Akhisar'a 6 sarı kart cezası!

Fenerbahçe mücadelesi öncesinde rakibini alkışlayan Akhiasar Belediyespor'a, aynı mücadelede takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle para cezası verildi.

Akhisar'a 6 sarı kart cezası!
Akhisar'a 6 sarı kart cezası!
GİRİŞ 08.05.2014 18:18 GÜNCELLEME 08.05.2014 18:18

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'in 32. haftasında oynanan mücadeleler için kararlarını açıklarken, Akhisar Belediyespor'a verilen ceza ise şaşırttı.

Fenerbahçe ile oynadıkları mücadele öncesinde şampiyon olan rakibini alkışlayan ve yaptığı hareket ile futbolseverlerin alkışını alan yeşil-siyahlılar, "Takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle" para cezasına çarptırıldı.

CEZANIN NEDENİ SARI KART

Ancak TFF'nin verdiği cezanın nedeninin alkış olmadığı ortaya çıktı. Disiplin Talimatları'na göre; bir takımda 5'ten fazla kişinin sarı kart görmesi, o takımın otomatik olarak 9 bin TL para cezasına çarptırılmasına neden oluyor.

İşte PFDK'nın açıklaması...

"AKHİSAR BELEDİYE GENÇLİK VE SPOR Kulübü'nün, 04.05.2014 tarihinde oynanan AKHİSAR BELEDİYE GENÇLİK VE SPOR - FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 9.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

karar verilmiştir"