Roma'yı penaltılarda devirdiler! UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon Sevilla

UEFA Avrupa Ligi finalinde normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 biten maçta Sevilla penaltı atışlarında Roma'yı 4-1 yenerek şampiyon oldu.

Roma'yı penaltılarda devirdiler! UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon Sevilla
Roma'yı penaltılarda devirdiler! UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon Sevilla
GİRİŞ 01.06.2023 01:04 GÜNCELLEME 01.06.2023 03:10
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

UEFA Avrupa Ligi final mücadelesinde İspanyol ekibi Sevilla ile İtalyan temsilcisi Roma karşı karşıya geldi. Budapeşte'deki Puskas Arena'da oynanan karşılaşmanın ilk 90 dakikası 1-1 berabere bitti.

Mücadelenin 36. dakikasında Roma, Dybala'nın golüyle 1-0 öne geçti. Maçın 55. dakikasında Mancini'nin kendi kalesine attığı golle Sevilla 1-1 beraberliği yakaladı. Başka gol olmayınca karşılaşma bu skorla sona erdi ve maç uzatmalara gitti.

Uzatma dakikalarında her iki takım da birçok gol pozisyonuna girmesine rağmen ağları havalandırmayı başaramadı. Mücadelenin 120 dakikasında da eşitlik bozulmayınca maç penaltılara gitti. 

Sevilla'da Ocampos, Lamela, Rakitic ve Montiel penaltılarda topu filelere gönderdi. Roma adına Cristante penaltıyı gole çevirdi, Mancini ve Ibanez atışlardan faydalanamadı.

Rakibine penaltılarda 4-1 üstünlük sağlayan Sevilla, Avrupa Ligi'nde 7. kez şampiyonluğa ulaştı.

SEVİLLA 7. ŞAMPİYONLUĞUNU KAZANDI 

UEFA Avrupa Ligi finalinde İtalya ekibi Roma'yı penaltılarla mağlup eden İspanya temsilcisi Sevilla, turnuvadaki 7. şampiyonluğunu elde etti.

İspanyol teknik direktör Jose Luis Mendilibar yönetimindeki Sevilla, en başarılı takım unvanını elinde bulundurduğu turnuvada çıktığı 7. finalden de kupayla ayrıldı.

Daha önce 2006, 2007, 2014, 2015, 2016 ve 2020 yıllarında mutlu sona ulaşan Sevilla, bu sene ise Roma engelini geçerek kupaya uzandı.

ROMA İKİNCİ KEZ FİNALDE YENİLDİ

Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'nun çalıştırdığı Roma, 1991'den sonra tarihinde ikinci kez UEFA Avrupa Ligi'nde final oynadı.

İlk finalini bir diğer İtalya temsilcisi Inter'e kaybeden Roma, bu kez Sevilla'ya mağlup olarak kupanın bir adım uzağında kaldı.

MOURİNHO, İLK KEZ FİNALDE KAYBETTİ

Jose Mourinho, UEFA organizasyonlarında çıktığı 6. finalde ilk yenilgisini yaşadı.

Daha önce 2 UEFA Avrupa Ligi, 2 UEFA Şampiyonlar Ligi ve bir UEFA Avrupa Konferans Ligi olmak üzere çıktığı 5 finali de kazanan Mourinho, bu kez Avrupa Ligi finalinde Sevilla engeline takıldı.

Porto ile 2002-2003 ve Manchester United ile 2016-2017 sezonunda UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu gören Mourinho, 2003-2004 sezonunda Porto, 2009-2010 sezonunda ise Inter ile UEFA Şampiyonlar Ligi zaferine ulaştı.

Tecrübeli teknik adam, Roma ile 2021-2022 sezonunda da UEFA Avrupa Konferans Ligi'ni kazandı.

 

 

KAYNAK: AA
Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 14
  • Kutlarım 10 ay önce Şikayet Et
    Bir Galatasaraylı olarak Sevillayı kutlarım. Büyük başarı.
    Cevapla
  • Fenerli 10 ay önce Şikayet Et
    Bizim karşımızda hakemlerin takviyesi ile yerde yata yata zor tur atlayan takım şampiyon oldu hayretler içindeyim
    Cevapla
  • boş lafcı 10 ay önce Şikayet Et
    iyi bakam mancini bu sene sivasspora transfer olur
    Cevapla
  • Reis 10 ay önce Şikayet Et
    Adamlar resmen UEFA ligine ambargo koydu. Kendi liginde belki şampiyonluğu bile yok ama Çerez gibi kupa kazanıyor
    Cevapla
  • GARİP FENERLİ 10 ay önce Şikayet Et
    fenerbahçeyi yenen şampiyon oluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle