Sultanlar Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe!

Sultanlar Ligi Final etabı 3. maçında Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup ederek şampiyon oldu.

Sultanlar Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe!
Sultanlar Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe!
GİRİŞ 11.05.2023 22:07 GÜNCELLEME 11.05.2023 22:15
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi play-off final etabı üçüncü maçında konuk olduğu Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 yenen Fenerbahçe Opet, şampiyon oldu.

Karşılaşmaya iyi başlayan Fenerbahçe Opet, etkili servis kullandığı ilk bölümde 12-8 öne geçti. Mola dönüşü toparlanan Eczacıbaşı Dynavit, Yaprak Erkek'in servis sayılarıyla üstünlüğü ele aldı. Son bölümde savunmada bloklarda Eda Erdem Dündar ve Aslı Kalaç ile sayılar üreten sarı-lacivertliler, seti 28-26 kazandı.

İkinci sete 4-1 üstünlükle giren ev sahibi ekip, ilk molayı da 14-11 önde geçti. Set boyunca rakibine hiç üstünlük şansı tanımayan Eczacıbaşı Dynavit, seti 25-21 önde kapattı.

Üçüncü sete iyi başlayan Fenerbahçe Opet, ilk molaya 7-4 üstün girdi. Bloklarda çok etkili olan ve hücumda hata yapmayan sarı-lacivertliler, seti 25-21 önde tamamladı ve skoru 2-1'e getirdi.

Dördüncü sete ev sahibi ekip iyi başlasa da setin ortalarında savunmada etkili olan Fenerbahçe Opet, 13-11 öne geçti. Kalan bölümde hücumda Boskovic ile sayılar bulan Eczacıbaşı Dynavit, seti 26-24 kazandı ve skoru 2-2'ye getirdi.

Final setine etkili başlayan Fenerbahçe Opet üst üste sayılarla farkı açtı. Molanın ardından toparlanan Eczacıbaşı Dynavit, farkı 3 sayıya kadar indirdi: 9-6. Son bölümde mola dönüşü savunmada etkili olan sarı-lacivertliler, seti 15-8 maçı da 3-2 kazanarak seride durumu 3-0'a getirdi ve şampiyonluğa ulaştı.



Eczacıbaşı Dynavit: 2 - Fenerbahçe Opet: 3

Salon: Burhan Felek

Hakemler: Ozan Çağı Sarıkaya, Tuncay Sevim

Eczacıbaşı Dynavit: Boskovic, Hande Baladın, Voronkova, Ognjenovic, Jack-Kısal, Beyza Arıcı (Simge Aköz, Saliha Şahin, Elif Şahin, Yaprak Erkek, Samanta, Yasemin Güveli)

Fenerbahçe Opet: Carneiro, Eda Erdem Dündar, De Souza, Vargas, Aslı Kalaç, Fedorovtseva (Gizem Örge, Lazareva, Meliha Diken, Buse Ünal, Cansu Çetin)

Setler: 26-28, 25-21, 21-25, 26-24, 15-8

Süre: 141 dakika (35, 28, 27, 34, 17)

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 10
  • Smaçör 11 ay önce Şikayet Et
    Her 3 büyük takımlarımızı tebrik ediyorum...Eczacıbaşı ve Vakıfbank CEV Şampiyonlar Lig'inin Final'indeler ve Fenerbahçe Türkiye Şampiyon'u olmuştur,bu yüzden Voleybol ülkesidir vatanımız...örneği yok,dünyanın en güçlü takımları diğerlerini sildiler süpürdüler,helal olsun !!
    Cevapla
  • Yıldız 11 ay önce Şikayet Et
    Fenere bir yıldız daha verin
    Cevapla
  • akın 11 ay önce Şikayet Et
    vahhhh.. bu seviyelerde takımları olmayanlar..yada olupta sürünenler... espri yapıyor.. fenerbahçe dünyanın en büyük spor kulubudur....
    Cevapla
  • Mehmet Turgut 11 ay önce Şikayet Et
    Yüzümüzü sadece kadınlar güldürdü hem basketbolcuları hem de voleybolcularımızı tebrik ediyorum. FB. ye başkanı da kadın mı seçseler acaba?
    Cevapla
  • Realist 11 ay önce Şikayet Et
    Tebrikler Şampiyooon
    Cevapla
  • Çotanak 11 ay önce Şikayet Et
    Fenerbahçe sadece futbol kulübü olmadığını sproun tüm branşlarında iddialı takımlar kurduğunu bugün kadın voleybolunda şampiyon olarak bir kez daha kanıtladı. O yüzden Türkiye'nin en büyük spor kulübü Fenerbahçe'dir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle