Ferkan Merdan VakıfBank'ın başarısındaki sırrı açıkladı

VakıfBank Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Ferkan Merdan, "Her zaman sezona başlarken kulübümüzün hedefi 5'te 5'tir. Sezon sonunda 5 kupa hedefine ulaşacağız." dedi.

Ferkan Merdan VakıfBank'ın başarısındaki sırrı açıkladı
Ferkan Merdan VakıfBank'ın başarısındaki sırrı açıkladı
GİRİŞ 03.11.2023 18:55 GÜNCELLEME 03.11.2023 19:04
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

VakıfBank Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Ferkan Merdan, Kadın Milli Voleybol Takımı'nın başarılarını değerlendirdi.

Merdan'ın açıklamaları şu şekilde: 

"HERKESTEN DAHA FAZLA MUTLU OLDUK"

-Bu yaz Voleybol Milli Takımımız iki şampiyonluk birden kazandı. Birçok VakıfBank oyuncusu da kadroda yer aldı. Milli Takım'a katkılarınız açısından neler demek istersiniz?

Bu başarılar hepimizi gururlandırdı. Ancak VakıfBank olarak herkesten daha fazla mutlu olduk. Neredeyse çocukluklarını bildiğimiz, elimizde büyüyen kızlarımız VakıfBank'tan sonra mili takımlarda da bu şampiyonluklara ulaştı. Hem geniş kadroya hem de şampiyon kadroya en fazla sporcu yetiştiren, en fazla sporcu veren takım olmak gururumuzu katladı. Diğer ülkelerin milli takımlarında da birçok sporcumuz vardı. Demek ki doğru insanları alıyoruz. Kaptanımız, Gabi kıta şampiyonluğu aldı. Amerika'da oynayan oyuncularımız güzel madalyalar kazandı.

"OLİMPİYATLARDA ŞAMPİYON OLACAĞIZ"

Olimpiyatlardaki şansımız nedir sizce?

Favori olduğumuzu düşünüyorum. Kızlarımız o duyguyu yaşattılar. Biz orada da şampiyonluğu alıp geleceğimize inanıyoruz.



"HEDEFİMİZİ 5'TE 5 OLARAK BELİRLİYORUZ"

VakıfBank için yeni sezonda yine alınması gereken 5 kupa mı var?

Vakıfbank her yıl sezona başlarken hedefimizi 5'te 5 olarak koyuyoruz. Sezon başında F.Bahçe'yi yenerek ilk kupamızı almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sezon sonunda 5 kupa hedefine ulaşacağız. Geçen sene de aynı hedefle yola çıktık ama spor bu. Rakipler güçlenerek geliyor. Biz bunlardan memnuniyet duyuyoruz. Herkes katkı yapsın, bir ucundan tutsun, spora girsin.

"GUİDETTİ ESERİYLE GURUR DUYUYOR"

Koçunuz Giovanni Guidetti de boş durmadı. Sırbistan başında gümüş madalya aldı.

Guidetti, 15 yıldır kulübümüzde baş antrenör. Türk bir eşi var, kızı var. Guidetti artık bizden, enişte modunda. İyice Türkiye'ye adapte oldu. Türk halkında bir sempati yarattı. Kendisini kabullendirdi. Sırbistan ile ikinci olarak toplamda 7. kez üst üste Avrupa Şampiyonası'nda kürsüde yer aldı.



"GUIDETTİ'DE KISKANÇLIK DUYGUSU HİSSETMEDİM"

Guidetti'nin Türk Milli Takımı'nda başarı sağlayamaması bir burukluk yarattı mı?

Türkiye'nin başarısından mutlu olduğunu her konuşmasında ifade ediyor. Bir emek var orada çünkü. Bir bina inşa etseniz belirli bir noktaya getirdikten sonra bir başka mimar, mühendis o binayı bitirse siz de eserle gurur duyarsınız. Giovanni'den kıskançlık duygusu hiç hissetmedim. Milli Takım'da 5 tane Vakıfbank oyuncusu yer alıyor. Onlar da 12 yaşından beri Giovanni ile oynayan çocuklar. O maçları hocamız o ruhla seyrediyor. Benim evlatlarım benim çocuklarım diye izliyor.

"OYUNCULARDAN TEKLİF ALIYORUZ"

VakıfBank olarak altyapı fabrikası nasıl çalışıyor?

En önemli hedeflerimizden biri de kız çocuklarının hayallerine ortak olmak. Her yıl en az 4-5 tane oyuncuyu Sultanlar Ligi'ne bir şekilde kazandırmayı amaçlıyoruz. Altyapımızda ciddi elemelerden geçiliyor. Altyapımızdan çıkıp, dışarıda kiralık oynayan çok sayıda sporcumuz var. Onlara, 'Git kiralık oyna, biz seni izliyoruz. Beğendiğimiz anda seni geri alırız. Amacımız bizimle birlikte yola devam etmen' dediğimizde motive oluyorlar. Samimiyetle söylüyorum, dünyanın birçok yerinden menajerler bize, oyuncularının VakıfBank formasını giymek istediğini söylüyor. Çünkü CV'sine başarıları yazmak istiyor. 5'te 5 yapacak, dünya şampiyonu olacak, Guinnes Rekorlar Kitabına girecek, Guidetti gibi bir hoca ve ekibiyle çalışacak… Beş kategoride sürekli olarak Türkiye finallerinde yer alıyor, şampiyonluklar yaşıyoruz. Hatta 2022'de A takımımız ve alt yapılarımız yarıştığı tüm kulvarlarda şampiyon oldu. 10'da 10 yaparak bir kulübün her yaş kategorisinde yeryüzünde kazanabileceği tüm kupaları kazandık.

"SPOR SARAYI BİR İHTİYAÇTI"

VakıfBank Spor Sarayı'nı ülke sporuna nasıl kazandırdınız?

Kulüp belli bir noktaya geldikten sonra artık bu bir ihtiyaç olmaya başladı. Diyebilirim ki dünyadaki birkaç spor sarayından birisi bu. Burası belediyeyle ortak çalışmayla hayata geçirdik. İçeride bir sporcunun ihtiyaç duyabileceği her şey var. Bunun sporcunun başarısı için de önemli olduğunu düşünüyoruz.

AYÇA: RÜYA GİBİ BİR YAZ GEÇİRDİM

VakıfBank'ın milli liberosu Ayça Aykaç, kulübün altyapı organizasyona çok önem verdiğini dile getirdi. Aykaç, "Biz altyapı oyuncularımızla birlikte çalışıyoruz. Aynı havayı soluyoruz. VakıfBank'ta 10 yılım geçti. Ben de ablalarımı izleyerek büyüdüm. Alt yapıdaki oyuncularımızın neler hissettiklerini çok iyi anlıyorum. İnanmaya devam etsinler. Eminim, bizden bile başarılı olacaklar" dedi. Aykaç, kendisi adına rüya gibi bir yaz geçirdiğini belirterek şöyle devam etti: "Sezonun sonunu kupayla bitirmiştik. Hayalinin ötesinde bir milli takım sürecini yaşadık. Sonrasında düğünüm oldu. Düğünüm de hayalimin ötesindeydi. Bu yüzden çok mutluyum."

SELİN: BEBEKLİKTEN BERİ BURADAYIM

VakıfBank altyapı oyuncusu Selin Çalışkan ise sarı-siyahlı kulüple ilgili duygu ve düşüncelerini şu sözlerle anlattı: "VakıfBank'ta doğdum diyebilirim. Ablam da bu kulüpteydi. Bebekken bile buraya geliyordum. Şimdi de burada eğitim alıyorum. Altyapıdaki son senem. Dünyanın en iyi takımındayız. Herkesin olmak istediği yerdeyim. Bir an önce A takımda formaya kavuşmak istiyorum."

KAYNAK: SABAH
SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 7
  • FB spor 5 ay önce Şikayet Et
    Sadece kadın voleybol takımı başka bir faaliyeti yok arkasında devlet desteği FB gibi çeşitli branşlarda kadınlı erkekli mücadele et de başarını görelim spor kulübü olmak başka şey voleybol kulübü olmak başka
    Cevapla
  • Vakıfkıyakbank 5 ay önce Şikayet Et
    Daya devlete sırtını,dünyanın en iyi oyuncularını al,vergiden düş,parasını devlete itele sonrada reklam yap başarı sponsor devletin senin değil
    Cevapla
  • 1907 5 ay önce Şikayet Et
    banka çalisinlari ekmeğe muhtaç ettiniz.Sizinkadar riyakar yönetim olmadı bu bankada
    Cevapla
  • X Day 5 ay önce Şikayet Et
    Neyin başarısı, kredi kartına ikiyuz TL üzeri ücret alıyor. Bende iptal ettim HGSyinfelan, ücret iade.Ama boş kart iade edecem.Devlet bankası müşteriye bunu yapmamalı.Kimse vazgeçilmez değildir.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Vay beeee
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle