buradaki performansıyla dikkat çekince 2004-2005 sezonunda Beşiktaş tarafından transfer edildi. Cordoba ve Ramazan'ın ardından üçüncü kaleci olarak düşünülmüştü. Ancak yaşanan sakatlık ve formsuzluklar nedeniyle siyah beyazlılarda daha çok forma giyme şansını yakaladı. Del Bosque ve Tigana tarafından tutulan Murat Şahin Beşiktaşlı taraftarlar için Antalyaspor maçında yaptığı fedakarlıkla akıllarda iz bıraktı. Ağır bir sakatlığı olmasına rağmen ( sadece tek bacağını kullanabiliyordu) diğer kalecilerinde forma giyemeyecek durumda olması nedeniyle futbol yaşamını tehlikeye atma pahasına Beşiktaş'ın kalesini korudu. Bu maçta gösterdiği performans ve fedakarlıkla siyah Beyazlıların gönlünü fethetti. Beşiktaş'tan sonra Gaziantep'te forma giyen ve sakatlıklar nedeniyle bir türlü istikrarı yakalayamayan Murat Şahin 2009 yılında Kasımpaşa ile anlaştı.

Gökhan Emreciksin-Konya

Ankaragücü'nde gösterdiği performansla büyük takımların dikkatini çeken 1984 doğumlu kanat oyuncusu 2008 yılında Fenerbahçe'nin futbolcusu oldu. Ancak beklentileri karşılayamayınca 2009 yılında Mehmet Topuz transferinin karşılığında Kayserispor'a gönderildi. Yeni kulübünde de beklenen performansından uzak kalınca Manisaspor ile anlaştı. 2011 yılının devre arasında ise Kasımpaşa kulübüyle sözleşme imzaladı.

Gökhan Güleç-Kasımpaşa

Gaziantepspor'daki performansıyla Beşiktaş'ın dikkatini çekti ve 2005/2006 sezonunu devre arasında Gaziantepspor'dan siyah beyazlılara transfer oldu. Uzun boyu ve güçlü fiziğiyle siyah beyazlıların gol kısırlığına çare olacağı düşünülen futbolcu bir yıl sonra teknik direktör değişikliği nedeniyle Beşiktaş tarafından Denizlispor'a kiralandı. Siyah Beyazlılarda 35 kez forma şansı bulan futbolcu 8 de gol attı. 2008/2009 sezonunda ise Bursaspor'a transfer oldu. Bursaspor'da geçirdiği bir sezondan sonra 2009 -2010 sezonunda ise Kasımpaşaspor'a transfer oldu. Beşiktaş'ta iki kez Türkiye kupası coşkusunu yaşayan Gökhan Güleç şimdi attığı gollerle yeniden Süper Lig'e dönme mücadelesi veren Kasımpaşa'ya katkı yapmak istiyor.

Erman Güraçar-Bucaspor

1974 doğumlu defans oyuncusu Erman Güraçar 1998-2000 sezonunda Samsunspor'daki başarısının ardından Beşiktaş'a transfer oldu. Siyah beyazlılarda iki sezonda 43 kez forma giyen Güraçar, sonraki sezon Trabzonspor'a transfer oldu. Bordo mavili takımın ardından da sırasıyla Bursaspor, Samsunspor, Gaziantepspor, Ankaragücü, Denizlispor, Kocaelispor ve Manisaspor formasını giydi. 2009 yılında Bucasporla anlaşan ve takım kaptanlığını getirilen Erman Güraçar, bu yıl İzmir temsilcisinin yeniden birinci lige çıkması için mücadele edecek.

Orhan Ak-Boluspor

Bank Asya'nın iddialı takımlarından Boluspor'un 31 yaşındaki tecrübeli futbolcusu Orhan Ak uzun süre sarı kırmızılı forma altında Galatasaray defansında görev yaptı. 2003-2007 sezonlarında Galatasaray'da top koşturan Orhan Ak, dönemin teknik direktörü tarafından kadro dışı bırakılınca Ankaraspor'a kiralandı. Galatasaray'da 71 maçta forma giyen ve takımı adına 5 gol atan Orhan ak, bir de şampiyonluk sevinci yaşadı. Ankaraspor'dan sonra Antalyaspor ve Bucaspor formasını giydi bu yıl ise Boluspor'a transfer oldu.

Fahri Tatan-Adanaspor

A Milli takıma kadar yükselmeyi başaran Fahri Tatan Fenerbahçe PAF takımından A takımına alındı. 1999'da profesyonel olan Fahri Tatan, sarı lacivertlilerde fazla forma şansı bulamadı. Sadece 5 kez sarı lacivertli formayı giydikten sonra 2003-2004 sezonunda Çaykur Rizespor'a transfer oldu. Yeşil beyazlılarda 4 sezon görev aldıktan sonra Beşiktaş'a transfer oldu. Bir sezonda 15 kez siyah beyazlı formayı giydi ama performansı beklenenin altında olunca Çaykur Rizespor'a kiralık olarak gönderildi. Sonrasında Konya ve Eskişehir'de futbol hayatını sürdüren Fahri Tatan 2010 yılında Adanaspor'la anlaştı.

Aydın Karabulut-Göztepe

2005-06 sezonunda Hertha Berlin'den Beşiktaş'a gelen Aydın Karabulut teknik Direktör Jean Tigana'ın gözüne giremeyince PAF takımına gönderildi. 18 yaşında geldiği siyah beyazlılarda umut vadeden genç yetenek olarak gösterildi. 2 sezonda 14 kez forma giydi 2008-2009 sezonunun ara transfer döneminde Yusuf Şimşek karşılığında Bursaspor'a gönderilmek istendi. Ancak kabul etmedi. Sezon sonunda ise Ankaraspor'a gönderildi. Bu takımın küme düşürülmesinin ardından Ankaragücü'ne geçen oyuncu Karabükspor'da da forma giydi. Bucaspor'da kiralık oynadıktan sonra sezon başında İzmir temsilcisiyle anlaştı.

Veysel Cihan-Bolu

31 yaşındaki tecrübeli futbolcu Gençlerbirliği'nde yıldızını parlattı ve 2004 yılında Başiktaş7a transfer oldu. Siyah beyazlı takımın formasını 1.5 yıl giyen Veysel Cihan Beşiktaş('ta 32 maçta görev yaptı ve 6 gole imza attı. 4 kez A-2 formasını da giyen Veysel, Süper Lig'de Gaziantep, Konya ve Antalyaspor'da forma giydikten sonra Boluspor'la anlaştı.

Yasin Çakmak-Denizli

Futbolculuğunun olgunluk dönemini yaşayan yasin Çaykur Rizespor'da dikkat çekti. 2007 yılında Fenerbahçe ile sözleşme imzaladı. Defansta yedek isim olmasına rağmen ki sezonda 29 kez sarı lacivertlilerin formasını giydi. A Milli takım kadrosuna da bir kez çağrılan futbolcu, Bilica transferi karşılığında 2009'da Sivasspor'a verildi. Kırmızı beyazlılarda bir sezon forma giydikten sonra geçen yıl Denizlispor'la anlaştı.

(Kaynak : Bank Asya Dergisi)