Beşiktaş'a Hollanda'da soğuk duş! Ajax'a farka koştu

Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde Hollanda devi Ajax'a 4-0 mağlup oldu ve turnuvaya mağlubiyetle başladı.

Beşiktaş'a Hollanda'da soğuk duş! Ajax'a farka koştu
Beşiktaş'a Hollanda'da soğuk duş! Ajax'a farka koştu
GİRİŞ 26.09.2024 23:52 GÜNCELLEME 27.09.2024 00:50
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında Beşiktaş deplasmanda Hollanda devi Ajax ile karşılaştı.

Johan Cruyff (Amsterdam) Arena'da oynanan mücadele 4-0 Ajax üstünlüğünde tamamlandı. Maçta ev sahibi takımın gollerini 31'de Fitz-Jim, 51 ve 73. dakikalarda Mika Godts, 55'de Kenneth Taylor attı. Beşiktaş'ın gollerini

Bu sonucun ardından temsilcimiz Beşiktaş, Avrupa'ya puansız başlamış oldu. Francesco Farioli yönetimindeki Ajax ise organizasyona 3 puanla başladı.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nin ikinci haftasında önümüzdeki Perşembe günü sahasında Alman ekibi Eintracht Frankfurt ile kozlarını paylaşacak. Ajax ise aynı gün Slavia Prag deplasmanına gidecek.



Bu sezonki ilk yenilgi

Ajax'a farklı kaybeden Beşiktaş, Giovanni Van Bronckhorst yönetiminde 2024-25 sezonunda ilk kez bir resmi karşılaşmada mağlubiyet yaşadı. Sezona Türkiye Kupası finalinde elde ettiği farklı Galatasaray zaferi ile başlayan Kartal, Ligde oynadığı 5 karşılaşmada 4 galibiyet 1 beraberlik aldı. Siyah-beyazlılar ayrıca UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Lugano'yla ilk maçta 3-3 berabere kalırken rövanş maçında sahadan 5-1 galip ayrılmıştı.

Ayrıca Siyah-beyazlı takım bu sezon ilk kez bir resmi karşılaşmada gol sevinci yaşayamadı.

251 gün sonra 4 farklı yenilgi

Beşiktaş, 8 ay 11 gün sonra en farklı mağlubiyetini yaşadı.

Geçen sezonun ikinci yarısında Pendikspor ile 20 Ocak'ta deplasmanda oynadığı maçta sahadan 4-0 mağlup ayrılan siyah-beyazlı takım, 251 gün sonra bu kez aynı skorla Ajax'a yenilerek taraftarını üzdü.

Ajax kabusu devam ediyor

Beşiktaş, Ajax ile oynadığı 7. maçta da sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Siyah-beyazlılar, Hollanda ekibiyle Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, UEFA Kupa Galipleri Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi olmak üzere toplam 7 kez karşı karşıya geldi.

Ajax, bu maçların tümünü kazanmayı başardı. Söz konusu karşılaşmalarda siyah-beyazlılar 3 kez fileleri havalandırırken, Hollanda ekibi ise 18 gol kaydetti.

Beşiktaş, Hollanda temsilcileriyle Avrupa kupalarında yaptığı 11. mücadelede ise 8. yenilgisini yaşadı.

Van Bronckhorst'un Ajax deplasmanında yüzü gülmüyor

Giovanni van Bronckhorst, teknik adam olarak Ajax'a karşı Johan Cruijff Arena'da çıktığı 6. maçta da yenilgi yaşadı.

Siyah-beyazlı takımın Hollandalı çalıştırıcısı, Feyenoord'un, Rangers'ın ve Beşiktaş'ın başında Ajax'a karşısında deplasmanda oynadıkları 6 müsabakada da sahadan mağlubiyetle ayrıldı.



Ajax: 4 - Beşiktaş: 0

Stat: Johan Cruijff Arena

Hakemler: John Brooks, Simon Bennett, Daniel Robathan (İngiltere)

Ajax: Pasveer, Rensch, Sutalo, Baas, Hato, Fitz-Jim (Dk. 66 Hlynsson), Henderson, Taylor (Dk. 66 Van den Boomen), Traore (Dk. 70 Rasmussen), Godts (Dk. 81 Akpom), Brobbey (Dk. 70 Weghorst)

Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Paulista, Uduokhai, Masuaku, Al Musrati (Dk. 82 Salih Uçan), Onana (Dk. 64 Ndour), Rashica (Dk. 84 Can Keleş), Gedson Fernandes, Rafa Silva (Dk. 64 Semih Kılıçsoy), Mustafa Erhan Hekimoğlu (Dk. 46 Immobile)

Goller: Dk. 31 Fitz-Jim, Dk. 51 ve 73 Godts, Dk. 55 Taylor (Ajax)

Sarı kartlar: Dk. 21 Fitz-Jim, Dk. 47 Hato (Ajax), Dk. 45+1 Mustafa Erhan Hekimoğlu, Dk. 51 Onana (Beşiktaş)

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 60
  • Özer 1 saat önce Şikayet Et
    Gio hocam hayırdır gitmek mi niyetin söyle bakım onana da ne gördün idmanda da aldın Semih hamle oyuncusu dedik kızağa çekmişsin resmen teslim oldun Ajax a az bastirsak bu fark olmazdı ne yaptığını sen de bilemedin aklını başına al toparla takımı
    Cevapla
  • Erhan 1 saat önce Şikayet Et
    masuaku ve diğer siyahlar faso fiso. iki top çeviremiyorlar pas yapamıyorlar akıl dolu çalımlar yok. akıl dolu paslar paslaşmalar yok. bitik
    Cevapla
  • Hakiki1903 1 saat önce Şikayet Et
    Gio valizim hazir duruyor demisti,demekki mudahale gelmiski istifanin sinyali geldi Yoksa bu kadroyu gio kurmus olamaz Hekimoglu 45 dakika sahada yurudu hatta yatti Swenson ajax formasi ile ciksa daha cok anlasilir olurdu Yenen 4 gol de de hatasi vardi,hata diyorum artik siz anlayin
    Cevapla
  • Ali 1 saat önce Şikayet Et
    adamlar maratoncu gibi koşuyor sürekli baskı yaptılar. Özellikle İskandinav ülkelerinde genç yetenek çok. Rasmussen gibiler
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Allah için futbolu Türk spor dallarından çıkarın artık. Bizim yaptığımız dostlar pazarda görsün yaklaşımı. Futbolu, yapamıyoruz, yapamıyoruz, YA PA MI YO RUZ!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle