'Beşiktaş bir an önce bu sorunu çözmeli!'

Haber7 Spor yazarlarından Bekir Karaman, Beşiktaş'ın Gençlerbirliği deplasmanında mağlup olduğu maçı değerlendirdi.

'Beşiktaş bir an önce bu sorunu çözmeli!'
'Beşiktaş bir an önce bu sorunu çözmeli!'
GİRİŞ 14.10.2017 10:16 GÜNCELLEME 14.10.2017 10:16
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bekir Karaman'ın Gençlerbirliği - Beşiktaş maçı ile ilgili yazısı:

Son iki lig maçında beş puan kaybeden Beşiktaş muhakkak kazanması gereken bir maça çıktı. Trabzonspor maçında ilk on birde yapılan zorunlu değişikliklerin ardından bu maçta ideal on biriyle sahaya çıkma şansı vardı ancak Salı akşamı oynanacak Monoca maçını düşünen Şenol Hoca Quaresma ve Babel’i ilk on birde sahaya sürmedi. Lens ve Cenk’i kenarlarda, Negredo’yu da ileri uçta başlatarak yine farklı bir hücum hattıyla başlamış oldu Şenol hoca. Maçın başlamasıyla hızlıca görüldü ki pek de doğru olmayan bir rotasyondu bu.

Beşiktaş maça iyi başlayamadı. Çok başarılı şekilde alan daraltan Gençlerbirliği topu kaptığı zaman da hızlı bir şekilde kendi yarı sahasından çıkmayı başardı. Beşiktaş ise hücumda hiç top tutmayı başaramadığı gibi orta alanda etkili paslaşmayı bir türlü beceremedi. Oğuzhan çok etkisiz başladı ve Beşiktaş’ın hücum hattıyla bağlantı kurma görevini yerine getiremedi. Buna ek olarak yaptığı top kayıpları orta alanda Beşiktaş’ın etkili olamamasının en önemli sebeplerindendi. Çok hırslı ve istekli başlamasını beklediğimiz Beşiktaş’ın bu kadar tutuk olmasını iyi değerlendiren Gençlerbirliği on altıncı dakikada ilk golünü buldu. Geriye düşen Beşiktaş’ın buna reaksiyon vermesi ve daha etkili bir oyun oynaması beklenirken Beşiktaş ilk yarı boyunca bir türlü etkili olamadı. Bu etkisiz oyunu gören Şenol Hoca çareyi 4-2-3-1'den 4-4-2'ye dönmekte gördü ama zaten kötü oynayan oyuncuların alışık olmadıkları bir düzende daha iyi performans vermelerini beklemek pek doğru değildi. Sistemin de değişmesi ile birlikte Beşiktaşlı oyuncular iyice dağınık bir oyunla ilk yarıyı tamamladılar. Oyunun hemen on beşinci dakikasında oyuna başlanılan sistemden vazgeçiliyorsa ve yeni geçilen sistem oyun anlamında hiçbir pozitif katkı sunmuyorsa burada yanlış bir şeylerin olduğu kesindi.

Yanlış giden bir şeylerin olduğunu Şenol Hoca da muhakkak görüyordu bu yüzden ikinci yarıya Babel ve Quaresma ile başladı. Böylece Beşiktaş ideal hücum hattına dönmüş oldu. Tabi Babel’in ikinci yarının hemen başında kırmızı kart görmesiyle Şenol hocanın yeni planı henüz işlemeye başlamadan değişmek zorunda kaldı. On kişi kaldıktan sonra etkili olmayı ve rakibine ciddi bir baskı kurmayı başaramadı Beşiktaş ve beklendiği gibi bir kontra ataktan ikinci golü kalesinde buldu. İkinci golü yedikten sonra Beşiktaş’ın bir puan alması da çok zor görünüyordu çünkü Beşiktaşlı oyuncular ve Şenol Hoca bu zoru başaracak performanstan çok uzaktılar. Penaltı ile gelen gol skoru değiştirdi ancak puan kaybına engel olamadı.

Beşiktaş son üç lig maçında altı gol yerken sadece dört gol atabildi. Savunma yapmada sıkıntılar olduğu gibi gol atma noktasında da sıkıntıların olduğu kesin. Bu sezon takımın en formda ismi olan Babel’in sadece üç dakika oynayabilmesi Talisca’nın iyi olmaması takımı hücum açısından ciddi şekilde etkiledi. Yapilan rotasyonda başarısız bir deneme oldu. Çok ciddi bir yıllık ücret karşılığı büyük ümitlerle alınan Negredo’nun sekiz hafta geçmesine rağmen hala gol atamamış olması ciddi bir problem. Negredo şu ana kadar oynadığı hiçbir maçta takımına ciddi bir katkı veremedi. İlerleyen haftalarda performansı ne olur bilinmez ama sezonun neredeyse dörtte biri geçmesine rağmen bir oyuncudan verim alınamıyorsa bu transferin ne kadar doğru bir transfer olduğunu tartışmak gerekir. Yine aynı şekilde Lens’in de ilk sekiz hafta sonunda verdiği performansı düşünürsek istenilenden çok uzak olduğunu söyleyebiliriz. Yapılan çok iddialı transferlerin Pepe hariç verimli olamamasının sebeplerini bir an önce bulup bu sorunu çözmek Beşiktaş yönetiminin ve teknik ekibin en önemli önceliklerinden olmalı.

Beşiktaş’ın üstünde çok konuşulmayan ancak önemli bir problemi iyi savunma yapmak. Gençlerbirliği’nin ilk golünün gelişimi aslında geçen hafta Trabzonspor maçında yenilen gollerin gelişimine bir hayli benziyordu. Savunma dörtlüsünün dördü de tecrübeli oyuncularken yenilen goller ve verilen pozisyonlar bazı şeylerin yanlış olduğunu gösteriyor. Geçen maçta Atiba ve Oğuzhan’ın yokluğunda önde oynayan ikiliden yeterince destek alamamaları bu hataların sebebi olarak düşünülmüştü. Ancak görüldü ki Atiba ve Oğuzhan  ikilisinin oynadığı bu maçta da benzer hatalar yapmaya devam etti Beşiktaş savunması. Beşiktaş’ın son üç maç için averajı eksi iki bu üstünde düşünülmesi gereken ciddi bir problem. Beşiktaş’ın çok iyi savunma yapamadığına bir diğer örnek ise bu sezon iki maçta toplam dört kez öne geçmesine rağmen bu iki maçında berabere bitmesidir.

Yine çok zorlu maçlar Beşiktaş’ı bekliyor. Önce Monaco sonra Başakşehir. Milli takım arası Beşiktaş için bir fırsat demiştik ancak şu an için görünen bu fırsat pek iyi değerlendirilmemiş. Önümüzdeki hafta Başakşehir ile oynanacak maç artık çok kilit bir hal aldı. Şenol hocanın ne yapıp edip oyuncularına Başakşehir maçından üç puanı aldırması gerekiyor yoksa son iki sezonun şampiyonu ligde hiç istemediği bir tablo ile karşılaşabilir. 

YORUMLAR 3
  • Öncel YAPRAK 6 yıl önce Şikayet Et
    Uzun ince bir yoldayız.Aldırma Beşiktaşım aldırma. Monakoda moral bulursun kafanı yorma.
    Cevapla
  • Ayşe 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen bir an önce düzeltmeli çünkü bu dünkü oyun emenetlikti Beşiktaş'a ait değildi
    Cevapla
  • Fehmi 6 yıl önce Şikayet Et
    Merak etme holigan kız bjk nin ta kendisiydi
    Cevapla