İstanbul Valisi Davut Gül, Özlem Gürses'in iddialarını yalanladı

İstanbul Valiliği, Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan ile karşılaşacağı final maçının Taksim Meydanı'nda canlı yayınlanması talebinin onaylanmadığını bildirdi.

GİRİŞ 03.09.2023 17:55 GÜNCELLEME 03.09.2023 20:12
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

İstanbul Valiliği, Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan ile karşılaşacağı final maçının Taksim Meydanı'nda canlı yayınlanması talebinin onaylanmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, çeşitli sosyal medya mecralarında "Bayan Voleybol Milli Takımımızın maç yayınına Valilik engel oldu" şeklinde asılsız içeriklerin paylaşıldığı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın bu akşam oynayacağı Avrupa Şampiyonası final maçının ilin 7 meydanında canlı yayınlanması için Valiliğe yazılı başvuruda bulunduğu belirtilen açıklamada, "Taleplerin 6'sı (Çekmeköy, Bağcılar, Sultangazi, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Pendik) Valiliğimizce onaylanmıştır. Taksim Meydanı, 2012 yılından bu yana toplantı ve etkinlik alanı olarak kullanılmadığı için Taksim Meydanı'yla ilgili talep onaylanmamıştır. Bayan Voleybol Milli Takımımızın final maçının Taksim Meydanı'nda canlı yayınlanması talebi Beyoğlu Belediyesi tarafından da yapılmış. Bu talep de Valiliğimizce onaylanmamıştır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, A Milli Kadın Voleybol Takımı'na dev maçta başarılar dilendi.

Gazeteci Özlem Gürses, konuyla ilgili yaptığı haberinde maçın Taksim Meydanı'dan yayınlanacağı ancak valilik kararıyla iptal edildiğini iddia etmişti. 


İstanbul Valisi Davut Gül, Gürses'in bu iddialarını yalanlayarak, "Bu haber %100 yalan içermektedir. Taksim meydanı 2012 yılından itibaren etkinliklere kapalıdır. Verilmeyen iznin iptali söz konusu değildir. İBB bugün 12.00’de 6 ilçe ve etkinliklere kapalı olduğunu bile bile Taksim Meydanını talep etmiştir 6 ilçede etkinliğe izin verilmiştir" ifadelerini kullandı. 

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 34
  • Ağabey ALTINAY 7 ay önce Şikayet Et
    Davut Gül çok başarılı bir devlet adamı Allah yolunu açık etsin inşallah...
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Bravu ey etmis
    Cevapla
  • Haber7 7 ay önce Şikayet Et
    Davut Gül güzel adam inşâallâh. Ali yerlikaya boş
    Cevapla
  • Zeynel Abidin 7 ay önce Şikayet Et
    siyonnist usakları agababaları icin yapmıyacakları ihanet yoktur bu da en basit örnegi tedbir alınmadıkca bu ve benzeri yalan dolan ve iftiraları bitmez
    Cevapla
  • TC TACETTİN 7 ay önce Şikayet Et
    Isabet olmuş valilik doğrusu ne ise yönetici olarak doğru karar vermistir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle