UEFA '3 dakika'yı resmen duyurdu!

UEFA, hakemlere 3 dakikalığına maçları durdurma yetkisi verildiğini açıkladı.

UEFA '3 dakika'yı resmen duyurdu!
UEFA '3 dakika'yı resmen duyurdu!
GİRİŞ 30.09.2014 04:28 GÜNCELLEME 30.09.2014 04:47
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

 

UEFA, karşılaşmalar sırasında bilinç kaybı yaşayan futbolcular için hakemlere 3 dakikalığına maçları durdurma yetkisi verildiğini açıkladı.

UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, birliğin icra kurulu, İsviçre'nin Nyon kentinde düzenlenen toplantıda futbolcuların maç esnasında yaşadığı bilinç kayıpları için hakemlere 3 dakikaya kadar maçları durdurma yetkisi verilmesini kararlaştırdı. Futbolcuya oyun alanı içinde müdahale edilmesi ya da acilen hastaneye götürülmesi gereken ciddi durumlarda süre uzayabilecek.

Tüm UEFA organizasyonlarında geçerli olacak yeni uygulama doğrultusunda ayrıca bilinç kaybı ya da bilinç kaybına yol açma riski olan ciddi bir çarpışma yaşandığı zaman, futbolcunun sahaya dönüp dönemeyeceğine de takım doktorları karar verecek.

Böylece FIFA Sağlık Kurulu'nda da kabul edilen ve icra kurulu onayını bekleyen yeni uygulama, ilk kez UEFA tarafından hayata geçirildi.

 

YORUMLAR 3
  • gs ye gün doğdu 9 yıl önce Şikayet Et
    artık bütün futbolculara bilinç kaybı nasıl olur numarası öğretilir öne geçtikleri maçı bilinç kaybıyla bitirirler, eboe takıma girerse maçın 45 dk sını bilinç kaybıyla tamamlar.
    Cevapla
  • zoruna 9 yıl önce Şikayet Et
    mı gittiii gardaşşşş zorunaaa :)
    Cevapla
  • türkiyede suistimale açık uygulama 9 yıl önce Şikayet Et
    konyaspor- erciyes maçında en az 10 kere erciyesli futbolcular bilinç kaybı numarasıyla yattılar,görseniz komalık oldu zannedersiniz hareketleri. maç durdu.hakemde hepsini yedi.bir tane sarıkart yok.sakatlanan adam saha kenarına gelir gelmez içeri girmek için hoplayıp zıplamaya başlamaz herhalde.bence uygulamada böyle durumlarda sakatlanan futbolcu 5 dk. oyun alanın kenarında bekletilmeli.maçın hakemide zaten dangalağın tekiydi futbol oynayana değilde oynamayana prim verdi.böyle hakemleri hemen diskalifiye etmek lazım..ingiltere futbolunu bu hakemler hiçmi seyretmezler.futbol oynayana toleranslı bozmaya çalışana sıfır toleranslı maçlar yönetilmeli.
    Cevapla