Denizlispor'da Yusuf Şimşek depremi!

Şimşek, "Görevi bırakmamdaki en büyük etken, futbolcu kardeşlerimize verilen sözlerdir" dedi.

Denizlispor'da Yusuf Şimşek depremi!
Denizlispor'da Yusuf Şimşek depremi!
GİRİŞ 17.12.2013 16:25 GÜNCELLEME 17.12.2013 16:25

PTT 1. Lig ekiplerinden Tekden Denizlispor'da teknik direktörlük görevinden istifa eden Yusuf Şimşek, futbolculara ödeme konusunda verilen sözlerin yerine getirilmediğini ve futbolculara karşı mahcup olduğu için istifa ettiğini söyledi.

Şimşek, düzenlediği basın toplantısında, başka takımlarda oynarken bile her zaman formasının altında Denizlispor forması olduğunu kaydeden Şimşek, en sıkıntılı dönemde teknik direktörlük görevini kabul ettiğini dile getirdi. Teklif geldiğinde görevi seve seve kabul ettiğini vurgulayan Şimşek, şöyle konuştu: "Bilinmesinde fayda var, mevcut başkanımız beni arayarak 'Hayırlı olsun Kaptan çok sevindim fakat geliş şeklin yanlış, yeni yönetim gelirse ne yapmayı düşünüyorsun' dedi. Ben de, 'Yeni yönetim gelirse, çalışmak istemezse görevi bırakırım. Denizlispor'a geliş şeklim farklı, beni istedikleri için ve ihtiyaç olduğu için geldim' dedim. Geldiğimiz günden beri emniyet müdürümüz ve yönetimdeki ağabeylerimiz bilirler, hiç para konuşmadım, boş mukaveleye imza attım. 75 gündür buradaydım ve bir lira istemedim, hakkım helal olsun. Sadece çalışan ekip arkadaşlarımın parasının verilmesini istedim. 'Yusuf, para için bıraktı' şeklinde konuşuluyor. Böyle bir şey asla yoktur. Görevi bırakmamdaki en büyük etken, futbolcu kardeşlerimize verilen sözlerdir. Verilen sözler yerine getirilmedi, çocuklara mahcup oldum."

"Denizlispor'dan ayrıldığım için üzgünüm"

Şimşek, Denizlispor, ne zaman emrederse, ne zaman çağırırsa koşa koşa geleceğini, kulüpten ayrıldığı için üzgün olduğunu belirtti. Taraftarlar arasında yaşanan tartışmanın ardından Yeşil Cephe Grubu Lideri Fatih Eroğlu'nun vefatının kendisini ve futbolcuları etkilediğini ifade eden Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Bu konuda insanlar cenaze törenine gitmediğimiz için eleştirdiler. Bunun değerlendirmesini yapmak istemiyordum fakat bizim neden gitmediğimizi bazı kişiler çok iyi biliyorlar. Biz neticesinde burada çalışan bir işçi gibiyiz. Bazı durumlarda talimat alıyoruz ve cenazeye gidemedik. Bunun da böyle bilinmesini istiyorum."

Şimşek, futbol direktörü Ümit Turmuş'un istifasıyla ilgili olarak "Ümit hoca istifa etti, Yusuf da lisansı olmadığı için istifa etti' diye başkan bir açıklama yapmış. Böyle bir şey yok, Ümit hocanın buraya geliş şekli farklıydı. Ümit Hoca sportif direktör olarak gelmişti. Bu da yerine getirilmediği için istifa etti" diye konuştu.

KAYNAK: AA