Fenerbahçe'nin finaldeki rakibi Başakşehir oldu!

Ankaragücü ile 120 dakika sonunda 2-2 berabere kalan Başakşehir, toplam 3-2'lik tur sonucuyla Türkiye Kupası'nda finale yükseldi.

Fenerbahçe'nin finaldeki rakibi Başakşehir oldu!
Fenerbahçe'nin finaldeki rakibi Başakşehir oldu!
GİRİŞ 25.05.2023 23:45 GÜNCELLEME 26.05.2023 00:46
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

 Ziraat Türkiye Kupası'nda 1-0 kazandığı maçın rövanşında uzatma bölümü sonunda MKE Ankaragücü ile 2-2 berabere kalan Medipol Başakşehir, finale yükseldi.

MKE Ankaragücü, Ziraat Türkiye Kupası'nda 1-0'ın rövanşında Medipol Başakşehir ile yarı final maçında kozlarını paylaştı.

Eryaman Stadı'nda saat 20.30'da başlayan karşılaşmanın normal süresi 2-1 Ankaragücü üstünlüğü ile tamamlandı. Uzatmaya giden karşılaşmada dakikalar 111'i gösterdiğinde ise sahneye Keny çıktı. Sağ kanattan Caner'in ceza sahasına gönderdiği ortaya uzak direkte iyi yükselen Senegalli golcü, düzgün bir kafa vuruşu ile skoru tayin etti, 2-2. 

Mücadelede diğer golleri; 11'de Ali Sowe, 62'de Serdar Gürler ve 90'da Tasos Chatzigiovannis kaydetti. 



6 YIL SONRA GELEN FİNAL

Bu sonucun ardından Başakşehir, finalde Fenerbahçe'nin rakibi oldu. İstanbul temsilcisi, isim değişikliği sonrası Başakşehir ismiyle tarihte 2. kez finale kalmayı başardı. Turuncu-lacivertliler daha önce 2016-2017 sezonunda finale kalmayı başarmış, Konyaspor’la Eskişehir Yeni Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı seri penaltı atışları sonunda 4-1'lik skorla kaybeden taraf olmuştu.

ERYAMAN KAPALI GİŞE

Ankaragücü taraftarları, takımının Medipol Başakşehir'le oynadığı Ziraat Türkiye Kupası rövanş maçına yoğun bir ilgi gösterdi. Dev karşılaşmanın biletleri satışa çıktıktan hemen sonra 24 saat içinde tamamen tükendi. Tribünler büyük heyecana sahne olan maçta takımını hiç yalnız bırakmadı.



FİNAL 11 HAZİRAN'DA

Fenerbahçe ile Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası'nda 11 Haziran Pazar günü saat 20.45'te karşı karşıya gelecek. Zorlu karşılaşma İzmir Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanacak. 

MKE Ankaragücü: 2 - Medipol Başakşehir: 2

Stat: Eryaman

Hakemler: Ali Şansalan, Kemal Yılmaz, Süleyman Özay

MKE Ankaragücü: Gökhan Akkan, Malcuit (Dk. 77 Gökhan Töre), Arda Kızıldağ, Mujakic, Kitsiou, Dokanovic, Diack (Dk. 89 Chatzigiovanis), Hasan Ali Kaldırım, Milson (Dk. 65 Emre Kılınç), Beridze (Dk. 65 Zahid), Sowe (Dk. 100 Atakan Çankaya)

Medipol Başakşehir: Muhammed Şengezer, Şener Özbayraklı (Dk. 46 Deniz Türüç), Duarte, Mahmut Tekdemir, Lima, Biglia (Dk. 96 Keny), Januzaj (Dk. 96 Caner Erkin), Ömer Ali Şahiner, Berkay Özcan, Serdar Gürler (Dk. 84 Aleksic), Figueiredo (Dk. 113 Muhammet Arslantaş)

Goller: Dk. 11 Sowe, Dk. 90 Chatzigiovanis (MKE Ankaragücü), Dk. 62 Serdar Gürler, Dk. 111 Keny (Medipol Başakşehir)

Kırmızı kart: Dk. 97 Mujakic (MKE Ankaragücü)

Sarı kartlar: Dk. 38 Ömer Ali Şahiner, Dk. 115 Muhammed Şengezer (Medipol Başakşehir), Dk. 42 Diack, Dk. 63 Malcuit, Dk. 90+2 Dokanovic, Dk. 120+3 Emre Kılınç (MKE Ankaragücü)

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • İbrahim 10 ay önce Şikayet Et
    Ankaragücü Gsaray maçında yok hükmündedir artık kayış koptu.
    Cevapla
  • Hakan 10 ay önce Şikayet Et
    az seyircili oynama avantajı her zaman başakşehirdedir TFF akıllara zarar bir şekilde Türkiye kupasını 20-25 bin kişilik stadda oynatıyor
    Cevapla
  • yusuf 10 ay önce Şikayet Et
    başakşehir finale yükseldi, rakibi fb
    Cevapla
  • Yahya 10 ay önce Şikayet Et
    Anlaşma anlaşmadir ver hocalığı al kupayı ya da ver kupayı al hocalığı. Hayırlı işler.
    Cevapla
  • alexde souza 10 ay önce Şikayet Et
    biz fenerbahçe olarak her zamanki gibi finalde kupayı kaptırırız başakşehire sonrada hoca değişikliği olur jorge jesus gider her zamanki gibi teknik direktör gider sonrada ismail kartal gelir sayın ali koç 1 transfer bile yapmaz ismail hocaya aynı şeyler işte jorge jesus kalmalıdır kupayı alsakta almasakta kesinlikle kalmalı
    Cevapla
  • Yado 10 ay önce Şikayet Et
    Yok kupa fenerin ve emre de jesusu un yerine gelecek .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle