Ümit Özat: Bunu herkes bilecek

Samsunspor'un teknik direktörü Ümit Özat, ikinci yarının başında oyundan aldığı Ofeudu ile ilgili sert konuştu.

Ümit Özat: Bunu herkes bilecek
Ümit Özat: Bunu herkes bilecek
GİRİŞ 26.09.2015 20:42 GÜNCELLEME 26.09.2015 20:42

PTT 1. Lig'de deplasmanda 1461 Trabzon'u 2-1 yenen Samsunspor'un teknik direktörü Ümit Özat, maçın ikinci yarının başında oyundan aldığı Ofeudu ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Özat, "Bir defa takımda kimse dokunulmaz değil. Bunu herkes bilecek...Hiçbir futbolcu vazgeçilmez değildir. Futbolcu değerini de bilecek, haddini de bilecek" dedi.

Özat: "Takımda kimse dokunulmaz değil. Bunu herkes bilecek"

Ümit Özat, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, kazandıklarını ancak eksiklikleri ve kendilerini geliştirmeleri gereken noktalar olduğunu söyledi.

Ersan ve Ercan gibi oyuncuları takıma kazandırdıkları için mutlu olduklarını dile getiren Özat, "Onlar da bu takımın değerlerinden olduklarını her geçen gün ispatlıyorlar. Bunlara Alperen ve Buğra'yı da eklersek, bir oyuncuya bağlı kalmayacağız. Pozisyon vermeden kendimizin yaptığı bir hatayla ikinci yarıya önde girecekken beraberlikle girdik ama sonuç iyi oldu. Galip gelsek de bu maçtan dersler çıkaracağız" diye konuştu.

"Takımda kimse dokunulmaz değil. Bunu herkes bilecek"

Ümit Özat, ikinci yarının başında oyundan aldığı Ofeudu'nun sakatlığı ve performansına ilişkin bir soru üzerine, şu ifadeleri kullandı:

"Bir defa takımda kimse dokunulmaz değil. Bunu herkes bilecek. Futbol takımı içerisinde dokunulmaz birisi varsa o da teknik direktördür. Ona dokunursa yönetim dokunur, idari olarak. Hiçbir futbolcu vazgeçilmez değildir. Futbolcu değerini de bilecek, haddini de bilecek. Çalışan, mücadele eden sahada kalır, çalışmayan, mücadele etmeyen yanıma gelir. Orada da memnun olmayan tribüne gider.

Ofeudu bize çok maç aldı, bundan sonra da alacak. Sağlam olarak geri dönmesini istiyoruz. Çünkü ben yarım oyuncu istemiyorum. Hele sahada bandajlı oyuncu aslında hiç istemiyorum ama ben oyuncuma güvenmek zorundayım. Ona da güveniyorum. Ofeuda bir yıldız, bu ligin üstünde bir oyuncu ama bunu futbolculuğuyla değil, profesyonelliği, çalışması ve saha içindeki arkadaşlarına saygısıyla ispat etmek zorunda. Bir maç oynayan, 5 maç oynamayan oyuncuyu istemiyorum."

Özat, karşılaşmanın sonunda kırmızı kart gören Kone'ye de tepki göstererek, "Tasvip etmiyorum, rakibine vurmuş. Sıcağı sıcağına bir şey söylemedim. Kimsenin takımı bu şekilde eksik bırakmaya hakkı yok" dedi.

Akbayrak: "İyi mücadele ettik ancak..."

1461 Trabzon'un teknik sorumlusu Sebahattin Akbayrak ise rakipleri karşısında iyi mücadele ettiklerini ancak final pasları ve gol konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Akbayrak, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ilk yarı çok fazla pozisyon olmadığını ve maçın dengede geçtiğini belirterek, "Duran toptan gol yedik. Daha sonra devre bitmeden beraberliği bulduk. İkinci yarı oyun üstünlüğünü ele geçirmeye çalışırken bireysel hatadan kalemizde gol gördük" dedi.

Yenik duruma düştükten sonra da goller bulmaya çalıştıklarını anlatan Akbayrak, "Final pasları ve gol konusunda sıkıntı çektik. Takımın mücadelesinden memnunuz. Yavaş yavaş üste koyuyoruz. Biz kendi adımıza bu durumdan mutluyuz. Samsunspor'u da tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı.