Avrupa şampiyonu Vakıfbank basınla buluştu

CEV Şampiyonlar Ligi'nde üst üste ikinci kez şampiyonluğa ulaşan VakıfBank'ın antrenörü Giovanni Guidetti, sezona 4 kupa hedefi ile başladıklarını ve bunu başardıkları için kendileri ile gurur duyduklarını söyledi.

Avrupa şampiyonu Vakıfbank basınla buluştu
Avrupa şampiyonu Vakıfbank basınla buluştu
GİRİŞ 08.05.2018 15:05 GÜNCELLEME 08.05.2018 15:05

 VakıfBank Spor Sarayı'nda gerçekleştirilen organizasyonda basın mensuplarına açıklamada bulunan Guidetti, "Bu sene takımımız inanılmaz bir başarı gösterdi. Sezon başında 4 kupayı kazanmak için hedef koymuştuk ve bunu başardık. Bu nedenle takımıma ve teknik ekibe çok teşekkür ediyorum." dedi.

VakıfBank Antrenörü Guidetti, her zaman elinde tuttuğu not defterine neler yazıldığının sorulması üzerine, "İlk sayfada takımıma söylemek istediğim hedefi yazıyorum, son sayfaya da takımıma maçtan sonra söylemek istediğim duygu ve düşünceleri yazıyorum. Evde yaklaşık 20'ye yakın bir defterim var, belki bunları ileride sergileyebilirim." şeklinde konuştu. 

Sezonla ilgili söyleyecek çok sözün olduğunu belirten Guidetti, "Birçok söyleyecek şey var ama sezonun sözü için takımın ruhunu sahaya yansıt diyebilirim. Mükemmel sezon yoktur ama mükemmel anlar vardır, siz o onları doğru yakaladığınızda başarıya ulaşabilirsiniz." ifadelerini kullandı. 

İtalyan teknik adam, aktif spor yaşantısını noktalayan takım kaptanı Gözde Kırdar için de şunları kaydetti:

"Sahaya her zaman yüreğinizi koyabilirsiniz, bizim takımımız da bunu yaptı. Kaptana da özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bu motivasyonda büyük payı olduğu için. Onunla çalışmak onur ve gurur vericiydi. Dokuz yıl birlikte çalıştık. Harika bir insan, ona tekrar teşekkür ediyorum."

Guidetti, "Yeni Gözde kim olacak?" sorusuna ise, "Başka bir Gözde yok, başka bir kaptan yok. Başka o karakterde oyuncu yok diyebilirim. Yakın dönemde böyle bir oyuncu olmayacağını düşünüyorum. Takımımızda yeni bir kaptan olacak, takımı için kendisini öne atan bir oyuncu olacak. Tabii ki aklımda bir isim var ama şu an bunu söylemeyeceğim." yanıtını verdi.  

- Gözde Kırdar: "Yollarımız mutlaka yine kesişecek"

Aktif spor yaşantısına son veren takım kaptanı Gözde Kırdar, çok zor bir sezonu büyük bir başarı ile tamamladıkları için çok mutlu olduklarını belirtti. 

Sakatlığı nedeniyle basın toplantısına sekerek gelen Gözde, sahnede arkadaşlarının kendisi hakkında yaptığı konuşmalar nedeniyle duygu dolu anlar yaşandığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Tabii ki herkes çok çok duygusal, çok zor bir sezon geçirdik. Çok düştük, kalktık ama 4 kupa ile kapatılmış bir sezon var. Bırakma olayımın bu organizasyonun önüne geçmesini istemiyorum. Kızları çok seviyorum, biliyorum onlar da beni çok seviyor. Takım arkadaşı gibi değiliz, abla kardeş gibiyiz. Gece-sabah ne zaman isterlerse beni arayabilirler. Bir ablalarını kaybettikleri için bu kadar duygusallar. Ben onların her zaman yanındayım, bu dünyadaki en büyük VakıfBank taraftarıyım. Yollarımız mutlaka yine kesişecek."  

Gözde, kariyerine başlarken bugünlere geleceğini tahmin edemediğini aktararak, "Buralara geleceğimi düşünemezdim, her zaman voleybolu VakıfBank'ta bırakmak istemiştim. Bu benim için çok özel bir duygu. Her sporcunun başına gelebilecek bir şey değil. Bu nedenle de çok minnettarım." değerlendirmesini yaptı.

Gözde, gelecekle ilgili şu an bir planın olmadığını, sadece dinlenmek istediğini sözlerine ekledi. 

Basın toplantısı oyuncuların sezonla ilgili kısa konuşmaları ve kaptan Gözde Kırdar'a veda sözleri ile sona erdi. 

KAYNAK: AA