TRT'den İzmir Marşı açıklaması! 'Cahillik söz konusu değilse...'

Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda Türkiye – Polonya çeyrek final maçı sonrası “TRT'den İzmir Marşı'na sansür” başlığı altında yapılan asılsız haber ve paylaşımlara karşı TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı’dan açıklama geldi.

TRT'den İzmir Marşı açıklaması! 'Cahillik söz konusu değilse...'
TRT'den İzmir Marşı açıklaması! 'Cahillik söz konusu değilse...'
GİRİŞ 01.09.2021 16:22 GÜNCELLEME 01.09.2021 16:24
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Milli takımın elde ettiği başarıya, TRT’nin İzmir Marşı’nı sansürlediği şeklinde mesnetsiz iddialarla, hatta bilinçli bir körlükle gölge düşürmeye çalışanları kınadığını belirten Sobacı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“2021 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası çeyrek finalinde oynanan Türkiye – Polonya maçını TRT1’de milyonlarca kişi izledi. Büyük bir başarı gösteren millilerimizi kutluyorum. Bu başarıya TRT’nin İzmir Marşı’nı sansürlediği şeklinde mesnetsiz iddialarla, hatta bilinçli bir körlükle gölge düşürmeye çalışanları kınıyorum.

1. Türkiye-Polonya maçı Bulgaristan’da oynandığı için bu maçın resmi yayıncısı olarak Bulgaristan’daki yayın kuruluşundan verilen görüntüler TRT’ye iletilmiş ve herhangi bir kesintiye uğramadan TRT ekranlarına yansıtılmıştır.

2. Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nın yayın formatı gereği her maç sonrası olduğu gibi Türkiye – Polonya maçı sonrasında da yayıncı kuruluş ekrana maça ilişkin detaylı grafikleri yansıtmıştır. Grafiklerin ekrana getirilmesi sırasında İzmir Marşı da alt ses olarak ekrana yansımıştır.

TRT’yi sansürcülükle suçlayıp, haksız ithamda bulunanların büyük bir kısmı yayıncılık dünyasında yer almakta ve bu görüntülerin Bulgaristan yayıncı kuruluşundan geldiğini adı gibi bilmektedir. Eğer çalıştığı alanla ilgili bir cahillik söz konusu değilse, bu tavır kutuplaşmadan beslenen habis bir ruha işaret etmektedir. Toplumun sinir uçları ile oynayarak, sosyal medyada etkileşim hevesine hapsolmanın kimseye faydası yoktur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve değerlerimiz hepimizin ortak paydasıdır ve kimsenin tekelinde değildir.

Millilerimizin başarılarını TRT ekranlarından yayınlamaya ve hep birlikte ortak sevinç paydasında buluşmaya devam edeceğiz”

YORUMLAR 22
  • Faruk 2 yıl önce Şikayet Et
    eeee. ..calinmadiysa nolmus yani...???...
    Cevapla
  • Hayaller İzmir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sana göre her yer trabzon galiba ama İzmir li olunmuyor İzmir li doğuluyor. Her yerde İzmir e laf atarsınız ama İzmir e göç etmek için sürekli hayal kurarsınız. Hayaller İzmir yaşamlar …
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    hdpkk ile ortaklık yap , sonra da izmir marşı diye ağla
    Cevapla
  • samii 2 yıl önce Şikayet Et
    Peki izmir marşını orada kim çaldırıyor, spor genel müdürlüğünün chpkk nın elinde olmadığı aşikar. Chpkk anca italyan marşı cav bella çalar.
    Cevapla
  • Ümit 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya her yer cahil insanlarla dolmuş hele okumuş cahil daha fena. Hangi marş calarsa çalsın hepsi bizim değerimiz değil mi? Milli marşımız tektir onu zaten kimse değiştirmeye cüret edemez. Birazcık sahip çıkmayı öğrenin marşları siyaset konusu yapmayın.
    Cevapla
  • Erkan Baydoğan 2 yıl önce Şikayet Et
    İzmir marşı denen saçmalığa tahammül etmiyoruz kafakas şarkısını millete yuturup akıllarınca laiklik söylemleri calacaksa trt mehter marşı çalsın o zaman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle