Fenerbahçe maçında kavga çıktı! Bir taraftar gözaltına alındı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. ön eleme turu rövanşında deplasmanda Maribor ile karşı karşıya geldi. Mücadele Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle devam ederken iki takım taraftarları arasında kavga çıktı ve maç durdu.

GİRİŞ 18.08.2023 00:45 GÜNCELLEME 18.08.2023 00:45
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3'üncü Eleme Turu rövanş maçında Slovenya ekibi Maribor ile Fenerbahçe, Ljudski Vrt Stadı’nda karşılaştı. Karşılaşmanın 66’ncı dakikasında Fenerbahçe taraftarlarını yer aldığı tribünle ev sahibi takım tribünleri arasında kavga çıktı. Maribor tribünlerinden kale arkasındaki alana atlayan bir taraftar, Fenerbahçe tribünlerine yönelerek pankarta saldırdı. Ardından sarı-lacivertli taraftarlardan biri o alana inerek pankartı geri aldı.

Mücadele bu dakikada dururken polisin müdahalesi ile olaylar sakinleştirilmeye çalışıldı. Ardından Maribor tribünlerinden Fenerbahçeli taraftarların olduğu tribüne ses bombası atıldı. Yaşanan gerginlik bu olaydan sonra büyüdü. Polisin bazı taraftarlara gözaltı yaptığı görüldü.

Sarı-lacivertlilerde İrfan Can Kahveci, taraftarları sakinleştirmeye çalışırken tribünlerden su şişesi atılarak yuhalandı. UEFA temsilcileri ile mücadelenin hakemi Fabio Verissimo, uzun süre karşılaşmanın durumu hakkında saha içerisinde fikir alışverişi yaptı. Ardından 89’uncu dakikada Türkçe, sarı-lacivertli taraftarların stadı terk etmesi yönünde anons yapıldı.

Fenerbahçeli taraftarların stattan ayrılmasının ardından karşılaşma kaldığı yerden 30 dakika sonra devam etti.

Fenerbahçeli taraftarlar stat dışında da desteğe devam ettiler.



Fenerbahçe'den açıklama geldi

Maçtan sonra Fenerbahçe, sosyal medya hesabından yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı. Sarı-lacivertlilerden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Takımımızın oynadığı maçta, tribünlerde hiçbir problem yokken rakip takım taraftarlarının taraftarımızın arasına girerek tribünde yer alan pankarta saldırması, pankartı tribünden sökmesi üzerine kesinlikle kabul etmeyeceğimiz olaylar yaşanmıştır. Stadyumda görev alan polis ekiplerinin bu olaya sebep olan Sloven taraftarlara müdahalesi yeterli olmamış, Fenerbahçemizi desteklemek üzere tribünde yer alan, tribünden sökülen pankartı geri alma refleksini ortaya koyan taraftarlarımız ve tüm tribünümüz haksız şekilde stadyumdan dışarı çıkarılmıştır. Kulübümüze ulaşan bilgi taraftarlarımıza stadın dışarı çıkarıldıkları anlarda da polisler tarafından sınırı aşan bir yaklaşım sergilendiğidir. Tribünlerde Fenerbahçemizi yalnız bırakmayan, tribün duruşunu olması gerektiği gibi ortaya koyan taraftarımıza geçmiş olsun diyor; Maribor taraftarlarının sebebiyet verdiği bu vahim olaya dair UEFA nezdinde tüm sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Haberci 8 ay önce Şikayet Et
    Türklere ölüm diye slogan atıp ırkçılık yaptılar.Bakalim UEFA ceza verecek mi?
    Cevapla
  • çağrıbey 8 ay önce Şikayet Et
    Alışacaklar artık takımlarımız güçlendi kolay lokma değiller pankart çalarak maç kazanılmaz yensende yenilsende rakibe saygı duyacaksın
    Cevapla
  • erdal 8 ay önce Şikayet Et
    beşiktaşlı biri olarak yapılanları kınıyorum.Ama kardeşlerimizide alınlarından öpüyorum.helal olsun bir türk dünyalara bedeldir
    Cevapla
  • yunus 8 ay önce Şikayet Et
    bende ıgdırlı olarak kınadım
    Cevapla
  • FB12 8 ay önce Şikayet Et
    Maribor taraftarı pankartı alıp kaçıyor. 10 tane Fenerbahçeli Maribor tribününü basıp dayak atıp pankartı alarak geri dönüyor.. KARİZMAYA BAK..
    Cevapla
  • Vangolu 8 ay önce Şikayet Et
    Ahmet Yılmaz hosunami gitti yazıklar olsun sana
    Cevapla
  • BALYOZ 8 ay önce Şikayet Et
    Evet Vangolu hem de çok hoşuma gitti neden mi, Kendi statlarımızda yapılanlarda biz suçluyuz, Avrupalıların sahalarında oynar iken saldırıa uğruyoruz ceap veriyoruz (stat ve Ülke Güvenliği gereğini yapmayınca) biz suçluyuz ne bu ya hu biz hiç bir zaman ezik bir MİLLET olmadık bundan sonra da olmayız senin gibi çürük ve defolular istediğiniz Ülkeye gidebilirsiniz....
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 8 ay önce Şikayet Et
    Ahmet Yılmaz kimmm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle