UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde finalistler belli oldu!

UEFA Avrupa Ligi'nin finalinde Sevilla ile Roma, Konferans Ligi'nde ise Fiorentina ile West Ham United karşılaşacak.

UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde finalistler belli oldu!
UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde finalistler belli oldu!
GİRİŞ 19.05.2023 00:52 GÜNCELLEME 19.05.2023 00:52
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli ikinci turnuvasının yarı final rövanş aşaması, iki maçla tamamlandı.

İlk maçta 1-1 berabere kalan takımlardan Sevilla, İtalya'nın Juventus takımını Ramon Sanchez-Pizjuan Stadı'nda ağırladı.

Hollandalı hakem Danny Makkelie'nin yönettiği karşılaşmada, iki takım da birçok pozisyona girmesine rağmen 60 dakikalık bölümde gol olmadı. Juventus'ta oyuna 63. dakikada giren Dusan Vlahovic, 65. dakikada attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. Sevilla'da ise 62. dakika oyuna dahil olan Suso, 71. dakikada rakip ağları sarsarak skoru 1-1'e getirdi ve müsabakanın normal süresi, bu skorla tamamlandı.

Uzatmalara geçilen müsabakada Sevilla, 95. dakikada Erik Lamela'nın fileleri sarsmasıyla rakibini 2-1 mağlup ederek tur atlayan taraf oldu. İspanya ekibinde Marcos Acuna, 115. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Roma, ilk maçtaki skor avantajıyla finale yükseldi

Diğer yarı final rövanş karşılaşmasında, Almanya ekibi Bayer Leverkusen, İtalya'nın Roma takımını BayArena'da konuk etti.

Sloven hakem Slavko Vincic'in yönettiği mücadelede gol olmadı ve karşılaşma, 0-0 eşitlikle sonuçlandı. İlk maçı 1-0 kazanan Roma, adını finale yazdırdı.

Turnuvada ilk kez zirveye çıkmayı hedefleyen Roma, 6 kupayla Avrupa Ligi tarihinin en başarılı takımı Sevilla ile 31 Mayıs Çarşamba günü Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Puşkaş Arena'da final maçına çıkacak.

UEFA AVRUPA KONFERANS LİGİ

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final rövaş maçında Fiorentina deplasmanda Basel'i 3-1 yendi.

Mor menekşelerin gollerini 35 ve 72'de Gonzalez, 120+9'da Antonin Barak attı. Ev sahibi takımın tek golünü ise 55'te Amdouni kaydetti.

Toplam skorda İsviçre ekibini 4-3'lük skorla geçen Fiorentina finalde İngiliz temsilcisi West Ham United ile eşleşti.

UEFA Avrupa Konferans Ligi finali 7 Haziran Çarşamba günü Prag'daki Sinobo Stadyumu'nda oynanacak.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    3 kupadada İtalyanlar finalist....
    Cevapla
  • Kendine gel tff 11 ay önce Şikayet Et
    3 İtalyan, 2 İngiliz, 1 İspanyol finalistler. Biz martı göremiyoruz, birbirimize transfer çalımı atıyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Şampiyonluk uğruna harcanan onca parayı iki yıl alt yapı için harcasalar onlarca yetenekli oyuncu kazanırlar. Yurt dışından antrenör getirin alt yapıya koyun. Bizden TD çıkmıyor onları da egitsinler. Baştan baslasinlar futbola
    Cevapla
  • Doğrucu 11 ay önce Şikayet Et
    3 İtalyan takımı finallerde. 3ünü de aldıklarını düşünelim ve bizim futbol zannettiğimiz erden timur, ali koç, çebi arasında geçen hezeyanları ile karşılaştıralım.
    Cevapla