Ramos: Telefonunuz daha fazla çalar

UEFA Avrupa Ligi tarihinin başarılı teknik direktörleri arasında gösterilen Juande Ramos, Portekiz basınına yaptığı açıklamada, bu kupayı kazanmanın kendi kariyeri üzerinde büyük bir etki yarattığını belirtti.

Ramos: Telefonunuz daha fazla çalar
Ramos: Telefonunuz daha fazla çalar
GİRİŞ 02.05.2013 13:10 GÜNCELLEME 02.05.2013 13:10

La Liga ekibi Sevilla ile Art arda yaşadığı 2 UEFA Kupası şampiyonluğu sonrasında Juande Ramos, dünyanın en çok para kazanan teknik direktörlerinden biri oldu.

Kendisine uluslararası bir kariyer haritası çizen Ramos'un, Sevilla'da çalıştığı dönemde yakaladığı başarılı grafik öncesinde böyle bir hayali yoktu.

Şu anda Ukrayna Ligi'nin atılım yapan takımlarından Dnipro'yu çalıştıran Juande Ramos kadar UEFA Kupası gibi bir organizasyonu 2 yıl üst üste kazanmanın önemini bilen birini bulmak kolay değil...

Portekiz basını da bu nedenle Benfica'nın temsilcimiz Fenerbahçe ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçı öncesinde Ramos ile konuştu. Röportaj sırasında İspanyol teknik adama, kariyeri ve Jorge Jesus ile ilgili sorular yöneltildi.

UEFA AVRUPA LİGİ'NİN KARİYERİNDEKİ ÖNEMİ

2006 ve 2007 yıllarında Sevilla ile UEFA Kupası'nda zafere ulaşan Ramos, ''Jorge Jesus, UEFA Avrupa Ligi'ni kazanırsa telefonu daha fazla çalmaya başlayacak. Benim hayatımda öyle bir etki yaratmıştı.'' dedi.

Kısa bir süre içinde dünyanın en çok kazanan teknik adamlarından biri olmayı başaran ve uluslarası kariyerini de istikrarlı bir şekilde sürdüren Ramos, ''UEFA Kupası'nı kazanmak çok önemliydi. Bunu takiben kariyerim inanılmaz bir aşama kaydetti.'' ifadesini kullandı.

''JORGE JESUS FAZLASIYLA RAHATSIZ EDİLECEKTİR''

Benfica Teknik Direktörü hakkındaki görüşleri sorulduğunda ise Juande Ramos, şunları söyledi:

''Jorge Jesus, büyük bir teknik adam ve Benfica'da muhteşem bir dönem geçiriyor. Yaptığı işler de bunun kanıtı. Benfica, UEFA Avrupa Ligi'nde finale kalıp, kupayı da kazanırsa eminim ki kendisi fazlasıyla rahatsız edilecektir. Kulüpler, her zaman, başarıya ulaşmış teknik direktörler ile çalışmaya eğilimlidir ve Jorge Jesus da bu grubun içinde yer alan teknik adamlardan biri. Örneğin benim kariyerimde 2 UEFA Kupası şampiyonluğu olmasa İspanya'dan başka bir ülkede çalışma şansı bulmam kolay olmazdı.''

RAMOS'A GÖRE BAŞARI KAZANMANIN SIRRI

Benfica Teknik Direktörü Jesus'a İngiltere Premier Ligi'nden gelen transfer teklifleri ile ilgili görüşü sorulduğunda ise Ramos, ''Bir teknik direktörün üst düzey olup olmadığı, gittiği takımlarda aldığı sonuçlar üzerinden değerlendirilir. Ne kadar iyi bir çıkartacağınızın farkını ise gittiğiniz ülkede oynanan futboldan çok, kadronuzda bulunan oyuncuların kalitesi gösterir.'' yanıtını verdi.