Kartal'a 1.3 milyon TL'lik ‘Çalı'm

Beşiktaş'ta 3 yıllık sözleşme imzalanan fizyoterapist aralıkta iş akdi sona erdirilince mahkemeye gitti. Kulüp tazminat için dev bir rakam ödeyebilir.

Kartal'a 1.3 milyon TL'lik ‘Çalı'm
Kartal'a 1.3 milyon TL'lik ‘Çalı'm
GİRİŞ 09.04.2014 10:46 GÜNCELLEME 09.04.2014 10:46

Kulübün mali yapısını düzeltmek için uğraşan yönetime can sıkıcı haber... Beşiktaş'ta uzun süredir fizyoterapist olarak görev yapan Adem Çalı'nın yaklaşık 1.5 milyon TL tazminat talebiyle kulübü mahkemeye verdiği ortaya çıktı. Sezon başları destek personeliyle 1 yıllık sözleşme imzalanmasına karşın Önder Özen, kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık ve Çalı'nın da içinde olduğu sağlık ekibiyle 3 yıllık mukavele yaparken Adem Çalı'nın aralıkta iş akdinin sonlandırılması kararı verildi.

3 yıllık sözleşmesi olması nedeniyle Ümraniye'ye gitmeye devam eden ancak takımla kampa götürülmeyen Çalı yasal haklarını güvence altına alabilmek adına konuyu avukata taşıma kararı aldı.

Çalı'nın avukatı da 6 yıllık görev süresi boyunca cumartesi ve pazar mesailerini de hesaplayarak kulübün önüne kabarık bir fatura çıktı. Çalı'nın 400 bin TL'si 3 senelik kontratından, 900 bin TL'si geçmişten kaynaklanan mesai ve tazminatından kaynaklanan toplam 1.3 milyon TL civarında bir rakam talep ettiği öğrenildi. Beşiktaş Kulübü'nün uzlaşma yoluna gitmemesi durumunda kararı mahkeme verecek.

KAYNAK: SAMPİY10