Melissa Vargas'ın film gibi hayat hikayesi! Başkan Erdoğan detayı

2023 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda şampiyon olan Filenin Sultanları'nda MVP seçilen Melissa Vargas, ilginç hayat hikayesi ile dikkat çekti.

GİRİŞ 04.09.2023 11:52 GÜNCELLEME 04.09.2023 12:48
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

A Milli Kadın Voleybol Takımı, CEV 2023 Avrupa Voleybol Şampiyonası final maçında Sırbistan ile karşı karşıya geldi.

Heyecan dolu müsabakayı Filenin Sultanları setlerde 3-2'lik skorla kazanarak Avrupa şampiyonu oldu. Kritik mücadeleye tam 41 sayı atarak damga vuran Melissa Vargas, maçın en değerli oyuncusu seçildi.

Şampiyonluğun baş mimarlarından Vargas, maçtan sonra sosyal medyada başarısı ile gündem olurken film gibi hayat hikayesi ile de dikkat çekti

ÜLKESİ KÜBA'DA ENGELLERE TAKILDI

23 yaşındaki yıldız voleybolcu Melissa Vargas, 16 Ekim 1999'da dünyaya geldi. 8 yaşında voleybol oynamaya başlayan Kübalı sporcu, o yaşta da sergilediği yetenekler ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Liseye geçtiği zaman Cienfuegos Cuba takımında forma giymeye hak kazandı. Henüz daha 12 yaşındayken Küba Milli Takımı'na seçildi. Melissa Vargas, 12 kişilik takımında adeta yıldız gibi parladı ve 14 yaşına geldiğinde tüm Küba onun için "Küba'nın geleceği" diyordu. Genç sporcu ülkesinde adeta bir kahraman olarak görülüyordu fakat dünyaya açılmasının önünde bir takım engeller bulunuyordu. Küba'nın katı kurallarından dolaylı Vargas, kendi istediği takımlara görüşemiyordu. Sadece ülkesinin izin verdiği Çekya, Rusya ve Polonya gibi ülkelerle transfer görüşmesi gerçekleştirebiliyordu. 2016-17 sezonunda Küba'dan ayrılma zamanı geldi ve Çekya Kulüplerinden biri olan Agel Prostejov'a transfer oldu.

16 YAŞINDA FARKINI ORTAYA KOYDU

Agel Prostejov'e transfer olan Melissa Vargas'ın bu kulüpten sonra hayatı da kariyeri de değişti. 16 yaşındayken ülkemize geldi ve Eczacıbaşı'na karşı forma giydi. Vargas, her zaman olduğu gibi yine maçta yıldızlaştı ve 32 sayı kaydederek geleceğin önemli voleybolcularından biri olacağının sinyallerini verdi. Öte yandan gösterdiği bu performansla Türk voleybol kamuoyunun dikkatini çekmeye başardı. O dönem voleybol kariyerini Çekya'da sürdüren Melissa Vargas, talihsiz bir sakatlık yaşadı. Tedavi amacıyla ülkesi Küba'ya dönen yıldız voleybolcu, Küba Devleti'nin sunduğu koşulları yetersiz bularak burada özel bir klinikte tedavi olmak istedi.

ÜLKESİ MEN ETTİ! İSVİÇRE'DE 'SIĞINMACI' OLDU 

Vargas'ın aksine koşulları yeterli bulan Küba Federasyonu, Melissa Vargas'ı "Ülkesine karşı hakaret ve disiplinsiz tavırlar" sebebi ya da suçuyla 2017 yılında milli takımdan 4 sene men etti. Fakat bu tutum genç sporcuyu voleyboldan uzaklaştırmadı. Başarılı isim İsviçre kulüplerinden biri olan Volero Zürih'e transfer oldu. Fakat daha sonra Vargas'ın İsviçre'ye "Sığınmacı" statüsüyle geldiği basına yansıdı.



 

FENERBAHÇE'YE TRANSFER OLDU 

Küba'nın kendisine yönelik tutumu ve sonrasında yaşanan sürece ilişkin, "Pişman değilim, dünyanın en iyi voleybolcusu olmak istiyorum" diyen Melissa Vargas, daha sonra Fenerbahçe Opet'e transfer oldu. Sarı-lacivertli takıma geldiği ilk andan beri inanılmaz işler yaparak taraftarın sevilisi haline gelen Melissa Vargas, Sırbistan Milli Takım antrenörü Zoran Terzic'in de radarına takıldı. Yoğun bir çaba sonucu Vargas, Sırbistan vatandaşı oldu fakat FIVB, Küba'nın izni olmadan milli takımda oynamasına izin vermedi.



TÜRKİYE KUCAK AÇTI


Melissa Vargas, 2021 yılında ise Türk vatandaşlığına geçti. Bunun perde arkasında ise Başkan Erdoğan'ın gayretleri öne çıktı. Üç yıl önce Sırplar tarafından milli takıma kazandırılmak üzereyken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın çabaları ile Melissa Vargas, ay-yıldızlı formamıza kazandırıldı.

Türkiye Voleybol Federasyonu’nun, Melissa Vargas'ın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını alması konusunda yapmış olduğu başvuruyu onaylaması ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Melissa Vargas’a TC Kimlik Kartı’nı takdim etti.



ÜSTÜNDAĞ: CUMHURBAŞKANIMIZ YAKINDAN İLGİLENDİ

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ da Vargas'a vatandaşlık verilmesi hakkında şu açıklamaları yapmıştı:

 "Uzun süredir uğraştığımız bir konuydu. Son 3 sezondur ülkemizde başarıyla forma giyen Melissa Vargas'ı Türk vatandaşı yapmış olduk. Türk voleybolu ve Türk sporu adına hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımız da konuyu ilettiğimiz andan itibaren bizlerle çok yakından ilgilendi. Kendisine, Türk voleyboluna verdiği büyük destek için her zaman olduğu gibi sonsuz teşekkür ediyoruz"

Vargas & Mehmet Akif Üstündağ

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • Fenerli 7 ay önce Şikayet Et
    10 yıldır ezdiğiniz ve şampiyon olmasını engellediğiniz Fenerbahçe Türkiyeye getirmiş Vargası.Gs getirmiş olsaydı bin defa teşekkür ederdi hükümet.
    Cevapla
  • Trakyalı 7 ay önce Şikayet Et
    Boş yapma haydi yaylan...
    Cevapla
  • Malatyalı 7 ay önce Şikayet Et
    Malatyalı vargas artık. Fenerbahçede forma giydiğindede 44 numarayı seçmiş. Başkan üstündağ malatyalı onu çok sevdiğinden helall başkan. Reisede helal olsun.
    Cevapla
  • Hikmetli 7 ay önce Şikayet Et
    "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Melissa Vargas’a TC Kimlik Kartı’nı takdim etti." (!) Takdim etti denilmez "tevdi etti" denir. Veya "Melissa Vargas’a TC Kimlik Kartı’nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat elinden aldı" şeklinde yazılır.
    Cevapla
  • Emreee 7 ay önce Şikayet Et
    Eeeeee sonuç
    Cevapla
  • ERCAN TURAN 7 ay önce Şikayet Et
    malatyalı vargas
    Cevapla
  • Bandırmalı 7 ay önce Şikayet Et
    Ümit özdağ ve onun gibi düşünenlere duyurulur.....iyi ki AK Parti ve Reis var....
    Cevapla
  • esad 7 ay önce Şikayet Et
    Böyle olanlarla derdimiz yok sahillerde parklarda gezen nargile içenlerle derdimiz var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle