Pep Guardiola'nın yeni rekoru! Bir ilki başardı

UEFA Süper Kupa finalinde Sevilla'yı mağlup ederek kupanın sahibi olan Manchester City'nin teknik direktörü Pep Guardiola, Süper Kupa'yı 3 farklı takımla kazanan ilk teknik direktör oldu.

Pep Guardiola'nın yeni rekoru! Bir ilki başardı
Pep Guardiola'nın yeni rekoru! Bir ilki başardı
GİRİŞ 17.08.2023 09:55 GÜNCELLEME 17.08.2023 09:56

Şampiyonlar Ligi'nde geçtiğimiz sezonun şampiyonu Manchester City ve Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla, UEFA Süper Kupa finalinde karşı karşıya geldi.

Normal süresi 1-1 eşitlikle sona eren mücadelenin ardından Sevilla'yı penaltılarla 5-4 yenen Manchester City kupanın sahibi oldu.

Sevilla'nın golü 25 dakikada En-Nesyri'den, Manchester City'nin golü ise 63 dakikada Cole Palmer'dan geldi.

Rekoru revize etti 

Tarihinde ilk kez bu kupada mücadele den Manchester City'de Pep Guardiola kariyerinde 4. kez Süper Kupa'yı kazandı.

Daha önce Barcelona ve Bayern Münih'le UEFA Süper Kupa'yı kazanan Guardiola, bu başarıyı 3 farklı takımla yakalayan ilk antrenör oldu.

Guardiola, UEFA Süper Kupa'da 4. kez şampiyonluk sevinci yaşarken Carlo Ancelotti'nin rekoruna ortak oldu. Deneyimli antrenör kariyerinin 36. kupasını kazandı.

Dün oynanan final öncesinde 3 şampiyonluğu bulunan Guardiola, elde edilen şampiyonlukla bu kupayı en çok kazanan antrenör rekorunu revize etti.

 

KAYNAK: NTVSPOR
Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.