Ukrayna basını: "Tarihi utanç! 17 yaşındaki çocuğu durduramadık"

Fenerbahçe'nin Arda Güler'in yıldızlaştığı maçta Dinamo Kiev'i deplasmanda 2-0 mağlup etmesi Ukrayna basınının tepkisini çekti.

Ukrayna basını: "Tarihi utanç! 17 yaşındaki çocuğu durduramadık"
Ukrayna basını: "Tarihi utanç! 17 yaşındaki çocuğu durduramadık"
GİRİŞ 04.11.2022 16:40 GÜNCELLEME 04.11.2022 16:40
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

UEFA Avrupa Ligi B Grubu 6. hafta maçında Fenerbahçe, Polonya'da Dinamo Kiev ile karşı karşıya geldi. Krakov'da bulunan Jozef Pilsudski Stadyumu'nda oynanan maçı Sarı-lacivertli takım 2-0 kazandı. temsilcimizin gollerini 23. dakikada Arda Güler, 45+2'de Willian Arao attı. Dinamo Kiev'de Zabarnyi 66. dakikada çift sarıdan kırmızı kart gördü. Ev sahibi ekip maçı 10 kişiyle tamamladı.

LİDER BİTİRDİ!

Fenerbahçe, grupta son haftaya Rennes ile aynı puanda(11) ve averaj farkıyla lider olarak girmişti. Rennes, evinde AEK Larnaca ile 1-1 berabere kaldı. Dinamo Kiev'i mağlup eden Fenerbahçe grubu puan farkıyla lider tamamladı.

B GRUBU PUAN DURUMU

1- Fenerbahçe: 14 puan +6 averaj
2- Rennes: 12 puan +3 averaj
3- AEK Larnaca: 5 puan -3 averaj
4- Dinamo Kiev: 1 puan -6 averaj



UKRAYNA BASINI İSYAN ETTİ

Sarı-lacivertli ekibin rahat galibiyeti ve Arda Güler’in müthiş performansı Ukrayna basınında da büyük yankı uyandırdı.  Özellikle ülkenin en popüler spor sitelerinden biri olan Sport24, Fenerbahçe yenilgisini ve UEFA Avrupa Ligi'nin 1 puanla tamamlanmasını sert sözlerle eleştirdi.



"TARİHİ UTANÇ, 17 YAŞINDAKİ ÇOCUK YERİN DİBİNE SOKTU"

Sport24'in 'Fenerbahçe yenilgisiyle Dinamo Avrupa'da tarihi bir utanç yaşadı. 17 yaşındaki çocuk Kievliler'i yerin dibine soktu' başlıklı haberinde şu ifadeler kullanıldı;

"EN BÜYÜK PROBLEM ARDA OLDU"

'Fenerbahçe'nin sahadaki en büyük problemi Arda Güler oldu. 17 yaşındaki orta saha oyuncusu, zarif tekniğini sergileyerek izleyenlerde heyecan yarattı.

"ÇOCUK TEK VURUŞLA AĞLARI BULDU"

Valencia, Popov ve Bushchan'ın ceza sahası içinde yaşadığı kargaşadan çıkan top, Arda Güler'in vuruşuyla havalandı ve 'çocuk' tek dokunuşla ağları buldu. Genç Güler, Arao'nun golünde de asist katkısı sağladı.



"KİEV, HİÇ BÖYLE BİR REZALET YAŞAMADI"

Hakem Strukan'ın son düdüğü, Dinamo'nun Avrupa Ligi grubundaki 5. yenilgisini ilan etti. Grup alınan 1 puan ve 5-11'lik averajla tamamlandı. Kiev devi bu turnuvada şimdiye kadar hiç böyle bir rezalete maruz kalmamıştı.

Bu sonuçla Fenerbahçe grup lider olarak doğrudan son 16'ya giderken, Dinamo zaten işlerin çok kötü olduğu ve 8. sırada bulunduğu Ukranya Ligi'ne geri döndü.' ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: FANATİK
Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 52
  • Bülent demir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülke savaşta 5 milyon insan gitmiş, maça mı üzülmüşler :(((
    Cevapla
  • Zico 1 yıl önce Şikayet Et
    Arda geleceğin yıldızı olacaktır inşallah,17 yaşında köklü bir takımı zorlayabiliyorsa ilerde daha neler yapacaktır artık düşünün...!!!
    Cevapla
  • Sistani 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakemi almış FENERBAHÇE yoksa lucescu nun takımını yenemezdi. Türkiye bitti şimdi AVRUPA da hakemlere sarmışlar.
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    sistani isminden anlaşılıyor ne olduğun
    Cevapla
  • Antalyaspor Mücahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Ağlama duvarını kurun. Beter olun. Mağdur ayağına yatan ukrayna fenerbahçe'yi galibiyet için tebrik ederim.
    Cevapla
  • Savaş Aşık 1 yıl önce Şikayet Et
    Yavaş yavaş geliyor aslan paşası.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle