Atilla Karaoğlan kuralı bilmiyormuş! Kural hatası yapmasını VAR önledi

Atilla Karaoğlan'ın yönettiği Rennes - Villarreal maçının 90+12. dakikasında ilginç bir pozisyon yaşandı. Karaoğlan, bu dakikada Rennes'in attığı golü verirken, VAR'dan gelen uyarı kural hatasının önüne geçti.

Atilla Karaoğlan kuralı bilmiyormuş! Kural hatası yapmasını VAR önledi
Atilla Karaoğlan kuralı bilmiyormuş! Kural hatası yapmasını VAR önledi
GİRİŞ 15.12.2023 14:09 GÜNCELLEME 15.12.2023 14:13
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

UEFA Avrupa Ligi F Grubu son haftasında oynanan maçta Fransa'nın Rennes takımı, İspanyol temsilcisi Villarreal'i konuk etti. Roazhon Park'ta oynanan maç 3-2 misafir takımın üstünlüğüyle sona erdi.

Atilla Karaoğlan'ın düdük çaldığı karşılaşmada, Villarreal'e galibiyeti getiren golleri 36. dakikada penaltıdan Gerard Moreno, 62. dakikada Ilias Chakkour ve 80. dakikada Dani Parejo attı. 37. dakikada Lorenz Assignon ve 79. dakikada Ludovic Blas'ın golleri ise Rennes'in yenilgisini önleyemedi.

90+12'DE İLGİNÇ POZİSYON

Karaoğlan'ın en az 6 dakika uzatma verdiği maçın 90+12. dakikasında ise oldukça ilginç anlar yaşandı. Rennes'den Enzo Le Fee'nin kullandığı frikikte top direğe çarpıp tekrar Fee'nin önünde kaldı. Fransız futbolcu, meşin yuvarlağı bu kez orta olarak rakip ceza sahasına göndermek istedi ancak top savunmadan döndü. Sol kanada açılan topu bu kez Ibrahim Salah Villarreal ceza sahasına ortaladı ve oluşan karambolde Lorenz Assignon filelere gönderdi.

FRİKİĞİ KULLANAN OYUNCU, KİMSEYE TEMAS ETMEYEN TOPA İKİNCİ KEZ DOKUNDU

Maçın hakemi Atilla Karaoğlan golü verdi ancak VAR hakemi Massimiliano Irrati'nin uyarısıyla Karaoğlan kenara geldi ve pozisyonu tekrar izledi. Ağlara giden bu top, serbest vuruşu kullanan oyuncunun direkten dönen topa kimsenin müdahalesi olmadan tekrar dokunması nedeniyle gol değeri kazanmadı. Karaoğlan gol kararını iptal etti.

RENNES TEKNİK DİREKTÖRÜ ŞAŞIRDI

Rennes Teknik Direktörü Julien Stephan, "Ben de kuralı yeni öğrendim. Penaltılar için böyle bir kural olduğunu biliyordum ama serbest vuruşlar için böyle bir kural olabileceğini tahmin etmiyordum. Sert bir duygusal geçiş oldu bizim açımızdan" dedi.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • Nevşehirli 4 ay önce Şikayet Et
    Bizimkiler hata değil kasten yapar
    Cevapla
  • Gaziantepli 4 ay önce Şikayet Et
    Herkes hata yapar
    Cevapla
  • Adalı 4 ay önce Şikayet Et
    Dayak yiyince biz maçlara çıkmıcaz çıkınca ne oluyo ki kuralları bilmedikleri için kafalarına göre maç yönetiyorlar bizleride Avrupa'da rezil ediyorlar
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    İşde federsyonun egitim verdigi hakem kuralı bile bilmiyor bu yalaka federsyon o koltukda oturdugu süre içinde hakem fsciası bitmeyecek
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Dogru
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle