Marsilya - Galatasaray maçı öncesi kırmızı alarm

Marsilya, Galatasaray ile oynanacağı UEFA Avrupa Ligi maçını "yüksek güvenlik riski" kapsamına aldı.

Marsilya - Galatasaray maçı öncesi kırmızı alarm
Marsilya - Galatasaray maçı öncesi kırmızı alarm
GİRİŞ 29.09.2021 21:22 GÜNCELLEME 29.09.2021 21:22
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Fransız kulübü, Marsilya-Galatasaray arasında oynanacak UEFA Avrupa Ligi maçını "yüksek güvenlik riski" kapsamına aldı.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nun 2. haftasında deplasmanda Fransa'nın Olimpik Marsilya takımına konuk olacak. Veledrom Stadı'nda yapılacak ve TSİ ile 22.00'de başlayacak karşılaşma öncesi Fransız ekibi alarma geçti ve olaylar çıkmaması için güvenlik önlemleri aldı.

La Provence gazetesine önlemler hakkında konuşan Marsilya İletişim Direktörü Jacques Cardoze, "Taraftarların karşı karşıya gelmesinin önüne geçmek için her şeyi yapacağız" dedi.

2012'deki Fenerbahçe maçında iki takım taraftarları arasında kavga yaşandığını hatırlatan Cardoze, "Galatasaray maçıyla ilgili çalışmalarımızı, 2012'de Fenerbahçe ile oynadığımız maç üzerinden yaptık" ifadelerini kullandı.

Marsilya Fenerbahçe Marşıyla İnledi - Son Dakika Haberleri

Galatasaray taraftarlarını bir arada tutmaya çalışacaklarını söyleyen Cardoze, "Taraftarların stadın diğer bölümlerine gitmesini engellememiz zor. Bunda garantimiz yok. Ancak rakip taraftarların bir arada olacağı geniş bir alan ayırmaya karar verdik. Deplasman taraftarlarına ayırdığımız kapasiteyi 3400'e çıkardık, Lens maçından 500 daha fazla. Fransa, Almanya veya Belçika'dan gelecek Galatasaray taraftarlarını ağırlayacağız" diye konuştu.

BU SEZON MARSİLYA MAÇLARINDAKİ OLAYLAR

Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) Nice ile Olympique Marsilya arasında 22 Ağustos'ta oynanan maçta Marsilyalı Dimitri Payet'in tribünden kendisine atılan bazı maddeleri taraftarlara geri fırlatmasının ardından Nice taraftarlarının sahaya girmişti. Maç yarıda kalmış; daha sonra Fransa Futbol Federasyonu Disiplin Komitesi, Nice'in biri askıya alınmak üzere iki puanı silinme kararı vermişti. Fransa temsilcisi, evindeki 3 maçı tarafsız sahada oynayma cezasına çarptırılmıştı. Rakip tribünlere şişe fırlatan Olympique Marsilyalı Dimitri Payet bir, olaylara karıştığı tespit edilen takım arkadaşı Alvaro Gonzalez'e ise iki maç men cezası verilmişti. Maçın 27 Ekim'de Troyes şehrinde oynanması kararı verildi. 

Yarıda kalan Nice-Olympique Marsilya maçında tarafların cezaları belli oldu  - Fotomaç

ANGERS - OLYMPIQUE MARSILYA MAÇINDA DA 

Marsilya'nın Angers ile deplasmanda golsüz berabere kaldığı karşılaşmanın ardından, konuk ekip taraftarları sahaya inmişti. Konuk takımın taraftarları rakip takım taraftarlarının bulunduğu bölüme giderken, iki grup arasında kavga çıktı. Olaylar sırasında patlayıcı maddeler kullanıldı.

Fransa Ligi'nde bu sezon olaylar dikkat çekerken 18 Eylül'deki Lens-Lille derbisinde de karşılaşma devam ederken iki takım taraftarları arasında kavga çıkmış ve bir bölümü sahaya girmişti.

Angers Olympique Marsilya maçı sonrası tribünler karıştı

MARSİLYA-FENERBAHÇE MAÇINDA NELER YAŞANMIŞTI?

22 Kasım 2012'de oynanan UEFA Avrupa Ligi maçında Fenerbahçe, Marsilya deplasmanında 1-0 öne geçerken; sarı-lacivertli taraftarların yaktığı meşaleler statta anons yapılmasına neden olmuştu. 

Fransız taraftarların bulunduğu bölümde terör örgütü bayrağı açılması üzerine Fenerbahçeliler ve Marsilyalılar birbirlerine girmişti; polis sözde PKK bayrağı açan kişileri gözaltına almıştı. 

Kale arkasındaki bir grup sarı-lacivertli taraftar sahaya girerken polis ve askerler olayları yatıştırmak için tribünlerin ön kısmına bir şerit çekmişti.

Marsilya-Galatasaray maçı öncesi kırmızı alarm | NTVSpor.net

KAYNAK: NTV SPOR
YORUMLAR 4
  • Hans 2 yıl önce Şikayet Et
    GS bin hepsi koronali zaten iptal edek gavur neyin hesabı bu...?
    Cevapla
  • BJKli 2 yıl önce Şikayet Et
    GSnin Marsilya karşısında şansı koca bir sifir
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Korktular gsnin yanindayiz bjk li olarak..
    Cevapla
  • fenerli 2 yıl önce Şikayet Et
    avrupada gs bjk diye ayirt edilmez edilmemeli türkiyeden geliyorsa hepsi bizim
    Cevapla