Karşıyaka'da tarihi statta yıkım başladı!

Yeşil-kırmızılı camianın yıllardır süren özlemini giderecek Karşıyaka Stadı'nın çalışmaları bugün yapılan yıkım ile başladı.

GİRİŞ 02.05.2015 13:04 GÜNCELLEME 02.05.2015 16:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Karşıyakalıların yıllardır süren stat özlemi nihayet sona eriyor. Yeni stat Yalı Mahallesi'ndeki mevcuttaki stat alanında olacak. Saat 11.00'de başlayan törenle birlikte yıkıma start verildi. Daha önce yapılan açıklamada, stat inşaatının 700 günde tamamlanacağı belirtilmişti. Karşıyaka Stadı'nın 2018'de hazır olacak.

Karşıyaka Kulübü'nün yeni stadı daha önce TOKİ'nin açıkladığı projeye uygun şekilde inşa edilecek. Karşıyaka Stadı'nda 15 bin kişilik stadyum ile birlikte, kamp eğitim merkezi ve il müdürlüğü hizmet binası da yapılacak.

Yıkım töreninde konuşma yapan Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "Uzun süredir Karşıyakalı hemşerilerimizle beraber mücadelesini verdiğimiz tarihi Karşıyaka Stadı'nın öncelikle yıkımı daha sonra yapımı için bir aradayız. Burada resmen bir tarih var" dedi. 

Karşıyaka Spor Kulübü kurucusu Zühtü Işıl'a değinen Dağ, "1912 senesinde bir zeytin ağacının altında bir yağmurlu günde içindeki milli mücadele aşkıyla yeşilini İslam'dan kırmızısını Türk Bayrağı'ndan alarak bu takımı arkadaşlarıyla birlikte kurmuştur" dedi.

1926 senesinde Atatürk'ün kulübü ziyaretini anlatan Dağ, "Atatürk buraya geldiğinde burada gördüğü gençliğin gerçekten gurur vesilesi olduğunu, aşkla ve şevkle dolu olduğunu onlarla gurur duyduğunu Karşıyaka Spor Kulübü'nün defterine yazmıştır." dedi"

"Bu statta bir tarih var ve bizlerde bu tarihe sahip çıkıyoruz" diyen Dağ, "Bizler burada Karşıyaka'mızın bir stadı olmasını ve bu statta şampiyonluklar yaşamasını temenni ediyoruz." şeklinde konuştu.

Öte yandan Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Karşıyaka'ya stat yapıldığı gibi ilerleyen günlerde de Göztepe'ye de yeni bir stat için temel atılacağının müjdesini verdi.

Yıkımdan önce Karşıyaka Stadı;

 

YORUMLAR 1
  • timur 8 yıl önce Şikayet Et
    Chp li belediye yapıyor galiba!:)
    Cevapla