Filenin Sultanları, Avrupa üçüncüsü oldu

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda Hollanda'yı 3-0 mağlup ederek Avrupa üçüncüsü oldu.

GİRİŞ 04.09.2021 19:52 GÜNCELLEME 04.09.2021 20:41
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

2021 CEV Avrupa Şampiyonası üçüncülük maçında Hollanda'yı 3-0 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımı, bronz madalyanın sahibi oldu.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yapılan maça iyi başlayan milliler, set boyunca üstün bir oyun ortaya koydu. Tuğba, Ebrar, Eda, Hande ve Zehra ile skor üreten ay-yıldızlı ekip, seti 25-20 alarak 1-0 öne geçti.

Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci sette Hollanda 6-4 üstünlük kurdu. Oyuna ağırlığını koyan "Filenin Sultanları" yakaladığı 5-0'lık seriyle 9-6 öne geçti. Etkili oyununu sürdüren milliler, seti 25-19 kazanarak skoru 2-0'a getirdi.

Üçüncü sete iyi başlayan taraf Hollanda oldu. Uzun süre geride olan A Milli Takım, rakibini 20-20'de yakaladı. Son bölümü daha iyi oynayan ay-yıldızlılar, seti 25-23, maçı da 3-0 aldı. Milliler, bu skorla Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.

Hande Baladın ve Ebrar Karakurt 13'er, Zehra Güneş 9, Eda Erdem Dündar 8, Tuğba Şenoğlu 5, Cansu Özbay ile Meliha İsmailoğlu 3'er, Meryem Boz ise 2 sayı alarak galibiyete katkı sundu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Gönülden tebrik ediyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa üçüncüsü olan A Milli Kadın Voleybol Takımını tebrik etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi;

"CEV 2021 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak bizleri gururlandıran A Millî Kadın Voleybol Takımımızı gönülden tebrik ediyorum. Son ana kadar mücadeleyi bırakmayan Filenin Sultanları’na tüm Türkiye adına şükranlarımı sunuyorum."

Bakan Kasapoğlu'ndan Filenin Sultanları'na tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Hollanda’yı 3-0 yenerek bronz madalya kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı kutladı.

Bakan Kasapoğlu, yayımladığı tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

Sırbistan’da oynanan 2021 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası üçüncülük maçında rakibi Hollanda’yı yenerek bronz madalya kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımımızı kutluyorum. Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nın ardından katıldığı Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü olarak bizleri gururlandıran Filenin Sultanlarının başarısında emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. A Milli Kadın Voleybol Takımımızın gelecekte katılacağı şampiyonalarda daha büyük başarılar kazanacağına yürekten inanıyorum."

"Bizim takımımız Türkiye'deki genç kızlara örnek olmalı"

Açıklamalarda bulunan A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Giovanni Guidetti, "Madalya ve Olimpiyatlar'da 5'incilik fena değil. Dünyadaki en iyi 3 takımdan biri olmamıza çok az kaldı. Onlarla aramızda çok az fark var artık." şeklinde konuştu.

"Bizim takımımız Türkiye'deki tüm genç kızlara ve kadınlara örnek olmalı" diyen Guidetti, "Takımımız gösterdi ki Türk kadını çok güçlüdür ve her şeyi başarabilir." ifadelerinde bulundu.


"Bize madalyayla bitirmek yakışırdı."

4 aydır çalıştıklarını dile getiren A Milli Kadın Voleybol Takımı kaptanı Eda Erdem Dündar, "Çok önemli turnuvalar oynadık. Yoğun bir yazın ardından iyi bitirmemiz gerekiyordu. Bize madalyayla bitirmek yakışırdı." dedi.

"Avrupa 3'üncüsü olduk ama yeterli değil"

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, "Bir maç kaybettik. 27 set aldık, 5 set verdik. Avrupa 3'üncüsü olduk ama yeterli değil. Hedefimiz şampiyonluk. Şampiyon olamadığımız için özür diliyorum. Bizim hedefimiz büyük şampiyonluk." şeklinde konuştu.

Türkiye: 3 - Hollanda: 0

Salon: Stark Arena

Hakemler: Mirko Jankovic (Sırbistan), David Fernandez Fuentes (İspanya)

Türkiye: Cansu Özbay, Hande Baladın, Zehra Güneş, Ebrar Karakurt, Tuğba Şenoğlu, Eda Erdem Dündar (Simge Şebnem Aköz, Meryem Boz, Meliha İsmailoğlu, Buse Ünal)

Hollanda: Buijs, Timmerman, Plak, Daalderop, Lohuis, Bongaerts (Schoot, Dambrink, Baijens, Grothues, Dijkema, Jasper)

Setler: 25-20, 25-19, 25-23

Süre: 84 dakika (26, 27, 31)

YORUMLAR 17
  • Mâhriban 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizi cok seviyorum janlarym cok iydiniz❤
    Cevapla
  • Icabi 2 yıl önce Şikayet Et
    Sultan'ları ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Daha da güçlenmiş(Bazı pozisyonlarda ayaklarının yeterli güçte olmadığı görüldü) bir Ebrar ile önümüzde ki yıllarda muhakkak şampiyon oluruz.
    Cevapla
  • Kayseri38 2 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler öbür sefere Avrupa şampiyonu oluruz...
    Cevapla
  • Halil cin 2 yıl önce Şikayet Et
    Başarılarından dolayı teprikediyorum hepsini üzüldüğüm bir konu var içlerinden birinin kendini örnek alacak genç kızlarımıza kötü örnek oluyor yapmayın
    Cevapla
  • Carsambali 2 yıl önce Şikayet Et
    Cok genc voleybol milli takimimiz var.Ulkemizi mukemmel temsil ettiler.Helal olsun hepsine.Tesekkurler filenin sultanlari
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle