11 yıl sonra benzer ölüm! Gizemli tesadüf

İtalyan voleybolcu Julia Ituma'nın otelin camından atlayarak ölmesi, 2012'de yine İstanbul'da canına kıyan Giulia Albini'yi akıllara getirdi. Ituma'nın da Albini gibi ‘aşk acısı' yüzünden ölüme sürüklendiği öne sürüldü.

11 yıl sonra benzer ölüm! Gizemli tesadüf
11 yıl sonra benzer ölüm! Gizemli tesadüf
GİRİŞ 15.04.2023 12:16 GÜNCELLEME 15.04.2023 12:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul'da Eczacıbaşı Dynavit karşılaşmasından 3-0 mağlup ayrılan İtalyan Novara takımının yıldızı Julia Ituma'nın kaldığı otelin 6. katından düşerek ölmesi akıllara 11 yıl önce yaşanan olayı getirdi. İtalyan voleybolcu Giulia Albini de 29 Mayıs 2012'de İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden atlayarak yaşamına son verdi. Genç sporcunun bir dönem formasını da giydiği Eczacıbaşı Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Lorenzo Micelli ile yasak aşk yaşadığı, sevgilisinin barıştığı eşine dönmesi üzerine intihar ettiği ortaya çıkmıştı.

ERKEK ARKADAŞIYLA TARTIŞTI

Ölümüyle İtalya'yı yasa boğan Ituma'nın da olay öncesi bir lise arkadaşıyla telefonda tartıştığı öğrenildi. Saat 22.00'de annesini arayan Ituma, "Maçı kaybettik, takım berbattı" dedi. Genç sporcunun daha sonra arkadaşıyla yaptığı konuşmayı ise La Repubblica gazetesi yayımladı. Haberde "Gençler kavga etti. Sevgili olup olmadıkları bilinmiyor. Öyle ki sonra çocuk, Julia'nın sakin olduğundan emin olmak için oda arkadaşı Lucia'ya mesajlar yolladı" ifadesi yer aldı. İspanyol oyuncu Lucia Varela ise ifadesinde Ituma'nın gece odaya döndükten sonra saat 01.30'a telefonda konuştuğunu açıkladı. Varela, daha sonra uyuduğunu ve hiçbir şey fark etmediğini, sabaha karşı resepsiyondan aranınca oda arkadaşının öldüğünü öğrendiğini söylemişti. Polis, el koyduğu cep telefonlarında ölümün sırrını çözmeye çalışıyor.

Julia Ituma'nın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi.

ANNE: BAŞARI AVUÇLARINDAYDI

Kızının cenazesini almaya gelen anne Elizabeth Udeokereke, İtalyan basınına konuştu:

"Kızım o kadar güçlüydü ki kendini pencereden atmak istediğine inanamıyorum. Oda arkadaşı hiçbir şey duymamış. Bana imkânsız geliyor. Julia mutlu ve çok güçlü bir kızdı. Arkadaşı hâlâ Seri C.'deyken o 17 yaşında Serie A.'ya çıkmıştı. Başarı avuçlarındaydı."

İstanbul Boğazı'na atlayan Giulia Albini'nin cansız bedeni, Kandilli açıklarında balıkçılar tarafından bulunmuştu.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • İtalyan 1 yıl önce Şikayet Et
    Aşk
    Cevapla
  • byx68 1 yıl önce Şikayet Et
    iş oda arkadasinda niter tahminimce.
    Cevapla