Türkiye Kupası'nın formatı değişti!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ziraat Türkiye Kupası'nda 2024-25 sezonundan itibaren yeni formata geçileceğini bildirdi.

Türkiye Kupası'nın formatı değişti!
Türkiye Kupası'nın formatı değişti!
GİRİŞ 11.01.2024 14:12 GÜNCELLEME 11.01.2024 14:20
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Türkiye Kupasının formatı değişti

TFF'den yapılan açıklama şöyle:

"Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 2024-2025 sezonunda Türkiye Kupası'nın yeni formatı ile oynanmasına karar verdi. Sezon başında Şampiyonlar Ligi'nin formatını hazırlayan Hypercube firmasının yaptığı değer arttırıcı çalışma sonrasında TFF Yönetim Kurulu'na sunduğu rapor ile şekillenen yeni format eleme turları, grup müsabakaları ve final aşamalarından oluşacak.

1) Eleme ve final aşamaları tek maç eleme usulüne göre oynanacak. Grup müsabakaları ise 24 takımın katılımı ile 6 takımlı 4 grupta, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde de uygulanacak olan Swiss Sistem'e göre oynanacak. Mevcut statüdeki eleme turlarında seri başı takımın kendi sahasında oynaması kuralı ise yeni statüde uygulanmayacak.

GRUP UYGULAMASINA GEÇİLİYOR

2) Yeni formatta; gruplara katılım hakkı elde edecek 24 takım lig ve başarı sırasına göre sıralanarak 3 torbaya ayrılacak. Her torbadan 2'şer takım olmak üzere 6 takım bir grubu oluşturacak. Grup içerisinde yer alan her takım A, B ve C torbasından 1'er takım ile olmak üzere toplam 3 maç yapacak. Grup müsabakaları sonucunda ilk 2 sırada yer alan takımlar çeyrek finale yükselecek.

3) Önümüzdeki sezon ülkemizi UEFA kupalarında temsil edecek 5 takım doğrudan grup müsabakalarına katılacak. Diğer 19 takım ise eleme turları sonrasında grupta yer alma hakkı elde edecek.

Diğer detaylar sezon sonunda ilan edilecek Türkiye Kupası Statüsü ile açıklanacak."

 

AYRINTILAR GELİYOR...

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • Dede 2 hafta önce Şikayet Et
    Çok maç çok sakatlık oynuyamazlar dokulurler
    Cevapla
  • 3Hilal 3 ay önce Şikayet Et
    bu zaten daha önce olan birşey di dörder takımlı grup maçları şurada yakın bir geçmişte.Bunun için bir firmadan destek alıp söğüşlenmenize gerek yoktu sürekli sistem değiştirip oyuncak ettiniz grup maçları olunca çok mu izlenecek sanıyorsunuz
    Cevapla
  • Erkan 3 ay önce Şikayet Et
    Dünyada türk futbollu kdar zevksiz bir fulbol yoktur 4 büyükler dışında turubunler bomboş destek yok abicim
    Cevapla
  • Alim 3 ay önce Şikayet Et
    Türk futbolunun hiç bir şeyini merak etmiyorum artık. Futbol olmayan mafyalar Sabataist kulüpler...
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Bu sefer nerede oynanacak Sibirya damı
    Cevapla
  • idris 3 ay önce Şikayet Et
    Formatı değil haksızlığı güçlününün yanında olmayı değiştirin iyi bakın kuralara büyük takımlar kendi sahasında hep küçüklere karşı Böyle düzelmez artık türk futbolunun değeri dibe vurmuştur bu sistemlede yukarı çıkmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle