Lucescu'yu Ukrayna'da yerden yere vurdular!

Ukrayna Milli Takımı’nın eski teknik direktörü Markevych, Avrupa Ligi’ndeki yenilgiyi Fenerbahçe’nin sert oyununa bağlayan Lucescu’yu eleştiri yağmuruna tuttu.

GİRİŞ 11.09.2022 10:03 GÜNCELLEME 11.09.2022 11:29
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe ’ye 2-1 yenildikleri UEFA Avrupa Ligi B Grubu maçı sonrası rakiplerini sert oynamakla suçlayan Dinamo Kiev Teknik Direktörü Mircea Lucescu, başarısızlığa bahane üretmeye devam ederken, Rumen hocanın bu tutumu Ukrayna’da da tepki görmeye başladı. 

Ülker Stadı’ndaki maç sonrası, “Fenerbahçe sert oynadı. Bir oyuncum hastanelik oldu. Kalecim dizinden sakatlandı” diyen Lucescu, Rumen medyasına açıklamada da Fenerbahçe’yi eleştirdi. Tecrübeli teknik adam, “Bu, futbol değildi. Avrupa düzeyindeki takımlar böyle oynamıyor. Fenerbahçe oyunun birçok kuralını çiğnedi. Aşırı agresiflik gösterdiler. Fenerbahçe maçı bir Boğa güreşi gibiydi” dedi. Ukrayna Milli Takımı’nın eski teknik direktörü Myron Markevych ise, Dinamo Kiev’in son 3 resmi maçını da kaybettiğine dikkat çekip, bu tablonun sorumlusunun Lucescu olduğunu söyledi.

MARKEVYCH: BAŞARISIZLIK LUCESCU’NUN ESERi 

Markevych, “Dinamo Kiev düşüşte olan bir takım. Yazık, bu kadar kötü olmamalılar. Orada neler oluyor bilmiyorum ama bence değişiklik öncelikle yönetim düzeyinde olmalı. Dinamo Kiev, Ukrayna’nın ulusal gururudur. Yakın zamanda kurulan bir takım olan Fenerbahçe tarafından küçük düşürüldüler. Oyuncuların ne düşündüğünü bilmiyorum, belki de bir transfer yapmayı düşünüyorlar. Lucescu’ya bakıyorum; 77 yaşındasın, ne yapmak istiyorsun. Kulübede kendinden mi kurtulmak istiyorsun? Bu oyunla veteran bir takımı bile yenebilirler mi bilmiyorum” diye konuştu.

KiEVLiLER MAÇTAN TAM 30 DAKiKA ÇALDI

Dinamo Kiev’in Fenerbahçe karşısında uyguladığı ‘zaman çalmaya’ yönelik futbolu, Avrupa medyasının da dikkatini çekti. The Athletic, Ukrayna ekibinin futbolcularının 90 dakikalık karşılaşmada çeşitli gerekçelerle oyunu 29 dakika 38 saniye durdurduğunu hesapladı.

DEREAĞZI SADECE SPORCULARA AÇIK

Fenerbahçe Kulübü, Dereağzı’ndaki Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’ne 19 Eylül’den itibaren sporcular ve teknik ekip dışında kimsenin alınmayacağını açıkladı. Kulübün altyapılarında ve spor okullarında eğitim gören sporcuların velileri de tesislere giremeyecek. (Hürriyet)

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 16
  • Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Savaşan bir takım lazım sahaya çıktığında bir lejyoner olacak ölümüne savaşacak. İşte o zaman yenilse de yense de takımına herkes tam destek verir.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yarayı içimizdeki İRLANDALI lar almışa benziyor. Bizim irlandalılar istedikleri kadar aglayanilirler; daha derin yaralarınızın hazırlıgı heybemizde.....
    Cevapla
  • Erdem 1 yıl önce Şikayet Et
    Markevych in beklentileri ve izlenimleride beni ayriyetten sasirtiyor. Fenerbahce yakin zamanda kurulmadi, Dinamo Kiev i kücük düsürdü ama bu Fenerin daha güclü oldugu icin ve daha köklü bir kulüp oldugu icin. Kievi dev aynasinda görüyor. Simdiye kadar basari elde edebildiye ona sükretsin zira ac bir Komünist takimisiniz sonucta. Fenerle boy yaristirmayin. Ayip olur. Markevych Luceskuya fazla yüklenmesin cünki Ukrainanin gözüne girebilmek icin Fenere iftira bile atti 76lik yasindan utanmadan.
    Cevapla
  • Erdem 1 yıl önce Şikayet Et
    Luceskunun eleştirilerine hitaben: Fenerbahce agresiv degil, acik futbol ve offansiv futbol oynadi. Kiev li futbolcularin sakatlanmasi talihsizlikdi, herzaman olabilir. Ayrica avrupada öyle futbol oynanmiyormus, asil avrupada Kiev gibi futbol oynanmiyor, gercek faul yapilsa bile devam kosturuyorlar, lakin Kievli futbolculari daha cok yatarken gördüm hemde faul olmadan.
    Cevapla
  • Fenerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakın zamanda kurulan diye izahat yapan zerzevata Fenerbahce nin 115 yıllık bir asrı aşan bir çınar olduğunu birilerinin bildirmesi gerekiyor
    Cevapla
  • Furkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kulüp kuruluş tarihi değil,kadrosu yeni kurulan demek istemiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle