Azerbaycan Ermeni Mkhitaryan'a vize vermedi

Borussia Dortmund ile Azerbaycan temsilcisi Kabala arasında perşembe günü oynanacak UEFA Avrupa Ligi maçı öncesinde siyasi kriz çıktı.

Azerbaycan Ermeni Mkhitaryan'a vize vermedi
Azerbaycan Ermeni Mkhitaryan'a vize vermedi
GİRİŞ 19.10.2015 14:41 GÜNCELLEME 19.10.2015 18:23

Almanya'nın Borussia Dortmund ile Azerbaycan'ın Kabala takımları arasında oynanacak UEFA avrupa ligi maçı öncesi siyasi kriz patlak verdi.

Krizin sebebi ise Borussia Dortmund'da oynayan Ermeni asıllı yıldız futbolcu Henrikh Mkhitaryan.

Azerbaycan'ın, Ermenistan vatandaşlarına ülkeye giriş izni vermiyor olması sorunun başlıca sebebi. İki ülke arasındaki tarihe dayanan gerginliğin, futbol mücadelesine yansımış olması ise bir başka sorunu doğuruyor. O da UEFA'nın bu ve benzeri konulara yaklaşımı.

UEFA'NIN NE YAPACAĞI BİLİNMİYOR

UEFA'nın siyasi yaklaşımlardan dolayı kulüplere ağır cezalar verdiği biliniyor. Ancak, Kabala'nın yaşananlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu yok. Çünkü Ermeni vatandaşlarına vize vermeme politikası Azeri hükümetinin tercihi. Bu şartlarda soruna nasıl bir çözüm bulunacağı ise bilinmiyor. Borussia Dortmund'un, Azerbaycan hükümetinin bu tutumuyla ilgili herhangi bir girişimde bulunup bulunmayacağı ise bilinmiyor.

PERŞEMBE 18.00'DE

Borussia Dortmund ile Kabala arasındaki mücadele 22 Ekim Perşembe günü TSİ 18.00'de Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de oynanacak. Grupta Dortmund 4 puan ile lider durumda. Azeri ekibi Kabala ise 1 puanla son sırada yer alıyor. (Fanatik)