Skandal hakem kara listeye alındı!

Braga maçını katleden Ivan Bebek'i, Hırvat takımlarının da maçlarına istemedikleri ortaya çıktı.

Skandal hakem kara listeye alındı!
Skandal hakem kara listeye alındı!
GİRİŞ 19.03.2016 14:23 GÜNCELLEME 19.03.2016 14:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'nin yoğun eleştirisi altındaki Ivan Bebek'in ülkesinde de güven vermediği ortaya çıktı. Hırvat ekibi Hajduk Split'in, yaklaşık üç hafta önce Hırvatistan Futbol Federasyonu'na resmen başvurarak, kupa yarı finalinde oynayacakları Dinamo Zagreb maçı için, yabancı hakem görevlendirilmesini istediği tespit edildi.

Hırvat hakemlere güvenmediklerini ve mağdur olmak istemediklerini dile getiren Hajduklu yetkililere, federasyonun cevabı ise olumsuz oldu. Kırmızı-beyazlı ekibin hakem çekincesinde Ivan Bebek'in önemli bir payı bulunduğu tespit edildi. Hajduk Split ile Dinamo Zagreb'in iki yıl önce karşı karşıya geldikleri mücadelede, konuk ekibin 2-1 önde olduğu son bölümde Hajduk'un bariz penaltısını vermeyen Bebek'in, o günden bu yana kulüp tarafından kara listeye alındığı belirlendi.

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde bir çok önemli maçta düdük çalan 38 yaşındaki hakeme UEFA ve ülkesindeki hakem otoritelerinin de yeteri kadar güvenmediği belirtildi. EURO 2016 için davet almayan Ivan Bebek için o dönem UEFA'nın bu kararını değerlendiren Hırvat eski hakemlerin, Bebek'in bu turnuvada düdük çalacak kapasitede olmadığı yönünde yorumlar yaptıkları tespit edildi.

Lucescu'yu da çıldırtmıştı

Bu arada Habertürk'te yer alan habere göre Ivan Bebek, geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’in Shakhtar’ı 4-0 yendiği maçta Srna’nın sırtına çarpan topa penaltı çalarak Mircea Lucescu’yu da çileden çıkarmıştı. Lucescu, “Böyle hakemlerin Şampiyonlar Ligi’nde yeri yok. Büyük takımlara karşı maçlarımızda başımıza hep böyle olaylar geliyor. Real Madrid’in de hakemlere ihtiyacı yok” sözleriyle tepki göstermişti. Srna da Bebek’in yönetiminden hiç memnun kalmadığını söylemişti.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 2
  • Cimbomlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu hakemi çok abarttlar ya
    Cevapla
  • koray 8 yıl önce Şikayet Et
    bitneller heryerde varmış
    Cevapla