Fenerbahçe'yi deviren Vakıfbank şampiyon!

AXA Sigorta Kadınlar Kupa Voley finalinde Fenerbahçe Opet'i 3-2 mağlup eden VakıfBank, şampiyon oldu.

Fenerbahçe'yi deviren Vakıfbank şampiyon!
Fenerbahçe'yi deviren Vakıfbank şampiyon!
GİRİŞ 17.04.2022 17:36 GÜNCELLEME 17.04.2022 18:38
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

AXA Sigorta Kadınlar Kupa Voley'in finalinde Fenerbahçe Opet'i 3-2 yenen VakıfBank, kupayı müzesine 8. kez götürdü.

Ankara'da düzenlenen Dörtlü Final'in şampiyonluk maçında Başkent Voleybol Salonu'nda VakıfBank ile Fenerbahçe Opet karşılaştı.

Tamamen dolu tribünler önünde oynanan karşılaşma büyük çekişmeye sahne oldu. Şampiyonu belirleyen ve oldukça heyecanlı geçen karar setini 17-15 kazanan VakıfBank, maçı 3-2 alarak kupanın sahibi oldu.

VakıfBank, bu kupayı 1994-1995, 1996-1997, 1997-1998, 2012-2013, 2013-2014, 2017-2018, 2020-2021'den sonra 2021-2022 sezonunda müzesine götürdü.

VakıfBank yine kazandı

VakıfBank, bu sezon CEV Şampiyonlar Ligi ve FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nın yarı finalinde elediği rakibini, Kupa Volley'in finalinde de yenmeyi başardı.

Bu iki takım kısa süre önce CEV Şampiyonlar Ligi yarı finalinde karşı karşıya gelirken, ilk maçı VakıfBank 3-1 kazanmış, rövanşı Fenerbahçe 3-0 almasına rağmen altın seti kazanan sarı-siyahlılar finale adını yazdırmıştı.

Geçen yılın aralık ayında yine iki takım FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası yarı finalinde karşılaşmış, maçı VakıfBank 3-0 kazanarak finale çıkmış ve sonrasında da şampiyon olmuştu.

VakıfBank, iki önemli organizasyonda geçit vermediği rakibini bu kez Kupa Voley'in finalinde yenerek üstünlüğünü sürdürdü.

YORUMLAR 11
  • Cafer C 2 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçe, bir spor kulübüdür. Türkiye'nin en büyük spor kulübü! Futbolda her sene birileriyle, baskette Anadolu Efes ile, Voleybolda Vakıfbank, Ziraat bank ve Halkbank ile çekişirken... Bazen şampiyon, bazen ikinci olur. Ama her sene her kulvarda iddialıdır. Bazıları gibi her sene ve hatta her hafta Fener'in rakiplerini tutmak zorunda kalmayan bir taraftarı vardır. Kolay değil Türkiye'nin en büyük kulübü olmak...
    Cevapla
  • ibrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir fenerli olarak diyorum ki züğürt tesellisi bunlar bütün branşlarda finallerde kaybedip o branşı ihya etmek yerine iki üç branşta futbol basket her sene domino et kupa ve şampiyonlukları taraftarında kahrolmaz paralar da çöp olmaz..
    Cevapla
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Fener e hüsran şampiyonluklar haram
    Cevapla
  • Halk 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya üzerinde bu kadar final kaybeden bir kulüp daha yok..Finalzede Spor Kulübü..Efendim oraya gelmekte önemli falan edebiyat züğürt tesellisi .
    Cevapla
  • Cafer C 2 yıl önce Şikayet Et
    Züğürt, uzanamadığı ciğere kokmuş diyenler gibi olur!
    Cevapla
  • Ordulu 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya nın bir numaralı bayan voleybol takımı Vakıfbank a selam olsun
    Cevapla
  • Trabzonlu 2 yıl önce Şikayet Et
    bizde futbolda halledecegiz, sifir sifir elde var sifiiiirrrr
    Cevapla
  • mk48 2 yıl önce Şikayet Et
    Hakemlerle mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle