Fenerbahçe'nin eski yıldızı Udoh çiftçi oldu

Fenerbahçeli taraftarların unutamadığı isimler arasında yer alan Ekpe Udoh ülkesi Amerika'da benzeri görülmemiş bir tarım şirketi kurarak Oklahoma Eyalet Üniversitesi'yle ortaklığa başladı.

GİRİŞ 21.02.2019 13:46 GÜNCELLEME 21.02.2019 13:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

  
Haber7 Spor Servisi


Fenerbahçe Doğuş'ta forma giydiği dönem bu girişim üzerinde çalışmaya başlayan Udoh çiftçilik projesini geçtiğimiz günlerde resmen hayata geçirdi.



LGR Farms adlı tarım şirketinin sahibi olan Udoh, konteynerler içinde dikey olarak yetiştirilen marul, lahana ve diğer yapraklı yeşillik türlerini stoklamaya başladı.

Ekpe Udoh, insanlara sağlıklı beslenmeyi öğretme konusundaki tecrübelerini paylaşmak için Oklahoma Eyalet Üniversitesi'yle de bir ortaklık kurdu.



Ekinler LED ışıklarla besleniyor

Ekinler pestisit ve herbisit gibi kimyasal korucular kullanılmadan filtrelenmiş su ve sıcaklık kontrollü bir ortamda LED ışıklar ile besleniyor.

Temmuz ayında faaliyete geçen çiftlik, sağlıklı ve besleyici gıdalar yetiştirerek özellikle okullara bu ürünleri sunmak istiyor.



LGR çiftlikleri ayrıca, bölgedeki öğrencilerin tarım sistemleri ve sağlıklı beslenme hakkında bilgi edinmesi için bir saha gezisi fırsatı da sağlayacak.

 

 

YORUMLAR 1
  • mesud 5 yıl önce Şikayet Et
    kendi gibi hormonlu büyümeye yatırım.
    Cevapla