Başakşehir'den Avrupa'ya tatsız veda!

UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında temsilcimiz Başakşehir, Gent'e 4-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti.

GİRİŞ 15.03.2023 21:52 GÜNCELLEME 16.03.2023 10:23
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında temsilcimiz Başakşehir sahasında Belçika ekibi Gent'i konuk etti. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı konuk takım 4-1 kazandı.

Orban 3 dakikada hat-trick yaptı

Gent'e galibiyeti getiren golleri 31, 32 ve 34. dakikalarda Orban ile 37. dakikada Cuypers kaydetti. Başakşehir'in tek golünü 88. dakikada Janujaz attı.

1-1 berabere tamamlanan ilk maçın ardından Gent toplamda 5-2'lik skorla adını çeyrek finale yazdırırken Başakşehir, Konferans Ligi'ne veda etti.

Gent'ten 6 dakikada 4 gol

Medipol Başakşehir'i 4-1 mağlup eden Gent, 4 golünü 6 dakikada buldu.

Karşılaşmanın 31, 32 ve 34. dakikalarında Gift Emmanuel Orban ile 3 gol bulan Gent, 37. dakikada da Hugo Cuypers ile 4. golünü attı.

Başakşehir sahasındaki en ağır ikinci yenilgisini aldı

Belçika ekibi Gent'e 4-1 mağlup olan Medipol Başakşehir, Avrupa kupalarında sahasındaki en ağır ikinci yenilgisini aldı.

Turuncu-lacivertli ekip 2019-2020 sezonunda UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda Roma'ya 3-0 mağlup olmuştu.

Başakşehir, deplasmanda ise Roma'ya 4-0, Paris Saint Germain'e de 5-1 mağlup olarak en ağır yenilgilerini yaşamıştı.

Emre Belözoğlu ile Avrupa'daki 2. yenilgi

Medipol Başakşehir, teknik direktör Emre Belözoğlu yönetiminde Avrupa kupalarındaki 14. sınavında ikinci yenilgisini aldı.

Turuncu-lacivertliler bu sezon deplasmandaki 2-1'lik Fiorentina yenilgisinin ardından ikinci mağlubiyetini Gent karşısında yaşadı. Başakşehir bu süreçte 8 galibiyet ve 4 de beraberlik aldı.

Adnan Januzaj ilk golünü attı

Medipol Başakşehir'in ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Adnan Januzaj, turuncu-lacivertli formayla ilk golünü Gent'e attı.

Karşılaşmanın 68. dakikasında Stefano Okaka'nın yerine oyuna dahil olan Januzaj, 88. dakikada takımının tek golünü attı.



Medipol Başakşehir: 1 - Gent: 4

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Benoit Bastien, Hicham Zakrani, Aurelien Berthomieu

Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Ömer Ali Şahiner, Duarte, Ahmed Touba, Lima, Mahmut Tekdemir, Biglia, Berkay Özcan (Dk. 46 Aleksic), Deniz Türüç (Dk. 46 Szysz), Serdar Gürler (Dk. 80 Batuhan Çelik), Okaka (Dk. 68 Januzaj)

Gent: Roef, Castro-Montes, Piatkowski, Ngadue-Ngadjui, Torunarigha (Dk. 68 Okumu), Kums, De Sart, Fofana (Dk. 68 Samoise), Hong (Dk. 68 Odjidja-Ofoe), Cuypers (Dk. 67 Depoitre), Orban (Dk. 82 Hauge)

Goller: Dk. 31, Dk. 32 ve Dk. 34 Orban, Dk. 37 Cuypers (Gent), Dk. 88 Januzaj (Medipol Başakşehir)

Sarı kartlar: Dk. 24 Serdar Gürler, Dk. 36 Lucas Biglia, Dk. 71 Ahmed Touba (Medipol Başakşehir)

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 58
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimse ileri geri yorum yapmasın Başakşehir bileğinin hakkı ile son 16 ya kalmış Ülke puanına en çok katkı veren takım Kupalarda Galatasaray beşiktaş trabzon zaten yokları oynuyor Tebrikler Başakşehir
    Cevapla
  • hadi la 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazık ya çok şey beklediğimiz bi takım dı ama demek ki oturup kendimize bakmamız gerekiyormuş. Burada hat Tük futbolunu yönetenlerde kendi kendinize didişmekten bir halt etmiyorsunuz.
    Cevapla
  • mst 1 yıl önce Şikayet Et
    bu takım nasıl bu kadar döküntü hale geldi hayret.
    Cevapla
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Başakşehirin bir ağırlığı vardı oda yok oldu. Zirvedeki rekorları, 6 dakikada 4 gol yiyen dipdeki rekora dönüştü. Emre takımı ne yaptın.
    Cevapla
  • Konyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yaptınız toplu açılış töreni yapar gibi, toplu santra vuruşu mu yaptınız. Bu nedir yaa 5 dakikada 4 gol...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle