PFDK, Beşiktaş'ın cezasını açıkladı!

PFDK, Türkiye Kupası'ndaki olaylı derbi için kararını açıkladı ve Beşiktaş'ın 3-0 mağlup edildiğine, önümüzdeki sezon Türkiye Kupası'na alınmamasına ve Türkiye Kupası gelirlerinin iade edilmesine karar verdi.

GİRİŞ 05.05.2018 12:29 GÜNCELLEME 05.05.2018 14:45
Bu Habere 223 Yorum Yapılmış

PFDK, Beşiktaş'ın Fenerbahçe maçına çıkmamasından dolayı hükmen 3-0 mağlup edilmesine, önümüzdeki sezon Türkiye Kupası'na alınmamasına ve Türkiye Kupası gelirlerinin iade edilmesine karar verdi.

İŞTE O AÇIKLAMA...

 

 

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 05.05.2018 tarih ve 77 sayılı olağanüstü toplantısında almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir.

BEŞİKTAŞ A.Ş.'nin; 03.05.2018 tarihli FENERBAHÇE A.Ş. - BEŞİKTAŞ A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle; müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmemesinden dolayı 2017 - 2018 Sezonu Türkiye Kupası Müsabakaları Statüsü'nün 8/1. Maddesi ve FDT'nin 46/1. Maddesi uyarınca;

1- (3-0) HÜKMEN MAĞLUP SAYILMASINA,

2-TÜRKİYE KUPASI'NDAN İHRAÇ EDİLMESİNE,

3-TAKİP EDEN SEZON TÜRKİYE KUPASI'NA ALINMAMASINA,

4-2017 - 2018 SEZONU TÜRKİYE KUPASI'NIN TİCARİ HAKLARINDAN ELDE EDİLEN GELİRLERİN DAĞITIMINDAN KAYNAKLANAN ÖDÜLLERİN İADESİNE,

Karar verilmiştir.

PFDK Başkanı

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 223
  • gerçekler 5 yıl önce Şikayet Et
    benim bir sorum var tff y tahkim kuruluna siz bu kararları cumhur başkanına sormadan alabildiniz mi sizin böyle bir yeteneğiniz var mı zira sizin bu kararları alacak yeteneğinizin beyninizin olduğunu düşünmüyorum.
    Cevapla
  • Adalet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bütün sahalarda yaşanan olayların adı şiddet diye oluyor da Fener stadında yaşanan bunca şiddetin adı niye provokasyon oluyor buna Federasyonun bir açıklık getirmesi gerekiyor. Şiddet ve provokasyonun tarifi nasıl yapılacak diye bir talimatname de ayrıca hazırlamaları gerekiyor. Yoksa Fenere yapılanları bir kumpas olarak değerlendirip geçiştiremezsiniz. Burada benim takım Trabzonspor dahil diğer takımlarında Bjk'a destek için dik durarak yanlarında olmaları gerekmektedir.
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Adalet diye yazmışsın ama adaletin A sını yazmamışsın... Futbolun F sinden bile anlamadığın belli...
    Cevapla
  • Mardini 5 yıl önce Şikayet Et
    Birde bilet alaanlar da yol masrafı vb zararları icin iade cezasi
    Cevapla
  • Murad 5 yıl önce Şikayet Et
    Yazılı tüm yönetmelik ve kuralları hiçe sayarak maçın kaldığı yerden oynatılmasına karar veren federasyon, bu defa yönetmelikte yazılı tüm ceza ve yaptırımları Beşiktaş’a karşı harfiyyen uyguladı. tebrikler!!!
    Cevapla
  • Yaşar usta 5 yıl önce Şikayet Et
    Bundan sonraki kupalara da bjk li olarak paf takımının çıkmasını ve çok umursamamız gereken bir turnuva
    Cevapla
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    çok akıllısın.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle