Fenerbahçe Avrupa'ya veda etti!

Fenerbahçe, Konferans Ligi son 16 play-off turu rövanş maçında deplasmanda Slavia Prag'a 3-2 mağlup oldu ve elendi.

GİRİŞ 25.02.2022 00:53 GÜNCELLEME 25.02.2022 15:05
Bu Habere 129 Yorum Yapılmış

Slavia Prag ile Fenerbahçe, Sinobo Stadı'nda karşı karşıya geldi. Müsabakayı 3-2 kaybeden Fenerbahçe, Avrupa'ya veda etti.

Çekya ekibine galibiyeti getiren golleri, 19. dakikada Schranz, 27. ve 63. dakikalarda Sor kaydetti. Fenerbahçe'nin golleri ise 39. dakikada Mert Hakan Yandaş ve 90. dakikada Berisha'dan geldi.

Slavia Prag, İstanbul'da oynanan ilk maçta da Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup etmişti.

AVRUPA SERÜVENİNİ 3 GALİBİYETLE KAPATTI

Fenerbahçe, bu sezon Avrupa kupalarında 3 galibiyet aldı.

Sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde toplam 10 maça çıktı. Fenerbahçe, bu müsabakalarda 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşadı.

Söz konusu müsabakalarda 17 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde ise 16 gol gördü.

DEĞİŞİKLİK FIRSATI BULAMADAN İKİNCİ GÖLÜ YEDİ

Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu'nun sakatlık yaşadığı pozisyonun ardından oyuncu değişikliği yapma fırsatı bulamadan ikinci golü kalesinde gördü.

Karşılaşmanın 25. dakikasında Ferdi Kadıoğlu yaşadığı sakatlık nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kaldı. Fenerbahçe kulübesi bu futbolcunun yerine Nazım Sangare'yi oyuna almak için hazırlık yaparken, Slavia Prag'da Yira Sor 27. dakikada topu filelere gönderdi.

Sarı-lacivertli ekip 10 kişi oynadığı bu dakikada 2-0 geriye düşerken, Nazım Sangare ancak 28. dakikada oyuna dahil olabildi.

FENERBAHÇE YİNE TURU GEÇEMEDİ

Sarı-lacivertli takım, Avrupa kupalarında ilk maçta yenilgi yaşadığı 31 turun 30'unda elenmekten kurtulamadı.

Fenerbahçe, bu eşleşmelerde tek üstünlüğünü 1998-1999 sezonunda Göteborg'a karşı kurdu. UEFA Kupası'nda İsveç ekibine ilk maçta 2-1 yenilen sarı-lacivertliler, rövanşı 1-0 kazanarak tur atlamıştı.

AVRUPA'YA VEDA EDEN 4.TÜRK TEMSİLCİSİ OLDU

Bu sezon Avrupa kupalarında mücadele eden 5 Türk takımının 4'ü elendi.

Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Demir Grup Sivasspor'dan sonra Avrupa kupalarından elenen dördüncü Türk temsilcisi oldu.

Galatasaray ise Avrupa'da yoluna devam ediyor. Sarı-kırmızılı takım, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda mücadele edecek.

Öte yandan karşılaşmayı 10 bin 120 seyircinin izlediği anons edildi.

Slavia Prag: 3 - Fenerbahçe: 2

Stat: Eden Arena

Hakemler: Chris Kavanagh, Constantine Hatzidakis, Harry Lennard (İngiltere)

Slavia Prag: Mandous, Bah (Dk. 46 Lingr), Ousou, Kacharaba (Dk. 90+2 Kudela), Dorley, Traore (Dk. 78 Talovierov), Holes, Schranz, Plavsic (Dk. 90+2 Pudil), Olayinka, Sor (Dk. 83 Tecl)

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Osayi-Samuel, Serdar Aziz, Tisserand (Dk. 81 Kim Min-jae), Szalai, Sosa (Dk. 57 Ozan Tufan), Mert Hakan Yandaş, Valencia, Pelkas (Dk. 57 Arda Güler), Ferdi Kadıoğlu (Dk. 28 Nazım Sangare), Serdar Dursun (Dk. 81 Berisha)

Goller: Dk. 19 Schranz, Dk. 27 ve Dk. 63 Sor (Slavia Prag), Dk. 39 Mert Hakan Yandaş, Dk. 90 Berisha (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 20 Kacharaba, Dk. 90+3 Tecl (Slavia Prag), Dk. 31 Osayi-Samuel, Dk. 32 Mert Hakan Yandaş, Dk. 41 Pelkas (Fenerbahçe)

KAYNAK: AA
YORUMLAR 129
  • Aryuden 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en iyi teknik direktörüde gelse, süper oyuncularda gelecek olsa artık bu yönetimi istemiyoruz.yaptıklarınızı hiç bir şey affettiremez,sizden şampiyonluk ta istemiyoruz, düşün yakamızdan, bırakın artık , takımımızı zorla yönetiyorsunuz.
    Cevapla
  • ercisli 2 yıl önce Şikayet Et
    yav arkadaş bu sosada niye bu kadar ısrar ediliyor.adam takımı eksik bırakıyor.sosa gustavo berisha rossi novak tisserand derhal gönderilmeli.yerlerine gençler oynatılmalı.yoksa seneyede durum kötü
    Cevapla
  • Namyelüs 2 yıl önce Şikayet Et
    Ali Koç'un yeni teknik direktörünü dinlediniz mi?Söylediklerin de her türlü mazeret var ama,teknik bir analiz yok.Dolayısıyla Fenerbakçe futbol takımı da sahada yok,lafta var.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Başarıyı yakalamak için futbolcular alınıyor satılıyor,antrönörler değişiyor lakin başarı bir türlü gelmiyor.Çünkü esas değişikliği bir türlü yapmıyorlar.Beyler bu takımın başından Ali Koçun gitmesi gerek işte başarı o zaman gelir.Adam futboldan anlamıyor.
    Cevapla
  • Adnan 2 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden Yenerbahçe iken, şimdilerde ise Yenilirbahçe oldu. Yazık...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle