Jovana Brakocevic: Türkiye bir rüya gibi!

Vakıfbank'ın yıldızı Brakocevic, Türkiye macerasını tek cümlede özetledi. Rüya gibi...

Jovana Brakocevic: Türkiye bir rüya gibi!
Jovana Brakocevic: Türkiye bir rüya gibi!
GİRİŞ 05.03.2013 09:37 GÜNCELLEME 05.03.2013 09:37

Jovana Brakocevic... 33 maçtır yenilmeyen Vakıfbank'ın en önemli parçalarından biri. Oyunu kadar, güzelliğiyle de büyük ilgi toplayan Sırp smaçör dün; küçüklüğünden, voleybol tutkusuna, Final Four'dan, İstanbul yaşantısına tüm detayları anlattı. Öncelikle Vakıfbank'a gelişi hakkında konuşan başarılı smaçör, "Bir Avrupalı olarak 2 sene Asya'da forma giymek gerçekten zor. Ancak Şampiyonlar Ligi'nde zirveye oynanyan bir takımda oynamak hep hayalimdi. Bu da Vakıfbank oldu. İşte şimdi o hayali, o rüyayı yaşıyorum" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE AVRUPA'NIN EN İYİSİ'

Asya'da oynadığı dönemde de Vakıfbank'ı ve Türkiye'yi yakından tanıdığını belirten Brakocevic Türkiye'nin Avrupa'nın en iyi voleybol ligi olduğunu söyledi. Yıldız oyuncu, "Takım arkadaşım Jelena Nikolic'ten dolayı Türkiye'yi ve Vakıfbank'ı yakıdan tanıyordum." Türkiye şu anda Avrupa'nın en iyi ligine sahip. Teklif gelince hemen kabul ettim ifadelerini kullandı."

'ŞAMPİYONLUĞU İSTİYORUZ"

Vakıfbank'la bu sezon hiç maç kaybetmeyen Brakocevic, İstanbul'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonlar Ligi Final Four'u için de iddialı konuştu. Sırp yıldız, "Çok iyi konsantre olmalıyız. Güçlü rakiplerimiz var ama bu kupa gem bizler hem de kulüp için çok önemli. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız" dedi.

'TÜRKLER HARİKA'

Brakocevic ayrıca Türkiye'de en fazla ilgi gören voleybolculardan biri. Ancak Sırp yıldız bu ilgiden çok memnun. Özellikle çocukların kendisine çok fazla ilgi gösterdiği belirten yıldız oyuncu, "Harikalar. Olabildiğince vakit ayırmaya çalışıyorum. Tabiii bazen olmuyor. Bu konuda çok sabırlıyım. Kesinlikle işimin bir parçası." diye konuştu.

UĞURU ISINMA

Birçok voleybolcunun aksine Brakocevic maçlardan önce fazla uğur yapan bir isim değil. Başarılı smaçör belki de tek uğurunun maçlardan önce hep aynı şekilde ısınmak olduğunu söyledi."

ESKİ BASKETBOLCU

1.96 boyundaki Brakocevic aynı zamanda eski bir basketbolcu. ancak Sırp yıldız basketboldan voleybola geçiş sürecini şöyle özetliyor: "Annemden dolayı basketbola başladım. Ancak çok sert bir oyuncuydum ve bir zaman sonra basketbolu bıraktım. Sonrasında voleybla başladım ve başlamamla aşık oldum"

KISA KISA

*"Üç kelimeyle Brakocevic; inatçı, çalışkan ve arkadaş canlısı..."

*Takımla beraber savaşmayı seviyorum, bu yüzden voleybl benim sporum"

*En büyük hayalim Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olmak

*Babam eski hentbolcu, annem eski bir basketbolcu ben de voleybolcuyum. Sportif bir aileyiz"

(habertürk)