İstanbul'da kara gece! Beşiktaş fena dağıldı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nun 5. haftasında Club Brugge'e 5-0 mağlup oldu.

İstanbul'da kara gece! Beşiktaş fena dağıldı
İstanbul'da kara gece! Beşiktaş fena dağıldı
GİRİŞ 30.11.2023 22:35 GÜNCELLEME 30.11.2023 23:11
Bu Habere 171 Yorum Yapılmış

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu 5. maçında temsilcimiz Beşiktaş sahasında Club Brugge'e konuk etti. Tüpraş Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Belçika ekibi 5-0 kazandı. 

Club Brugge'e galibiyeti getiren golleri 14 ve 46. dakikalarda Thiago, 4. dakikada Nielsen 51. dakikada Onyedika ile 70. dakikada Skov Olsen attı. 

Bu sonucun ardından tur şansını daha önce kaybeden Beşiktaş, 1 puanla son sırada kalırken grubun lideri Club Brugge ise puanını 13'e yükseltti. 

Grubun bir sonraki maçında Beşiktaş deplasmanda Lugano'yla karşılaşacak. Club Brugge ise sahasında Bodo/Glimt'i konuk edecek.

36 yıl sonra evindeki en ağır mağlubiyet

Club Brugge'a 5-0 yenilen Beşiktaş, 36 yıl sonra Avrupa kupalarında iç sahadaki en ağır yenilgisini aldı.

O zamanki ismiyle Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda çeyrek finale yükselen siyah-beyazlı ekip, 1987 yılında Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'i İzmir'de konuk ettiği maçtan 5-0 mağlup ayrılmıştı.

Beşiktaş'a, 36 yıl sonra Avrupa Kupaları'ndaki en farklı mağlubiyeti yaşatan takım Club Brugge oldu. Bu mağlubiyet ayrıca İnönü Stadı yıkıldıktan sonra inşa edilen Tüpraş Stadı'nda Beşiktaş'ın en farklı yenilgisi olarak kayıtlara geçti.

Club Brugge'e 3. kez mağlup oldu

Beşiktaş, Club Brugge ile oynadığı 5. maçta rakibine 3. kez yenildi.

2006-2007'de UEFA Kupası'nda karşı karşıya geldiği Club Brugge'ü 2-1 yenen siyah-beyazlı ekip daha sonra oynadığı 4 maçta galibiyet elde edemedi.

2014-2015'te UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda mavi-siyahlı takımla oynadığı iki maçı 2-1 ve 3-1'lik skorlarla kaybeden Beşiktaş, bu sezon Belçika'da oynanan ilk maçta rakibiyle 1-1 berabere kaldı.

Siyah-beyazlılar bu akşamki tarihi mağlubiyetle birlikte Club Brugge'e üçüncü kez mağlup oldu.

Futbolculara tepki

İkinci yarıda peş peşe gelen goller sonrasında Beşiktaşlı taraftarlar, oyunculara büyük tepki gösterdi.

Üçüncü gol sonrasında bir süre kaleci Ersin Destanoğlu'nu yuhalayan taraftarlar, dördüncü gol sonrasında ise tezahüratlarla tepkilerini sürdürdü.

Siyah-beyazlı taraftarlar, 65. dakikada yerini Semih Kılıçsoy'a bırakan Cenk Tosun'u da oyundan çıkarken yuhaladı.

Maçın sona ermesinin ardından bazı Beşiktaşlı oyuncular tribünlere giderek taraftarlardan özür diledi.

Rıza Çalımbay ilk mağlubiyetini yaşadı

Teknik sorumlu Burak Yılmaz'ın görevden ayrılmasının ardından Beşiktaş'ta teknik direktör olarak göreve başlayan Rıza Çalımbay, 3. maçında ilk yenilgisini yaşadı.

Ligde RAMS Başakşehir ve Yılport Samsunspor'u mağlup eden Çalımbay'ın yönettiği Beşiktaş, tecrübeli teknik adam yönetiminde ilk kez mağlup oldu.



Beşiktaş: 0 - Club Brugge: 5

Stat: Tüpraş

Hakemler: David Smajc, David Gabrovec, Tomaz Cerne (Slovenya)

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Tayfur Bingöl (Dk. 85 Aytuğ Kömeç), Onur Bulut, Colley, Zaynutdinov, Demir Ege Tıknaz (Dk. 56 Hadziahmetovic), Salih Uçan (Dk. 56 Gedson Fernandes), Chamberlain, Cenk Tosun (Dk. 64 Semih Kılıçsoy), Rebic (Dk. 46 Muleka), Aboubakar

Club Brugge: Mignolet, Odoi, Mechele, Spileers, Skov Olsen, Onyedika, Vetlesen (Dk. 60 Nusa), Nielsen (Dk. 46 Balanta), De Cuyper (Dk. 74 Meijer), Thiago (Dk. 60 Jutgla), Zinckernagel (Dk. 46 Skoras)

Goller: Dk. 4 Nielsen, Dk. 14 ve 46 Thiago, Dk. 51 Onyedika, Dk. 70 Skov Olsen (Club Brugge)

Sarı kartlar: Dk. 38 Nielsen (Club Brugge), Salih Uçan (İlk yarının bitiminde) (Beşiktaş)

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 171
  • ABDÜLHAMİT HAN 5 ay önce Şikayet Et
    ne oldu çarşı galatasaray la uğrşıyordunuz... ne oldu. Galatasaray Şampiyon tek gerçek avrupa cim bommmmm bommmmmmmmmmmmmmmmm
    Cevapla
  • Mustafaw 5 ay önce Şikayet Et
    Abov
    Cevapla
  • Tolga 5 ay önce Şikayet Et
    Sivas sana yeter Rza hoca beri gelne
    Cevapla
  • KaraKartal 5 ay önce Şikayet Et
    Alın size Rıza Çalımbay, yazıklar olsun. Avrupa kupasında devam eden bir takıma geçmiş avrupa maçlarına bakmadan bir hocayı getirirsen olacağı budur.
    Cevapla
  • Trakyali 5 ay önce Şikayet Et
    Futbol = kumar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle