Rıza Çalımbay'dan maç sonrası itiraf

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "İstediğimiz şeyleri yapamadık. Bazı futbolcularımız istediğimiz kapasitede değildi" dedi.

Rıza Çalımbay'dan maç sonrası itiraf
Rıza Çalımbay'dan maç sonrası itiraf
GİRİŞ 24.05.2023 23:41 GÜNCELLEME 24.05.2023 23:44
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Sivasspor, Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'ye 3-0 mağlup olup turnuvaya havlu attı. Yiğidoların teknik direktörü Rıza Çalımbay, müsabaka sonrası konuştu.

Takımının üzerinde yorgunluk olduğunu ifade eden Çalımbay, “İlk yarı bizim de pozisyonlarımız vardı. Fenerbahçe’nin de pozisyonları vardı. Dikkat etmemiz gereken bazı şeyler vardı. İlk yarıdan sonra arkadaşlara Valencia’nın ve diğer forvetin öne koşular yaptığını söyledik. Benim en çok üzüldüğüm şey ne dediysek aynı şekilde gol yedik. Fenerbahçe tabii ligdeki durumu belli olmadığı için çok büyük ağırlık verdiler Türkiye Kupası’na. Kaliteli kadroya sahipler. Geniş kadromuz yok ama buna rağmen bundan önceki senelerde çok başarılı günler geçirdik. Avrupa’da güzel işler yaptık. Hem Türkiye puanı kazandırdık hem de kulübe maddi kazanç sağladık ama bu sezon yorgunluk vardı. Ligde de istediğimiz şeyi yapamadık. Onu da iyi şekilde bitireceğiz inşallah” şeklinde konuştu.

"Çok yorucu bir sezon geçti"

Avrupa'nın en yaşlı takımı olduklarını söyleyen Rıza Çalımbay, "Çok yorucu bir sezon geçti. Bu belki de yaşadığımız en kötü sezon. Ligde biraz rahat olsaydık, bu maçlar böyle olmazdı" ifadelerini kullandı.

"İstediğimiz şeyleri yapamadık"

"Yine de kupada final oynayabilirdik" diyen deneyimli teknik adam, "Her şey oldu, bıkkınlık oldu. İstediğimiz şeyleri yapamadık. Oyuncu arkadaşların bazıları da istediğimiz kapasitede değildi" şeklinde konuştu.

"2 günde bir maç oynayamıyoruz"

Yoğun maç temposuna da değinen Rıza Çalımbay, "2 günde bir maç oynayamıyoruz. Üstelik Galatasaray ve Fenerbahçe" sözlerini sarf etti.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 16
  • Anadolu 11 ay önce Şikayet Et
    Kendini geliştiremeyen eski tip diyebileceğimiz antrenörlerin ( yöneticilerin vs )devri kapanmalı.
    Cevapla
  • Sivaslı Hakan 11 ay önce Şikayet Et
    İlk yarıda Sivas atacağı golü bilerek atmadı eveledi geveledi topu verdi. O anda zaten izlediğimin futbol maçı değil son derece kötü kurgulanmış bir tiyatro oyunu olduğunu anladım ve izlemeyi bıraktım
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Çalımbaya devam.
    Cevapla
  • misafir 11 ay önce Şikayet Et
    fb ali koç, sivasıda bu bitirdi. hani ne oldu gs maçını önemsemeyip bu maça asılacaktın.
    Cevapla
  • Acı yorum 11 ay önce Şikayet Et
    Acilen takımın başına Bülent Uygun gelmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle