Vaduz'a 'Konya' faturası

İsviçre Ligi’nde mücadele edebilmek için ülkenin federasyonuna para ödeyen Vaduz’da, Konyaspor’u eleyince bu fatura kabardı. Lihtenştayn’da zafer ‘sansasyon’ olarak nitelendirildi.

Vaduz'a 'Konya' faturası
Vaduz'a 'Konya' faturası
GİRİŞ 13.08.2022 15:06 GÜNCELLEME 13.08.2022 15:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Konyaspor’un UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. ön eleme turunda Lihtenştayn ekibi Vaduz’a evinde yenilerek Avrupa’ya veda etmesi şaşkınlık yarattı. Ülkesinde profesyonel futbol ligi bulunmadığı için İsviçre’deki ikinci ligde mücadele eden kırmızı-beyazlı takımın, bu ligde yer alabilmek adına federasyona özel ödeme yaptığı öğrenildi.

Ülkenin 1. liginde yer almak için sezonluk 700 bin euro ödeyen Vaduz kulübü, ikinci ligdeki mevcudiyeti içinse 550 bin euroluk bir ödeme gerçekleştiriyor. Konyaspor karşısında elde ettiği sürpriz başarıysa Lihtenştayn ekibine ekstra bir fatura çıkaracak. Çünkü Avrupa kupalarında başarı elde etmeleri durumunda İsviçre Futbol Federasyonu’na ödemeleri gereken miktar fazlalaşıyor.

Konya’daki maçta ortaya çıkan sonuç Lihtenştayn basınında geniş yankı uyandırdı. Volksblatt internet sitesindeki haberde konuyla ilgili gelişme ‘Vaduz Avrupa’da, İsviçre’de olduğundan daha iyi’ başlığıyla haberleştirildi. Radio.li’de ise ‘Vaduz sansasyon yarattı’ başlığıyla verilen haberde takımın sürpriz bir sonuç elde ettiğine dikkat çekildi. İsviçre basınında ise takımın turu geçmesi ‘Büyük bir başarı’, ‘Heyecanlandıran zafer’ ifadeleriyle değerlendirildi.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Balıkesirli dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiçte 2.lig takımı gibi değiller.Gayet iyi takım.cok güzel de goller attilar Bir daha oynansa yine yenerler hemen time yakın bir ikisi hariç Trabzon Fenerbahçe hariç ikinci bir bulvar istemiyor varsa yoksa süper lig bakın isponyollara her yıl tüm taklari çeyrek yarı final oynuyor. Arizda cooook fark var
    Cevapla
  • YUH 1 yıl önce Şikayet Et
    veeee bizim SÜPERLİGimizde şampiyonluk yarışı yapan bir takımımız bu takıma dört adet ham yaparak elendi. SÜPERLİG!!!!!!!! takımlarımız hala çılgın gibi transferler yapıyorlar. 4-5 milyarcık borçları ne olmuşkiii..... küçücük Hollanda Avrupada kupa manyağı. Dev Türkiye 2-3 yarıfinal ve 1 Uefa ile avunuyor. hıhıhıhııııı süper ülkemizin züper ligi :))))
    Cevapla