Kartal'ın hedefi seriyi devam ettirmek

Süper Lig'in 15. haftasında Eskişehirspor'u konuk edecek Beşiktaş, zorlu karşılaşmadan 3 puanla ayrılarak ligdeki galibiyet serisini sürdürmek istiyor.

Kartal'ın hedefi seriyi devam ettirmek
Kartal'ın hedefi seriyi devam ettirmek
GİRİŞ 06.12.2012 10:28 GÜNCELLEME 06.12.2012 10:28

Süper Lig'deki son 3 maçında Medical Park Antalyaspor (5-3), Akhisar Belediyespor (3-1) ve Orduspor'u (2-1) yenen siyah-beyazlılar, Eskişehirspor önünde de sahadan 3 puanla ayrılarak, galibiyet serisine devam etmek amacında.

Siyah-beyazlılar, Eskişehirspor karşısında kazanması durumunda, galibiyet serisini 4'e çıkaracak ve 2009-2010 sezonundan bu yana ilk kez ligde üst üste 4 maçını kazanmış olacak. Beşiktaş, söz konusu sezonda 8. haftada Denizlispor maçıyla başlayan 3 puan serisini 14. haftaya kadar taşımış ve 7 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı.

7. haftada Ankaraspor karşısındaki 3-0 hükmen galibiyetin alınmadığı değerlendirmede, Beşiktaş 8. haftada Denizlispor'u 1-0, 9. haftada Kasımpaşa'yı 2-1, 10. haftada Eskişehirspor'u, 11. haftada Ankaragücü'nü aynı skorlarla 1-0, 12. haftada Trabzonspor'u 2-0, 13. haftada Fenerbahçe'yi 3-0 ve 14. haftada da Sivasspor'u 1-0 mağlup etmişti. Siyah-beyazlıların galibiyet serisi, BJK İnönü Stadı'nda 0-0'lık Diyarbakırspor karşılaşmasıyla son bulmuştu.

-Ligde 7 maçtır yenilmiyor-

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de son 7 maçında yenilgi yüzü görmedi.

Ligin 5, 6 ve 7. haftalarında üst üste 3 mağlubiyet alan siyah-beyazlılar, 7. haftadaki 3-0'lık Fenerbahçe yenilgisinin ardından çıktığı 7 karşılaşmada da mağlup olmadı.

Son 7 maçın 5'ini kazanan, 2'sinde de berabere kalan ''Kara Kartallar'' toplam 17 puan topladı.

-20 gol atıp, 10 gol yedi-

Siyah-beyazlılar, yenilgi almadığı son 7 lig maçında rakip fileleri toplam 20 kez havalandırdı ve kalesinde 10 gol gördü.

Maç başına 2,85 gol ortalaması yakalayan Beşiktaş, son 7 maçın tamamında gol atıp, sadece 1'inde gol yemedi.

Fenerbahçe mağlubiyetinden sonra Trabzonspor ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlılar, Kasımpaşa'yı 3-1, Mersin İdmanyurdu'nu 3-0 yendi, Bursaspor maçı ise 3-3 berabere sonuçlandı. Beşiktaş daha sonra Medical Park Antalyaspor'u deplasmanda 5-3, Akhisar Belediyespor'u İstanbul'da 3-1, son olarak da Orduspor'u dış sahada 2-1 mağlup etmeyi başardı.

-Ersan cezalı, Fernandes sakat-

Beşiktaş'ta sarı kart cezalısı Ersan Adem Gülüm ile sakatlığı süren Manuel Fernandes, Eskişehirspor karşısında forma giyemeyecek.

Siyah-beyazlılarda ayrıca, sakatlıkları devam eden Mustafa Pektemek, İsmail Köybaşı ve Mehmet Akgün de kadroda yer alamayacak.

-Dört futbolcu ceza sınırında-

Beşiktaş'ta, 4 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor.

Toplam üçer sarı kartları bulunan Hugo Almeida, Oğuzhan Özyakup, Uğur Boral ve Tomas Sivok, Eskişehirspor karşısında sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve 16. haftadaki Gençlerbirliği mücadelesinde forma giyemeyecek.

-Barış Şimşek yönetecek-

Beşiktaş ile Eskişehirspor arasında yarın saat 20.00'de BJK İnönü Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı hakem Barış Şimşek yönetecek. Karşılaşmada Şimşek'in yardımcılıklarını İsmail Köse ve Asım Yusuf Öz yapacak. Hakan Yavuz ise dördüncü hakem olarak görev alacak.

Barış Şimşek, bu sezon ligde Beşiktaş'ın Mersin İdmanyurdu ile İstanbul'da oynadığı maçta görev yaptı. Siyah-beyazlılar bu karşılaşmayı 3-0 kazandı.

KAYNAK: AA