Konyaspor'dan Avrupa'ya erken veda!

UEFA Konferans Ligi 3. Tur rövanş mücadelesinde temsilcimiz Konyaspor, sahasında İsviçre 2. Lig ekibi Vaduz'a 4-2 mağlup oldu.

Konyaspor'dan Avrupa'ya erken veda!
Konyaspor'dan Avrupa'ya erken veda!
GİRİŞ 11.08.2022 21:52 GÜNCELLEME 11.08.2022 22:42
Bu Habere 170 Yorum Yapılmış

UEFA Konferans Ligi 3. Tur rövanş mücadelesinde temsilcimiz Konyaspor, sahasında Lihtenştayn ekibi Vaduz'u ağırladı. Kendi ülke ligi olmadığı için İsviçre 2. Ligi'nde mücadele Vaduz, 1-1'in rövanşında Konyaspor'u 4-2 mağlup ederek play-off turuna adını yazdıran taraf oldu.

Konyaspor penaltıyla öne geçti

Karşılaşmaya baskılı başlayan Konyaspor, Guilherme'nin penaltı vuruşundan kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Daha sonra oyunda dengeyi kuran Vaduz, Gasser'in 28. dakikada attığı golle skora eşitlik getirdi. Bu golden iki dakika sonra Sutter, Vaduz'u 2-1 öne geçiren golü kaydetti ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

Konyaspor bastırdı Vaduz attı

İkinci yarıda Konyaspor pozisyon üstünlüğünü yakalasa da golleri bulan taraf yine konuk ekip Vaduz oldu. Lihtenştayn ekibi Tunahan Çiçek'in 67. dakikada kontra atak sonucu attığı golle 3-1 öne geçti. Daha sonra Graser 89. dakikada kendisinin 2. takımının 4. golünü kaydetti. Konyaspor'da Hadziahmetovic 90+5. dakikada frikikten attığı golle skoru tayin etti: 4-2

Toplam skor 5-3

1-1 biten ilk maçın ardından toplamda 5-3'lük sonuçla Vaduz, UEFA Konferans Ligi play-off turuna yükseldi, Konyaspor ise Avrupa'ya henüz ön eleme maçları aşamasında veda etti.



KONYASPOR 2 - 4 VADUZ

STAT: Konya Büyükşehir 

HAKEMLER: Guillermo Cuadra Fernandez, Inigo Prieto Lopez de Cerain, Jose Antonio Garrido Romero 

KONYASPOR: Sehic - Cebrail (Dk. 46 Ahmet Oğuz), Uğurcan (Dk. 87 Adil), Calvo, Guilherme, Bruno Paz (Dk. 59 Soner), Muric (Dk. 46 Michalak), Hadziahmetovic, Rahmanovic (Dk. 59 Cikalleshi), Bytyqi, Muhammet Demir

VADUZ: Büchel - Gasser, Isik, Iodice (Dk. 70 Hasler), Ulrich, Fosso (Dk. 56 Ömerovic), Gajic (Dk. 84 Goelzer), Fehr, Tunahan Çiçek (Dk. 70 Traber), Sasere (Dk. 84 Rastoder) Sulter 

GOLLER: Dk. 12 Guilherme (P), Dk. 90+4 Hadziahmetovic (Konyaspor) - Dk. 27 ve Dk. 89 Gasser, Dk. 30 Sutter, Dk. 67 Tunahan Çiçek (Vaduz)

SARI KARTLAR: Cebrail, İlhan Palut (Teknik direktör) (Konyaspor) - Fosso, Sutter, Gabriel Isik (Vaduz) 

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 170
  • Hanzala 1 yıl önce Şikayet Et
    Konya sporu fazla şişirdiniz Türk futbolu 20 yıl geriden takip ediyor Avrupa liglerini futbol seviyemiz vaduzla mücadele edemeyecek güçtedir sonunç normal yani
    Cevapla
  • Konyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki avrupadan elen ilk takım Konya Spor muş gibi öyle saçma sapan yorumlar varki sadece gülüyorum.Üç büyük dediğiniz takımların kasaba ve köy takımlarına yenildiği günleri ne çabuk unuttunuz.
    Cevapla
  • Konyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kütahya, maçları seyretmediğiniz belli sadece sallıyorsunuz.Geçen maçta sahada problem yoktu , bu maçta patetes tarlası oldu.Madem bilmiyorsun onuda yazayım Bu statta, bu hafta İslami Dayanışma oyunları vardı ve sahanın bu hale gelmesinin nedenidir.
    Cevapla
  • ahmet ileri 1 yıl önce Şikayet Et
    Rezillik , başka bir şey değil.
    Cevapla
  • Kerem 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Konyaspor Un Sahası Patates Tarlasına Dönmüş Bu Sahada Maç Mı Oynanır. Saha, Yaz Döneminde 10 Numara Olmalıydı . Elimizde Ki Maçı 2 Bireysel Hata İle Kaybettik Yazık Oldu. Gençlik Spor İl Müdürünün İstifasını İsterdim. Yenilmenin Yeğane Nedeni Bu Bence
    Cevapla
  • Ramazan fb 1 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın siz o bozuk sahada oynadınız onlar farklı sahada oynadılar şuna bolon patdadı deyin saçmalamayın
    Cevapla
  • Hanzala 1 yıl önce Şikayet Et
    O tarla dediğin sahada Vaduz 4 tane attı acaba Vaduzun oyuncularına Wembley stadımı göründü Konyadaki stad
    Cevapla
  • kütahya m.çakır 1 yıl önce Şikayet Et
    konyaya 4 tane atan isveç 2. lig takımı wembleydemi oynadı..geçen haftaki ön elemede 3 tane ve 2 tane gol atarken.iki maçıda alırken oldstarforda mı oynadınız..sadece üzül..bahane üretme.vadoz takımı küçümsediler,konsantre olamadılar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle