Milli Takım'ın çeyrek finaldeki rakibi belli oldu

Önceki gece karar setinde yenilerek 3-2 kaybettiğimiz ABD maçının ardından Filenin Sultanları'nın çeyrek finaldeki rakibi de belli oldu.

Milli Takım'ın çeyrek finaldeki rakibi belli oldu
Milli Takım'ın çeyrek finaldeki rakibi belli oldu
GİRİŞ 04.07.2022 10:27 GÜNCELLEME 04.07.2022 14:33

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, dün Milletler Ligi'ndeki 12. maçında güçlü rakibi ABD ile karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan mücadeleyi Filenin Sultanları karar setinde kaybetmişti. Bu mücadeleyle Sultanlar VNL'i tamamlarken Ankara'da oynayacağı çeyrek final karşılaşmasındaki rakibi de belli oldu. İşte tüm detaylar...

Karar setinde kaybettik

Önceki gece oynanan karşılaşmanın ilk setini ABD, 25-22'lik skorla kazandı. İkinci seti 25-18 alan Filenin Sultanları, maçta durumu 1-1 yaptı. Üçüncü seti 27-25'lik skorla kazanan ABD yeniden öne geçti: 1-2

25-23'lük skorla 4. seti önde tamamlayan Ay-yıldızlılarımız, maçta durumu 2-2'ye getirdi. Başa baş geçen karar setini 18-16 önde tamamlayan ABD, maçtan 3-2 galip ayrıldı.

Ebrar Karakurt'tan 27 sayı

Milliler, VNL'de lider olan ABD karşısında 2 kez geriye düşmesine rağmen müsabakayı final setine taşıdı. ABD karşısında Ebrar Karakurt 27 sayı 3 blok, Zehra Güneş 19 sayı 5 blok, Saliha Şahin 17 sayı 1 blok ve Eda Erdem 14 sayı 2 blok ile oynadı. Guidetti'nin son iki maçtır daha az süre verdiği Ebrar Kararkurt'un ABD karşısındaki performansı göz doldurdu.

7 Galibiyet 5 Yenilgi

Türkiye oynadığı 12. maçta 7. galibiyet alarak 23 puanla 7. sırada yer aldı. 1. sırada bulunan ABD'nin ise 29 puanı bulunuyor.

Ankara'da çeyrek final oynayacağız

16 takımın mücadele ettiği VNL’de üç hafta sonunda puan cetvelinde ilk 8 sırada yer alan takımlar finallerde mücadele etme hakkı kazandı. 2022 FIVB Voleybol Milletler Ligi Finalleri ise, 13-17 Temmuz 2022 tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek. Türkiye, Hollanda maçında aldığı galibiyetle final biletini almıştı.

2018 yılından bu yana Voleybol Milletler Ligi adıyla düzenlenen organizasyonda Türkiye, 2018’de ikincilik, 2019’da dördüncülük, 2021 yılında da üçüncülük elde etti.

Çeyrek finaldeki rakibimiz Tayland

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın da yer aldığı FIVB Milletler Ligi'nde çeyrek final eşleşmeleri netlik kazandı. Filenin Sultanları, çeyrek finalde Tayland'la eşleşti.

İtalya'nın rakibi Çin, ABD'nin rakibi Sırbistan, Brezilya'nın rakibi ise Japonya oldu. Çeyrek final maçları 13-14 Temmuz’da Ankara Spor Salonu’nda oynanacak.

İlk maçta İtalya'yı devirdik

Filenin Sultanları, FIVB Milletler Ligi'nde Ankara'da oynanan ilk hafta maçlarına oldukça formda başladı. Hande Baladın'ın yıldızlaştığı müsabakada A Milli Kadın Voleybol Takımı, İtalya'yı set vermeden 3-0'la geçti.

Çin'e kaybettik

A Milli Kadın Voleybol Takımı, ilk hafta müsabakalarının ikinci maçında Çin'le karşı karşıya geldi. Çin'in etkili oyununa karşılık vermekte zorlanan Filenin Sultanları, parkeden 3-1 mağlup ayrıldı.

Bulgaristan ve Belçika'yı yendik

Çin yenilgisi sonrası Bulgaristan ile karşılaşan A Milli Kadın Voleybol Takımı, tıklı tıklım seyirci önünde muhtşem bir performans sergiledi. Ebrar Karakurt'un damgasını vurduğu mücadeleyi Milliler, set vermeden kazandı. Ankara'da oynanan 4. maçta ise Milliler muhteşem bir geri dönüle imza attı. Filenin Sultanları 1-0 geriye düştükleri maçı çevirdi ve Belçika'yı 3-1'le geçti. Türkiye'de öne çıkan isimler İlkin Aydın ve Zehra Güneş oldu.

Brezilya'daki ilk 2 maçta yenilgi

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nin ikinci hafta etabı ilk maçında ev sahibi Brezilya'ya 3-1 mağlup olmuştu. FIVB Milletler Ligi'nin ikinci etap ikinci haftasında A Milli Kadın Voleybol Takımı, Sırbistan'a 25-19, 15-25, 20-25, 25-22, 15-13'lük skorlarla 3-2 yenildi.

Sonrada açıldık

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi’nin ikinci haftasındaki üçüncü maçında Almanya'yı 3-0, Günye Kore'yi ise 3-1 mağlup ederek Brezilya etabını tamamlamıştık.

Kanada'ya kaybettik

FIVB Milletler Ligi 3. hafta mücadelesinde Calgary şehrinde oynanan maçta Filenin Sultanları, ilk seti kaybedip ikinci sette durumu 1-1 yapsa da ev sahibi Kanada'ya 3-1 yenildi

Hollanda'ya set yok

İkinci maçında Hollanda ile karşılaştı. Millilerimiz, Hollanda'yı 3-0 yenerek moral buldu. Karşılaşmanın en skorer ismi 17 sayıyla Hande Baladın oldu.

Japonya'yı devirdik

Kanada'nın Calgary kentinde oynanan karşılaşmayı Millilerimiz Japonya'yı 3-1 kazanmayı başardı. Karşılaşmada ilk iki seti 25-20 ve 25-15'lik üstünlükle geçen Filenin Sultanları, üçüncü seti rakibine 25-18 kaybetti. 4. sete geçildiğinde ise kıyasıya bir rekabet dikkat çekerken Milliler sahadan 25-22'lik üstünlükle ayrılmayı başardı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.