Çin'den Mesut Özil'e skandal sözler! Davet ettiler

Mesut Özil'in, Çin'in Uygur Türklerine yaptığı zulme karşı sözleri için, Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Şuang, Mesut'un yalan haberlerle aldatıldığını söyledi.

Çin'den Mesut Özil'e skandal sözler! Davet ettiler
Çin'den Mesut Özil'e skandal sözler! Davet ettiler
GİRİŞ 16.12.2019 12:28 GÜNCELLEME 16.12.2019 19:02
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Haber7 Spor Dış Haberler

 

 

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, cuma günü sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında, Çin'in Doğu Türkistan bölgesindeki Uygurlara destek vermiş ve Müslüman ülkeleri Çin yönetimine karşı seslerini yükseltmedikleri gerekçesiyle eleştirmişti. 

Konuyla ilgili konuşan Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang; "Anladığımız kadarıyla Mesut Özil, yalan haberlerle aldatılmış. Uygur halkının dini özgürlükleri Çin tarafından koruma altındadır. Doğu Türkistan'da 3 yıldır herhangi bir terör saldırısı olmadığını açık bir şekilde söyleyebiliriz. Sincan yıllardır farklılıklarıyla birlikte gelişiyor. Mesut Özil bu bölgeyi bizzat ziyaret edebilir ve kendi gözleriyle görebilir. Onu konuk edebiliriz." diye konuştu.

 

 

ÇİN TELEVİZYONU ARSENAL MAÇINI YAYINLAMADI

Mesut Özil'in, Çin'in Uygurlara yönelik zulmünü gündeme getiren açıklamaları sonrası Çin, Mesut'un oynadığı Arsenal-Manchester City maçının yayını iptal etti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 48
  • Davut 4 yıl önce Şikayet Et
    Haber kanalları neden uyuyor bu zulmu dile getirmiyor dilsiz şeytanlar hesaba çekileceğiniz günü bekleyin soykırımcı Çin
    Cevapla
  • Bremen li 4 yıl önce Şikayet Et
    millet ben hic bir amerikan ve israil mali tüketmem bildiklerimi kullanmam buna simdi cin i de ekledim cok sükür öldügümde yüce ALLAH ima diyecemki ALLAH im bunlar kardeslerime zulüm etti bende onlarn mallarini tüketmemek icin mücadele ettim bana rizik olarak verdigin parayi onlara harcamamak icin özen gösterdim.
    Cevapla
  • 06 yorum 4 yıl önce Şikayet Et
    Naim Süleymanoğlu bulgar zulmünü tüm dünyaya duyurdu. Mesut Özil tebrik ediyorum.çin zulmünü dile getirdi.Rabbim Müslüman Doğu Türkistanlı kardeşlerimize yardım etsin.Rabbim kafir çini kahrü perilan eylesin.
    Cevapla
  • Ahmet bjk 4 yıl önce Şikayet Et
    Vay be o kadar kişi isyan etti kimse sallamadı mesut un bir mesajı adamların dışişleri bakanına açıklama yapmak zorunda bırakmış. Helal mesut...
    Cevapla
  • Turan 4 yıl önce Şikayet Et
    Her şerdeki hayır misali... Mesut almanı tercih etmeseydi silik ve etkisiz eleman olacaktı... Oysa şimdiki geldiği noktada hem Türkiye'nin hem de Türklerin lehine yaptığı açıklamalarıyla dünyada ses getiren bir hizmet sunmaktadır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle